West Ham vs. Tottenham – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L D W D L
  • London Stadium
  • Početak: 02. travanj 21:15
Forma:
W L W W L
West Ham
Dvoznak: 1X1.78
Tottenham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Engleskoj Premiership ovih dana ne miruje, a najzanimljivija utakmica u utorak definitivno je londonski derbi između West Hama i Tottenhama.

Domaća momčad solidno igra pod Davidom Moyesom i nada se još jednom plasmanu u europska natjecanja. No, dramatičan poraz 4:3 kod Newcastlea, u utakmici u kojoj su “čekićari” vodili 3:1 malo je poremetio planove West Hama i sada se mora vaditi čak i protiv onih sa samog vrha ljestvice.

Doduše, momčad igra prilično dobro u posljednje vrijeme i nije za podcjenjivanje. Jarrod Bowen trpa golove iz utakmice u utakmicu, a Lucas Paqueta se u posljednje vrijeme ističe odličnim asistencijama.

U napadu je proradio povratnik Michail Antonio, a u prvu momčad se uspješno u prethodnom kolu vratio i James Ward-Prowse. Ne zaboravimo ni brzonogog krilnog napadača Mohammeda Kudusa, sve opasnijeg pred suparničkim golom. Od njega se ono najbolje tek očekuje u godinama koje dolaze.

Što se pak obrane tiče, tu Moyes ipak ima određenih problema. Alphonse Areola je izašao iz igre u prethodnoj utakmici i pitanje je hoće li u utorak biti među vratnicama. Vladimir Coufal je pak pokazao da mu povremeno pada koncentracija u kaznenom prostoru, a to se definitivno ne smije ponoviti u londonskom derbiju.

S druge strane, Tottenham pod vodstvom Angea Postecogloua i dalje ganja Aston Villu u borbi za poziciju koja sljedeće sezone vodi u grupnu fazu Lige prvaka.

Spursi su teškom mukom svladali Luton u prethodnom kolu i nadaju se da bi novom pobjedom mogli napraviti još jedan bitan korak prema mjestu među europskom elitom. No, obrana u kojoj igraju Cristian Romero i Pedro Porro pokazuje slabosti u 2024. godini, što je posebno došlo do izražaja u teškom porazu od Fulhama uoči reprezentativne pauze.

Tottenham pak obično spašava njegova ofenziva. Son Heung-Min već je utrpao 15 golova u Premiershipu, a Richarlison je dodao još 10. Danijel Kuluševski još je jedan opasan ofenzivac, a u momčadi je sada i iskusni Timo Werner. Sasvim dovoljno da vidimo odličnu utakmicu na Olimpijskom stadionu u Londonu, u kojoj golova ne bi smjelo izostati…

Prethodni dvoboji:
07.12.23 Tottenham1:2West Ham PL
18.07.23 West Ham3:2Tottenham PRI
19.02.23 Tottenham2:0West Ham PL
31.08.22 West Ham1:1Tottenham PL
20.03.22 Tottenham3:1West Ham PL

Izostanci i ozljede:

West Ham: Alvarez E. (žuti kartoni).

Tottenham: Forster F. (ozljeda gležnja), Sessegnon R. (ozljeda bedra), Solomon M. (ozljeda koljena).

West Ham zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Što zbog kvalitete, što zbog pozicije na ljestvici, kladionice u Hrvatskoj odlučile su proglasiti Tottenham favoritom u ovom nogometnom dvoboju.

Mi pak smatramo da West Ham ima moć pomrsiti račune gradskom rivalu. Moyesovi najbolji igrači odlično igraju posljednjih tjedana, a Spursi u gostima nisu tako goropadni kao kod kuće. Zato je naša glavna preporuka oklada dvoznak 1X na West Ham, što ide uz koeficijent 1.78 u kladionici 22bet.

Dvoboj West Hama i Tottenhama lako bi se mogao pretvoriti u još jednu englesku golijadu. Zato ima smisla uzeti u obzir i okladu na zbroj golova, da će pasti više do 3.5 gola na utakmici, što ide uz kvotu 2.01.

Utakmica bi mogla početi relativno oprezno, a onda se potpuno rasplamsati u svom nastavku. Zbog toga će dio igrača odigrati i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete uzeti kvotu 1.95.

Ako pak želite dodatno podebljati koeficijent na domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije. Naime, dobit ćete 3.00 ako odigrate da West Ham zabija gol u oba poluvremena, dok je 5.00 na okladi poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako domaćin povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

U kladionici 20bet dostupne su pak kombinacijske oklade. Izdvajamo dvoznak 1X na West Ham uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 2.70.

Što se klađenja na strijelce tiče, kvota je 3.00 na gol Jarroda Bowena, a 3.75 da će poentirati Mohammed Kudus. S druge strane, tečaj je 2.25 na Son Heung-Mina, dok je tečaj 2.50 ako tipujete na Richarlisona.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.60, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost, u utakmici gdje su ofenzive obje momčadi bolje od obrambenih igrača koji ih moraju zaustaviti…

U kladionici Germania igrače čak bonus dobrodošlice do 1000 €, iskoristiv na utakmicama Premiershipa!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top