Osijek vs. Slaven – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L D W W D
  • Opus Arena
  • Početak: 22. srpanj 21:00
Forma:
L D D D L
Osijek
Oba daju gol: Da2.18
Slaven
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U Osijeku će ova subota ostati zapisana u povijesnim knjigama, jer domaćin otvara novu sezonu HNL-a na novom stadionu Opus Arena, gdje će snage odmjeriti sa Slaven Belupom.

Domaća momčad predvođena trenerom Stjepanom Tomasom itekako želi dobro ispunjen stadion nagraditi pobjedom i tako se naći na samom vrhu prvenstvene ljestvice nakon jednog odigranog kola. S obzirom na to da su se Osječani trgnuli u proljetnom dijelu prvenstva pod novim trenerom, optimizma oko kluba definitivno ne manjka.

Osijek je bio aktivan u ovom prijelaznom roku pa je tako u svlačionicu stigao Petar Pušić, švicarski ofenzivni veznjak hrvatskih korijena. Obrani se pak pridružio Grk Stefanos Evangelou, a bit će zanimljivo vidjeti kakvu će kvalitetu donijeti brazilski bek Renan Guedes.

Još važnije je za Tomasa da još uvijek nije ostao bez svojih ključnih igrača ovog ljeta, za razliku od prošle zime. Pa su i dalje u napadu Roman Mierez i Mihret Topčagić, dok s krilne pozicije prijeti odlični Kristijan Lovrić, od kojih Osijek ono najbolje tek očekuje.

U sredini terena pak važno mjesto ima Mijo Caktaš, vrlo dobar otkad se vratio u domaće prvenstvo. Vrijedan posao još obavljaju Ivan Fiolić i Darko Nejašmić pa se od Osijeka očekuje da dominira posjedom lopte u ovoj utakmici.

U obrani pak nema više kapetana Mile Škorića koji je još početkom godine otišao u Kinu, a klub je u tom razdoblju napustio i golman Ivica Ivušić. Međutim, Marko Malenica među vratnicama sasvim je solidno rješenje, a vidjet ćemo hoće li se dobro uklopiti u momčad i već spomenuti inozemni braniči.

S druge strane, Slaven Belupo je ostao bez trenera Zorana Zekića, ali klupu je preuzeo Nizozemac Ricardo Moniz i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći u hrvatskom nogometu.

O Slavenu se ne može govoriti da se ne spomene Ivana Krstanovića, jednog od najboljih strijelaca u povijesti HNL-a. No, s 40 godina ostaje pitanje koliko toga može napraviti pa se gostujuća momčad prije svega uzdaje u Arbera Hoxhu, svojeg ključnog igrača u ofenzivi.

U momčadi je i Kolumbijac Dilan Ortiz, a domaćinu će pokušati zaprijeti i Ivan Perošević, još jedan koristan igrač u ofenzivi.

No, ključ uspjeha Slavena na Opus Areni definitivno bi trebala biti čvrsta i organizirana igra u obrani, kao i povremeni izlasci u kontre, u utakmici u kojoj se očekuje da Osijek ipak opravda ulogu favorita…

Prethodni dvoboji:
21.04.23 Slaven2:1Osijek HNL
11.02.23 Osijek0:0Slaven HNL
09.10.22 Slaven0:4Osijek HNL
31.07.22 Osijek0:0Slaven HNL
18.06.22 Osijek1:0Slaven PRI

Izostanci i ozljede:

Osijek: nema značajnih izostanaka.

Slaven: nema značajnih izostanaka.

Osijek zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što su posljednje dvije utakmice ovih suparnika u Gradskom vrtu završile bez pogodaka, hrvatske kladionice postavile su tečajeve sukladno tome i ne očekuju previše akcije na travnjaku.

No, Opus Arena neka je sasvim nova priča i vjerujemo da će se i jedni i drugi pokušati pokazati pred publikom. Osijek je svakako favorit, no mi smatramo da će Slaven Belupo barem malo zakomplicirati ovu utakmicu, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 2.18 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici ima smisla odigrati i okladu da gol pada u oba poluvremena, na što možete uzeti kvotu 1.92, što možemo zamisliti kako se pretvara u realnost. Dio igrača odlučit će se pak za okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.14, što bi se moglo dogoditi jednom kad obrane malo popuste.

Ako pak favorizirate Osijek, kladionica bet365 nudi dvije primamljive opcije. Prva je oklada da Osijek zabija gol u oba poluvremena, uz kvotu 2.75, a odigrati možete i poluvrijeme/kraj 1/1, na što ćete dobiti 2.50, što postaje dobitno ako domaćin povede u prvom dijelu susreta i zadrži prednost do samog kraja.

Za kraj, spomenimo i kombinacijske oklade kakvih uvijek ima u kladionici 20bet. Pa ćete tako dobiti koeficijent 1.93 na pobjedu Osijeka uz više od 1.5 gola na utakmici, što je jedna umjerena opcija o kojoj ima smisla razmisliti…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top