Katar vs. Ekvador – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Katar
Forma:
W W W W D
  • Al Bayt
  • Početak: 20. studeni 17:00
Ekvador
Forma:
D D W D W
Katar
Dvoznak: 1X1.70
Ekvador
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Dugo iščekivano Svjetsko prvenstvo u Kataru počinje ove nedjelje u Al Khoru, gdje će pred punim stadionom snage odmjeriti domaćin i Ekvador.

Radi se o dvoboju skupine A, u kojoj još igraju Nizozemska i Senegal, a pobjednik bi se mogao značajno približiti plasmanu u osminu finala, čega je posebno svjestan katarski selektor Felix Sanchez, koji već dugo priprema svoju izabranu vrstu baš za ovu utakmicu.

Katar nikada dosad nije igrao na Svjetskom prvenstvu, a iako je napravio značajan iskorak posljednjih godina, još uvijek zaostaje za najboljima na azijskoj sceni. Ipak, na svom stadionu Al Bayt domaćin vjeruje da može iznenaditi svakog, pogotovo protivnika srednje snage kao što je Ekvador.

Domaćin nema mnogo velikih zvijezda u svojim redovima pa će se morati uzdati u čvrstu i organiziranu igru, s Akramom Afifom kao talentiranim ofenzivcem od kojeg se očekuje da napravi razliku u fazi napadu, dok svakako vrijedi spomenuti i Almoeza Alija, još jednog igrača koji ima sve što je potrebno da postigne pogodak na velikoj sceni.

U obranu je pak doveden naturalizirani Pedro Miguel, kako bi zadnja linija dobila na čvrstini, a kapetan ove družine je golman Saad Al-Sheeb, od kojeg se očekuje da spašava svoju momčad na ovom turniru, u izazovnim situacijama kojih sigurno neće nedostajati.

S druge strane, plasman Ekvadora na SP pod izbornikom Gustavom Alfarom zapravo je veliki uspjeh, jer sigurno nisu jedna od najcjenjenijih reprezentacija u južnoameričkim kvalifikacijama.

Ipak, Ekvadorci uporno prkose moćnima, pogotovo kad igraju na svom travnjaku i ponovo su se našli među svjetskom elitom. Sjećamo se i njihove impresivne pobjede nad Hrvatskom u Japanu 2002. godine, a u međuvremenu su igrali na još dva SP-a i 2006. godine u Njemačkoj uspjeli su dogurati do osmine finala.

Ekvador igra tvrdo u posljednje vrijeme i ne prima mnogo golova, što bi moglo ovoj družini dobro doći na neizvjesnom natjecanju kao što je Svjetsko prvenstvo, a u svojim redovima ima nekoliko skupocjenih nogometaša. Među njima vrijedi izdvojiti Moisesa Caiceda i Pervisa Estupiñána iz engleskog Brightona, koje prati čak i najbogatiji europski klubovi.

Tu je i iskusni kapetan Enner Valencia koji je već imao mnogo velikih utakmica u svojim nogama pa Ekvador s pravom vidi šansu prolaska dalje u ovoj skupini, koja bi mogla biti vrlo izjednačena sve do posljednjeg kola…

Prethodni dvoboji:
02.09.18 Katar4:3Ekvador PRI

Izostanci i ozljede:

Katar: nema značajnih izostanaka.

Ekvador: Joao Rojas (ozljeda zgloba).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je kvaliteta nogometaša definitivno na strani gostiju, koji imaju igrače u nekima od najjačih europskih liga, vjerujemo da entuzijazam domaćina i fanatično proučavanje protivnika izbornika Felixa Sancheza može uroditi plodom.

Bit će to utakmica u kojoj Ekvador ne mora riskirati, jer za njega je ključan ipak dvoboj sa Senegalom, dok Katar ove nedjelje vidi jedinstvenu priliku približiti se povijesnom plasmanu u osminu finala. Zbog toga je naša prognoza oklada 1X na Katar, uz koeficijent 1.70 kojeg nudi kladionica 22bet.

Mogla bi to biti izuzetno tvrda utakmica u kojoj će jedan ili dva poteza odlučiti, zbog čega ima smisla odigrati i okladu oba tima NE daju pogodak, uz kvotu 1.80 u kladionici 20bet, što znači da barem jedan golman mora svoju mrežu sačuvati netaknutom.

Tu su naravno i kombinacijske oklade, od kojih izdvajamo dvoznak 1X na Katar uz manje od 2.5 gola na utakmici, za što ćete dobiti tečaj 2.44, što možemo zamisliti kako se pretvara u realnost.

Neki igrači odlučit će se i pogađati točan rezultat, jer kvote su krupne, a opcija u ovoj utakmici ne čini se da je mnogo. Pa ćete tako dobiti 8.00 na rezultat 0:0, dok je na rezultat 1:0 zanimljiva kvota 8.40.

Za kraj, spomenimo i klađenje na prvo poluvrijeme, koje bi moglo biti posebno tvrdo. Rabona nudi odličnu kvotu 2.00 na X u prvih 45 minuta, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top