Hajduk vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W D W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 21. listopad 18:00
Forma:
W D L W W
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.83
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Već po treći put ove sezone u domaćem nogometu na rasporedu je veliki derbi HNL-a, kada u petak na Poljudu odmjere snage Hajduk i Dinamo.

Domaća momčad pod trenerom Mislavom Karoglanom u posljednje vrijeme pobjeđuje duboko u sudačkoj nadoknadi, što se dogodilo protiv Varaždina i Gorice, a splitskim navijačima ne bi smetalo da se ponovi i protiv najjačeg protivnika u elitnom rangu hrvatskom klupskog nogometa.

Ipak, Hajduk će morati odigrati puno bolje kako bi trijumfirao, čime bi se revanširao Dinamu za poraz nakon izvođenja penala u Superkupu te visokog poraza 4:1 na otvaranju prvenstva, u utakmicama koje su se igrale na Maksimiru.

Karoglan ima bolju situaciju s ozljedama nego prethodnih tjedana, a čini se da će biti potpuno spreman najbolji igrač Marko Livaja, koji je možda promašio penal protiv Gorice, ali to neće narušiti njegovo ogromno samopouzdanje kojim zrači otkad se vratio u HNL.

Splitski strateg morat će pronaći što bolje partnere Livaji u ofenzivi, gdje kandidaturu ističe mladi Stipe Biuk, dok se minutaži nada i Slovenac Jan Mlakar, kao i povratnik Nikola Kalinić koji je svojim golom presudio u posljednjem derbiju igranom na Poljudu.

Hajduk ima bolju situaciju s ozljedama i u obrani pa bi Lovre Kalinić trebao imati najbolje moguće suigrače u zadnjoj liniji, dok ostaje otvoreno pitanje sredine terena, u kojoj Filipu Krovinoviću i kolegama neće biti lako parirati moćnom protivniku.

A Dinamo pod Antom Čačićem zasad proživljava gotovo perfektnu sezonu u domaćem prvenstvu, dok sasvim pristojne rezultate postiže i u Europi.

Derbi u Splitu igra se samo nekoliko dana uoči ključne utakmice protiv Milana u Ligi prvaka, no fokus Dinamovih nogometaša definitivno će u potpunosti biti na Hajduku, jer eventualna pobjeda odvela bi “modre” na pomalo nedostižnih +11 na ljestvici.

Čačića sigurno veseli uspon forme Brune Petkovića, koji igra sve bolje iz tjedna u tjedan, a u ofenzivi na raspolaganju još ima Mislava Oršića i Josipa Drmića, čija kvaliteta je odavno dokazana čak i na međunarodnoj sceni.

Dinamova sredina terena s Josipom Mišićem i Lukom Ivanušecom također djeluje odlično, a tu je i Arijan Ademi koji daje dodatnu čvrstinu prema naprijed i prema nazad pa gosti s mnogo optimizma očekuju derbi, koji bi kao i uvijek trebao biti uzbudljiv i neizvjestan…

Prethodni dvoboji:
13.08.22 Dinamo4:1Hajduk HNL
09.07.22 Dinamo*0:0Hajduk HSK
21.05.22 Dinamo3:1Hajduk HNL
20.04.22 Hajduk1:0Dinamo HNL
12.03.22 Hajduk0:0Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: nema značajnih izostanaka.

Dinamo: Boško Šutalo (ozljeda gležnja).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Možda je u posljednjem okršaju Dinama i Hajduka palo pregršt golova, no najveći derbi HNL-a najčešće je vrlo tvrda utakmica, pogotovo kad se igra na Poljudu.

Vjerujemo da nas čeka taktičko nadmudrivanje dvije momčadi koje znaju da ne mogu pregaziti protivnika, već bi jedan ili dva poteza mogli odlučiti pobjednika. Zbog toga je naša glavna preporuka za derbi oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.83 koju nudi kladionica 22bet.

Za one koji smatraju da Čačić ide po remi ili minimalnu pobjedu u Splitu, kladionica 20bet nudi kombinacijsku okladu X2 na Dinamo uz manje od 2.5 gola na utakmici, na kojoj možete zgrabiti koeficijent 2.38.

Oklada koja definitivno ima smisla je i ona da gol neće biti postignut u oba poluvremena, na čemu ćete uzeti kvotu 1.93, dok itekako možemo zamisliti dosuđeni penal, uz koeficijent 2.60, kakvi su na utakmicama Hajduka zaista česti posljednjih sezona.

Ne bi nikog iznenadilo ni da vidimo crveni karton, uz tečaj 4.00, a Rabona nudi i zanimljive opcije za klađenje na točan rezultat. Pa ćete tako na rezultat 0:0 dobiti koeficijent 9.00, dok je na rezultat 1:1 kvota 5.66. Treća najigranija opcija bit će rezultat 0:1, uz tečaj 7.00.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer puno će toga biti jasnije kad utakmica započne. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, kornere i tko će sljedeći zabiti gol lakše ćete pogoditi dok gledate akciju pred vašim očima, zbog čega imajte otvorenu omiljenu kladionicu za vrijeme derbija i zgrabite obećavajući koeficijent čim se pojavi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top