Hajduk vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W L W D W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 30. srpanj 21:00
Forma:
W W W W W
Hajduk
Oba daju gol: Da1.73
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što je u prvom kolu na impresivan način savladao Dinamo, Hajduk ove nedjelje nastavlja sa svojim derbijima, ovaj put na svom terenu protiv Rijeke.

Radi se o dvije momčadi koje su otvorile novu sezonu HNL-a vrijednim pobjedama i sada se nadaju nastaviti svoj niz, kako bi zadržale priključak s Osijekom. A u Splitu vlada prava euforija i od trenera Ivana Leke se očekuje da novim velikim uspjehom usmjeri Hajduk prema naslovu prvaka, na koji poljudski klub čeka puna dva desetljeća.

Hajduk će se po običaju uzdati u svog kapetana i najboljeg igrača Marka Livaju. Prvi strijelac HNL-a u prethodne dvije sezone perfektno je započeo prvenstvo i ovog ljeta, krasnim golom kojim je prevario prošlog vikenda Dominika Livakovića.

Osim Livaje, Splićani u napadu imaju još nekoliko zanimljivih igrača, od kojih je najveća nepoznanica Leon Dajaku, pojačanje iz Bundeslige za koje se vjeruje da može donijeti kvalitetu na travnjaku. Od Jana Mlakara se pak zna što se može očekivati, jer Slovenac je već zabio pregršt golova u bijelom dresu.

Sve bolje igra i mladi Amerikanac Rokas Pukštas, strijelac pobjedničkog gola protiv Dinama, pred kojim je čini se blistava nogometna budućnost. U veznoj liniji važan posao odrađuje i Filip Krovinović, od kojeg se očekuje da preuzme inicijativu u ovom jadranskom derbiju i osigura dominaciju svoje momčadi u sredini terena.

Najveći napredak Hajduk je čini se u novoj sezoni postigao na bočnim pozicijama, na koje su stigli Fahd Moufi i Ismael Diallo, dok Leko još na raspolaganju ima Darija Melnjaka i Niku Sigura pa možemo očekivati moćnu domaću momčad po bokovima.

S druge strane, Rijeka je pod Sergejom Jakirovićem otvorila sezonu s dvije vrijedne pobjede, uključujući i onu europsku protiv albanskog Dukagjinija u četvrtak.

Sada Riječani žele svladati i Hajduk te tako potvrditi da spadaju u uži krug favorita za osvajanje naslova. U tome bi im trebao pomoći Niko Janković koji je u sjajnoj formi. Zabio je dva gola protiv Rudeša i jedan protiv Kosovara te polako postaje ključan igrač ove momčadi.

Rijeka je ostala bez Matije Frigana i Princea Ampema ovog ljeta, no pojačala se Tonijem Frukom i Marcom Pašalićem. U momčadi razliku još mogu napraviti Emmanuel Banda i Jorge Obregon pa možemo očekivati opasnu gostujuću družinu na Poljudu, na kojem su Riječani u 2023. godini već jednom trijumfirali još tamo u veljači…

Prethodni dvoboji:
16.04.23 Rijeka2:0Hajduk HNL
05.02.23 Hajduk1:2Rijeka HNL
02.10.22 Rijeka0:1Hajduk HNL
14.09.22 Hajduk2:0Rijeka HNL
26.05.22 Rijeka1:3Hajduk KUP

Izostanci i ozljede:

Hajduk: nema značajnih izostanaka.

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za ovaj jadranski derbi kladionice u Hrvatskoj proglasile su Hajduk favoritom, što zbog važne pobjede protiv Dinama, što zbog strastvene podrške na koju može očekivati na svom stadionu.

No, prošlost nas uči da Rijeka nikad nije lako padala protiv Splićana i ne očekujemo da će se to dogoditi ni ovaj put. Vjerujemo da i jedni i drugi trenutno imaju više potencijala prema naprijed, nego prema nazad, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.73 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici neki će odigrati i na gol postignut u oba poluvremena, na što možete dobiti kvotu 1.72, dok ima smisla i oklada da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, što ide uz zanimljiv tečaj 2.07.

Oni koji daju laganu prednost Hajduku mogu se odlučiti u kladionici 20bet na kombinacijsku okladu, dvoznak 1X na Hajduk uz više od 2.5 gola na utakmici, za što će dobiti koeficijent 2.44. U kladionici bet365 dobit ćete pak 3.00 na okladi da Hajduk zabija u oba poluvremena.

Radi se o utakmici na kojoj će neki poželjeti pogađati i točan rezultat. Pa ćete tako na rezultat 1:1 dobiti kvotu 6.00 u kladionici Rabona, dok je kvota 7.50 na rezultat 2:1, a tečaj čak 11.00 na rezultat 1:2.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Hajduka i Rijeke još će biti lakše ocijeniti jednom kad akcija započne na Poljudu. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz koeficijent koji će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, pogotovo ako do tog trenutka ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top