Rijeka vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L W L L D
  • Rujevica
  • Početak: 13. studeni 17:30
Forma:
W L L L D
Rijeka
Oba daju gol: Da1.83
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje završava jesenski dio klupske sezone u Europi, a u HNL-u je na rasporedu važna utakmica, jer igra se derbi između Rijeke i Dinama.

Domaća momčad predvođena trenerom Serseom Cosmijem možda više nije posljednja na ljestvici, ali poraz od Bijelog Brda u hrvatskom Kupu pokazao je da još uvijek mnogo toga ne funkcionira kad Riječani istrče na travnjak.

Klub koji je godinama spadao u sam vrh domaćeg nogometa mora se trgnuti ako želi sljedećeg ljeta igrati u Europi, a nije još siguran ni da će opstati u ligi, ako nastavi s rasprodajom bodova. No, u momčadi su neki vrlo kvalitetni nogometaši, poput Harisa Vučkića u ofenzivi pa Rijeka definitivno ima potencijal za više nego što trenutno pokazuje.

Derbi će biti veliki izazov za Cosmija koji želi potvrditi i vlastitu trenersku kvalitetu, a u tome bi mu trebali pomoći njegovi udarni igrači, poput Alena Halilovića koji polako pokušava oživjeti karijeru, ali i mladog Matije Frigana, koji je s tri pogotka najavio odličnu seniorsku karijeru.

Rijeci bi dobro došao u ovom susretu ozlijeđeni Matej Mitrović, ali Cosmi će morati potražiti druga rješenja među stoperima, dok će Nediljko Labrović definitivno imati posla među vratnicama, ali radi se o solidnom golmanu koji je navikao na streljanu ove sezone i neće se prepasti.

S druge strane, iza Dinama i njegovog trenera Ante Čačića uzbudljiva je nogometna jesen, u koju su ušli sjajnom pobjedom protiv Chelseaja, no zatim su spušteni na zemlji.

Klub s Maksimira nije pobijedio u posljednja dva derbija, protiv Hajduka i protiv Osijeka, a umor je očit u ovoj fazi sezone, no kvaliteta je definitivno na strani “modrih”, koji imaju pregršt odličnih nogometaša u svojim redovima.

Bit će to dvoboj u kojem bi Josip Drmić trebao dobiti minutažu protiv bivšeg kluba, koji je potonuo nakon što ga je napustio. Priliku bi svakako trebali dobiti i mladi, poput Martina Baturine i Darija Špikića, dok će imati što za reći i Mislav Oršić, koji je u posljednje vrijeme prestao zabijati, ali u pravilu se budi u važnim utakmicama.

U svakom slučaju, na stadionu Rujevica čeka nas uzbudljiva utakmica, a ako je suditi prema prethodnim dvobojima istih klubova, golovi definitivno ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
02.09.22 Dinamo3:1Rijeka HNL
10.04.22 Rijeka1:2Dinamo HNL
30.01.22 Dinamo2:0Rijeka HNL
01.12.21 Dinamo1:3Rijeka KUP
16.10.21 Rijeka3:3Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: Matej Mitrović (ozljeda mišića).

Dinamo: Boško Šutalo (ozljeda lista).

Dinamo zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda su dvoboji od prošle sezone između Rijeke i Dinama koji su završavali 3:3 danas daleka prošlost, a gosti predstavljaju velikog favorita na travnjaku, no vjerujemo da Cosmi ima rješenja kako pružiti dostojan otpor.

Rijeka je definitivno kvalitetnija prema naprijed, nego prema nazad pa ako Dinamo želi pobijediti, morat će na Rujevici zabiti gol više. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 1.83 koju nudi kladionica bet365.

Za one pak koji vjeruju da će kvaliteta Dinama prevladati ove nedjelje, tu je oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 2.30, što znači da gosti moraju povesti u prvom poluvremenu i svoju prednost održati do samog kraja.

Alternativa tome je hendikep -1.5 na Dinamo iliti F+2, uz koeficijent 2.27 u kladionici 22bet, što će se pretvoriti u dobitak ako Čačićeva momčad pobijedi s dva ili više razlike.

Kladionica 20bet nudi pak zanimljive kombinacijske oklade, od kojih izdvajamo pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, na čemu ćete zgrabiti koeficijent 2.06, što možemo zamisliti da se pretvara u realnost.

Kladiti se možete i da će gol pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 1.61, a nije nemoguće da na Rujevici vidimo dosuđen penal, na koji ćete dobiti tečaj 2.65.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer jednom kad derbi započne bit će jasnije kakav je odnos snaga i tko se više muči u ovoj fazi sezone. Oklada na postignut gol u posljednjih 20 minuta, na što će vam darežljive kladionice dati kvotu oko 1.90 djeluje kao obećavajuća opcija, pod uvjetom da prije toga ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top