Saudijska Arabija vs. Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava prijateljske utakmice

Forma:
D W D D W
  • Mrsool Park
  • Početak: 16. studeni 11:00
Forma:
W W W W D
S. Arabija
Manje od 2.5 gola1.81
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Bliži se početak Svjetskog prvenstva u Kataru, a hrvatska reprezentacija generalnu probu odradit će u Rijadu, gdje će snage odmjeriti protiv Saudijske Arabije.

Izbornik Zlatko Dalić može biti zadovoljan stanjem s ozljedama uoči velike reprezentativne nogometne smotre, na kojoj će Hrvatska biti u uskom krugu favorita za ponavljanje sličnog uspjeha kao i prije četiri godine u Rusiji, kada je osvojila srebro.

Jasno je da Dalić u dvoboju u glavnom gradu Saudijske Arabije neće koristiti svoje udarne snage, kako bi poštedio ključne igrače za dvoboj s Marokom 23. studenog, no definitivno će eksperimentirati u raznim linijama i mogao bi dobiti neke važne odgovore.

Prije svega govorimo o napadu, u kojem nije jasno tko bi trebao igrati u udarnih 11 hrvatske reprezentacije. Priliku nametnuti se dobit će Marko Livaja, Mislav Oršić i Bruno Petković, a vjerojatno i Ante Budimir, koji je dobio prioritet u odnosu na Antonija Čolaka.

Vidjet ćemo i koga će koristiti Dalić u veznoj liniji, no možemo očekivati Nikolu Vlašića na terenu, koji je oživio svoju karijeru otkad je potpisao za Torino, dok će dio susreta svakako priliku dobiti i Lovro Majer, još jedan važan mladi igrač od kojeg se očekuje da zablista u Kataru.

U obrani nema pak mnogo dvojbi i oni koji zaigraju protiv Saudijske Arabije vjerojatno će tek dobiti priliku pokazati izborniku da se i na njih možete računati, dok bismo među vratnicama mogli vidjeti i Ivu Grbića, koji je daleko dogurao u svojoj karijeri, no još uvijek nije omiljena opcija Zlatka Dalića.

Što se pak Luke Modrića tiče, bilo bi veliko iznenađenje da ga vidimo u Rijadu, kao i Marcela Brozovića, dok bi Mateo Kovačić mogao dobiti dio susreta, kako bi pogurao suigrače prema pobjedi, koja bi bila peta u nizu za hrvatsku reprezentaciju.

S druge strane, Saudijska Arabija dovela je ambicioznog izbornika Hervea Renarda, cijenjenog francuskog stručnjaka koji je ostvario velike uspjehe u Africi, a sada se preselio na Blisko Istok.

Renard nema velikih zvijezda u svojoj momčadi, ali ako je mogao sa Zambijom osvojiti Afrički kup nacija, u kojoj nije bilo niti jednog poznatog nogometaša, onda svakako može i s ovom družinom, koja je kvalitetom ipak na jednoj višoj razini.

Kapetan Salem Al-Dawsari igrač je kojeg vrijedi spomenuti, jer posjeduje zavidnu kvalitetu dok ima loptu u nogama i to bi trebao biti nogometaš kojem bi hrvatska obrana trebala pridati posebnu pažnju.

U svakom slučaju, na stadionu MRSOOL Park u kojoj rezultat neće biti prioritet, no i jedni i drugi bi rado ostvarili pobjedu, samo nekoliko dana prije vlastitog otvaranja SP-a protiv Argentine, odnosno Maroka…

Prethodni dvoboji:
Saudijska Arabija-nikad dosad igrali-Hrvatska

Izostanci i ozljede:

Saudijska Arabija: Salman Al-Faraj (ozljeda mišića).

Hrvatska: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je hrvatska reprezentacija značajno kvalitetnija u odnosu na Saudijsku Arabiju, u ovoj utakmici nema tako izrazitu prednost, jer Dalić će čuvati svoje najbolje nogometaše, a domaćin će sa znatno više motiva istrčati na travnjak.

Svejedno, Hrvatska će igrati organiziran nogomet koji će limitirati opcije domaćina u napadu, dok će slično pokušati i Saudijska Arabija, kako bi nastavila svoj niz od pet utakmica bez poraza. Baš zbog toga vjerujemo da će se dvoboj pretvoriti u čvrstu utakmicu bez mnogo prilika za realizaciju pa je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, za što 22bet nudi koeficijent 1.81.

Definitivno ima smisla i ono što nudi 20bet, a to je kombinacijska oklada na pobjedu Hrvatske uz manje od 2.5 gola na utakmici, uz tečaj 3.25, što nikog ne bi iznenadilo da se pretvori u realnost.

Postoje još dvije zanimljive opcije ako favorizirate hrvatsku reprezentaciju. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 2.37 koju nudi bet365, što znači da naši moraju povesti u prvom poluvremenu i zatim mirno posao privesti kraju u nastavku.

Druga mogućnost je oklada na pobjedu Hrvatske bez primljenog gola, uz kvotu 2.30, što možemo zamisliti da se odigra na travnjaku.

Za kraj, dodajmo još okladu da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, uz kvotu 1.93, što itekako ima smisla, kad znamo da će izbornici mnogo mijenjati pa će biti faza utakmice u kojima se ofenzive neće dobro razumjeti i izostat će prilike za pogodak…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top