Osijek vs. ZTE – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Europske konferencijske lige

Forma:
W L D W W
  • Opus Arena
  • Početak: 27. srpanj 20:00
Forma:
D W W W L
Osijek
Više od 2.5 gola1.96
ZTE
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon impresivnog otvaranja domaćeg prvenstva, nogometaši Osijeka ovog četvrtka započinju svoju međunarodnu klupsku sezonu, dvobojem protiv mađarskog ZTE-a u kvalifikacijama za Europsku konferencijsku ligu.

Momčad koju vodi trener Stjepan Tomas značajno je podigla kvalitetu igre tijekom proljeća, a visoka pobjeda nad Slavenom pokazuje da je zadržala formu i uoči nove sezone. No, sada je čeka obračun s europskim protivnikom koji će nam dati jasniju sliku koliko vrijedi ova osječka momčad.

Osijek je nedavno izgubio u prijateljskoj utakmici protiv Fehervara i ne želi da se nešto slično ponovi. Za pozitivan rezultat na novom stadionu trebao bi se pobrinuti Ramon Mierez u napadu, Argentinac koji napokon izgleda kao u svojim najboljim danima kada je bio prvi strijelac HNL-a.

Sve bolje igra i Kristijan Lovrić, skupocjeno pojačanje iz Gorice od kojeg se očekuje da opravda uloženi novac, dok se na suprotnom krilu dobro uklopio Kristian Fućak, strijelac protiv Slaven Belupa.

U sredini terena Tomas ima nekoliko odličnih rješenja, od kojih vrijedi izdvojiti Miju Caktaša, ofenzivnog veznjaka koji svojim golovima uvijek može riješiti utakmicu. Vedran Jugović također dobiva povjerenje aktualnog osječkog trenera, dok su na klupi još spremni uskočiti Darko Nejašmić i Ivan Fiolić.

Ključna u ovoj utakmici mogla bi biti igra osječke obrane, gdje Leon Barišić ima problema s ozljedom koljena i bit će zanimljivo vidjeti kakvu će mu alternativu Tomas potražiti. Inozemna pojačanja na bokovima, poput Oleksandra Drambajeva i Stefanosa Evangeloua zasad djeluju sasvim solidno.

A ZTE iliti Zalaegerszegi ne nastupa često u europskim natjecanjima, no ždrijeb ga redovito spaja s hrvatskim klubovima. Pa je tako u prošlosti odmjerio snage s Dinamom i Zagrebom, a sada će predvođen trenerom Gaborom Boerom pokušati ostvariti pozitivan rezultat protiv Osijeka.

Mađarsko prvenstvo još nije počelo, što bi mogla biti prednost za Osječane, no nedavna prijateljska utakmica u kojoj je ZTE pobijedio Union Berlin pokazuje da se radi o vrlo ozbiljnoj momčadi koju Tomasova momčad ne smije podcijeniti.

U gostujućim redovima vrijedi izdvojiti Attilu Mocsija kao vrlo talentiranog stopera, dok bi Eduvie Ikoba mogao raditi probleme u napadu, u utakmici na prekrasnoj Opus Areni koju slavonski ljubitelji nogometa s velikim uzbuđenjem iščekuju…

Prethodni dvoboji:
03.07.21 Osijek0:0ZTE PRI
16.11.18 Osijek3:0ZTE PRI
04.07.18 Osijek2:0ZTE PRI

Izostanci i ozljede:

Osijek: Leon Barišić (ozljeda koljena).

ZTE: nema značajnih izostanaka.

Osijek zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na kvalitetu igračkog kadra, kao i formu pokazanu prošlog vikenda, hrvatske kladionice odlučile su Osijek proglasiti izrazitim favoritom u ovoj utakmici.

Mi pak smatramo da ZTE neće pasti bez ispaljenog metka, što znači da bismo mogli vidjeti otvorenu utakmicu u kojoj će i jedni i drugi imati prilike za pogodak. Vjerujemo da Osijek može do pobjede samo ako zabije nekoliko pogodaka žilavim gostima, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.96 u kladionici 22bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada da oba tima daju gol, uz kvotu 2.00 koju nudi kladionica bet365, dok će se dio igrača odlučiti i za okladu na gol postignut u oba poluvremena, uz zanimljivi tečaj 1.78.

Ako pak favorizirate Osijek, postoje dvije zanimljive opcije koje možete odigrati. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu čak 2.50, što postaje dobitno ako domaćin povede u prvom poluvremenu i zadrži prednost do samog kraja. Druga opcija je ono što nudi Rabona, oklada da Osijek zabija više od 1.5 gola na Opus Areni, na što možete uzeti kvotu 1.75.

U kladionici 20bet dominiraju pak kombinacijske oklade na ovoj utakmici, od kojih vrijedi izdvojiti dvoznak 1X na Osijek uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti koeficijent 2.30, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

Za kraj, spomenimo još dvije mogućnosti. Prva je oklada na više od 9.5 kornera, uz kvotu 1.83, što se može očekivati u utakmici u kojoj će obrane jednostavnim rješenjima štititi svoju mrežu. Druga je oklada da pada više golova u drugom poluvremenu nego u prvom, uz tečaj 2.07, što je svakako izgledno u dvoboju u kojem će i jedni i drugi biti sve hrabriji sa svakom minutom provedenom na travnjaku…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top