Newcastle vs. Chelsea – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
D W W W W
  • St. James Park
  • Početak: 12. studeni 18:30
Forma:
L L W L W
Newcastle
Manje od 2.5 gola1.92
Chelsea
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednji vikend u engleskom Premiershipu uoči reprezentativne pauze nudi nam nekoliko zanimljivih dvoboja, od kojih najviše pažnje privlači okršaj Newcastlea i Chelseaja.

Domaća momčad predvođena trenerom Eddiejem Howeom probila se do trećeg mjesta na ljestvici, što je svojevrsno iznenađenje s obzirom na igrački kadar, ali i nije kad znamo da je Newcastle u saudijskom vlasništvu i trenutno je jedan od najbogatijih klubova na svijetu.

Crno-bijeli imaju četiri pobjede u nizu i devet utakmica bez poraza, a posebno su dobro izgledali u gostima protiv Tottenhama i Manchester Uniteda, kada su definitivno potvrdili da opravdano drže poziciju u samom vrhu engleskog prvenstva.

Prva zvijezda Newcastlea ove sezone je Paragvajac Miguel Almiron, doveden prije tri godine iz MLS-a, koji je postigao 8 golova u Premiershipu, dok je tu i skupocjeni Alexander Isak koji se dobro uklopio u momčad, no trenutno ima problema s ozljedama.

Alain Saint-Maximin nastavlja predstavljati prijetnju protivničkim obranama na svojoj desnoj strani, vrijedi spomenuti i darovitog Brunu Guimaraesa, kao ključnog igrača u sredini terena koji svojim potezima uvijek može riješiti utakmicu.

Dodajmo im Calluma Wilsona u napadu i Kierana Trippiera koji je vrlo koristan bek i sjajan izvođač slobodnjaka, da postane jasno da s Newcastleom nikome neće biti lako ove sezone.

S druge strane, Chelsea se nakon poraza od Dinama riješio Thomasa Tuchela i doveo na svoje kormilo Grahama Pottera, no sada je ponovo upao u krizu.

Porazi od Brightona i Arsenala unazadili su ga u Premiershipu, a u srijedu je ispao i iz EFL Cupa od Manchester Cityja pa njegovi navijači zabrinuto iščekuju gostovanje kod Newcastlea.

Momčad sa Stamford Bridgea ima dosta problema s ozljedama pa su Reece James, Ben Chilwell i N’Golo Kante već rekli zbogom SP-u u Kataru, a Wesley Fofana i Kepa Arrizabalaga također trenutno imaju problema.

U napadu pak Pierre-Emerick Aubameyang uopće ne radi razliku, a Raheem Sterling igra u skladu sa svojim mogućnostima, koje ipak nisu vrhunske pa Potter mora staviti fokus na organiziranu i čvrstu igru, jer u eventualnoj golijadi na stadion St. James Park sigurno ne bi dobro prošao…

Prethodni dvoboji:
13.03.22 Chelsea1:0Newcastle PL
30.10.21 Newcastle0:3Chelsea PL
15.02.21 Chelsea2:0Newcastle PL
21.11.20 Newcastle0:2Chelsea PL
18.01.20 Newcastle1:0Chelsea PL

Izostanci i ozljede:

Newcastle: Dummett P. (ozljeda lista), Isak A. (ozljeda mišića), Krafth E. (ozljeda koljena), Ritchie M.(ozljeda lista).

Chelsea: Arrizabalaga K. (ozljeda mišića), Chilwell B. (ozljeda bedra), Chukwuemeka C. (ozljeda bedra), Fofana W. (ozljeda koljena), James R. (ozljeda koljena), Kante N. (ozljeda tetive).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Chelsea već godinama spada u sam vrh engleskog i europskog nogometa, a Newcastle se dugo mučio u donjem dijelu ljestvice, stvari su se posljednjih tjedana značajno promijenile pa domaćin prema online kladionicama ulazi kao favorit u ovaj dvoboj.

Ipak, mi vjerujemo da Chelsea neće tako lako pasti i da bi se ovaj susret mogao pretvoriti u rovovsku bitku, kao kad je Newcastle nedavno igrao s Manchester Unitedom. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.92 koju nudi kladionica 20bet.

Iako je u krizi i ima slabe rezultate, Potterova momčad je svejedno apsolutno ravnopravan suparnik Newcastleu, zbog čega će mnogi odigrati i dvoznak X2 na Chelsea, uz kvotu 1.65 koju nudi 22bet.

Mogla bi to biti jedna nervozna utakmica, pa ima smisla i oklada na više od 4.5 žutih kartona, na što možete dobiti tečaj 2.01, a nije nemoguć ni crveni karton, za koji možete dobiti koeficijent 5.50.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete u kladionici bet365 čak 4.00 ako zabije Raheem Sterling, a 4.33 ako s druge strane poentira Allan Saint-Maximin, što ne bi bilo iznenađenje da se dogodi.

Za kraj, spomenimo i okladu da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 2.01, što je sasvim realna mogućnost u čvrstoj utakmici prilično izjednačenih suparnika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top