Dinamo vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W D W D W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 21. srpanj 20:00
Forma:
L W D W L
Dinamo
Više od 2.5 gola1.95
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što su već odigrali međusobni dvoboj u Maksimiru prošlog vikenda, Dinamo i Hajduk ovog petka još jednom će odmjeriti snage na otvaranju nove sezone HNL-a.

Domaća momčad predvođena trenerom Igorom Bišćanom pobijedila je u Superkupu, zahvaljujući pogotku Martina Baturine, talentiranog veznjaka kojem mnogi predviđaju blistavu budućnosti. Tako su “modri” stigli do novog trofeja, a sada se nadaju trijumfu kojim bi najvećeg rivala već u prvom kolu ostavili iza sebe.

Za Dinamo je dobro da još uvijek u svojim redovima ima sve svoje najveće zvijezde, iako će mnoge prodati ovog ljeta. Tu posebno vrijedi izdvojiti Luku Ivanušeca, ključnog igrača sredine terena za kojeg postoji interes u Nizozemskoj, no zasad je i dalje fokusiran na obračune s Hajdukom.

U napadu je Bišćan igrao s Brunom Petkovićem prošle subote, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li se odlučiti se za neku drugu varijantu ovaj put, s obzirom na to da ima Josipa Drmića u svojim redovima.

Dinamo će pokušati još jednom sačuvati mrežu netaknutom protiv Hajduka, kao i u prethodna dva dvoboja na svom stadionu, a za to bi se trebali pobrinuti reprezentativci Josip Šutalo i Dominik Livaković, najvažniji pojedinci u domaćoj obrani.

S druge strane, na klupi Hajduka neće sjediti Ivan Leko koji je suspendiran nakon vrijeđanja suca u prethodnom dvoboju. No, na teren se vraća najvažniji nogometaš Splićana, što će svakako imati utjecaj na rezultat u ovoj utakmici.

Naravno, govorimo o Marku Livaji, najboljem strijelcu HNL-a u posljednje dvije sezone. Bit će to prva njegova utakmica nakon što je svojevoljno napustio reprezentaciju u lipnju i bit će zanimljivo vidjeti kako će ga dočekati zagrebačka publika.

Hajduk se nada da bi u ovoj utakmici mogli u ofenzivi proraditi i drugi pojedinci, poput Jana Mlakara i Leona Dajakua koji nisu uspjeli poentirati u prethodnom susretu. Vezna pak linija u kojoj operiraju Rokas Pukštas i Filip Krovinović bit će pred velikim izazovom, jer Dinamova sredina terena u pravilu dominira posjedom lopte.

U svakom slučaju, za Hajduk će prije svega na Maksimiru biti najvažnija igra u obrani, gdje će Zvonimir Šarlija i Ferro imati mnogo posla na stoperskim pozicijama, u dvoboju koji je od velike važnosti ovog ljeta i odredit će tko bi u rujnu mogao voditi na ljestvici domaćeg prvenstva…

Prethodni dvoboji:
15.07.23 Dinamo1:0Hajduk SK
30.04.23 Hajduk0:0Dinamo HNL
26.02.23 Dinamo4:0Hajduk HNL
21.10.22 Hajduk1:1Dinamo HNL
13.08.22 Dinamo4:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Gabrijel Rukavina (ozljeda gležnja).

Hajduk: nema značajnih izostanaka.

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U odnosu na prethodni dvoboj online kladionice smanjile su kvotu na pobjedu Dinama, jer smatraju da će domaćin ozbiljnije shvatiti ovu utakmicu, budući da se radi o HNL-u.

Mi pak vjerujemo da će i jedni i drugi bolje zaigrati u ofenzivi te bismo trebali vidjeti više golova nego u Superkupu. Veća efikasnost očekuje se od domaćina, ali i od gostiju s Markom Livajom, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.95 kojeg nudi kladionica bet365.

Po istoj logici u kladionici 22bet možete odigrati okladu da gol pada u oba poluvremena, uz kvotu 1.76, dok ćete uzeti 2.13 ako se okladite da drugi gol pada u 55. minuti ili ranije.

Ako pak želite podebljati kvotu na trijumf domaćina, postoje dvije zanimljive opcije. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz 2.62, što postaje dobitno ako Dinamo povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju susreta. Tu je i oklada da Dinamo zabija u oba poluvremena, na što također možete uzeti 2.62.

Kombinacijske oklade također su jedna od opcija kojom možete krenuti u ovom derbiju. Izdvajamo ono što nudi kladionica 20bet, okladu na pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, uz primamljivi tečaj 2.51.

Kladiti se možete i na učinak svake od momčadi pa vam tako Rabona nudi 1.80 ako odigrate da Dinamo zabija više 1.5 gola, što je još jedan smjer u kojem će mnogi krenuti.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer još lakše će biti detektirati u kojem smjeru ide utakmica jednom kad akcija krene s centra. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu oko 1.90 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top