Dinamo vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava hrvatskog Superkupa

Forma:
D W D W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 15. srpanj 20:00
Forma:
W D W L D
DOMAĆIN 1.92
Remi 3.40
GOST 3.65
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao i prošle godine, sezona domaćeg klupskog nogometa započinje okršajem prvaka HNL-a i pobjednika hrvatskog Kupa, odnosno Dinama i Hajduka.

Domaća momčad pod vodstvom Igora Bišćana brani titulu u ovom natjecanju i nada se nastavku pozitivnih rezultata protiv najvećeg rivala. Naime, u prethodnoj sezoni “modri” su zabilježili dvije uvjerljive pobjede kod kuće te dvaput remizirali u gostima, a u zadnjih 5 utakmica ne znaju za poraz od Splićana.

Dobra vijest za zagrebački klub svakako je to što su njegovi najbolji igrači i dalje u svlačionici. Naime, unatoč tome što postoje glasine o prodaji Josipa Šutala i Dominika Livakovića, oni su i dalje članovi Dinama i trebali bi nastupiti u ovoj utakmici.

Isto vrijedi i za napadače Brunu Petkovića i Josipa Drmića, od kojih će jednog Bišćan gurnuti u subotu u ofenzivu. Bit će prije svega zanimljivo vidjeti što mogu u ovoj utakmici mladi Dinamovi talenti Martin Baturina i Josip Špikić, nakon što su mnogo napredovali u prethodnoj sezoni.

Od Luke Ivanušeca očekuje se pak kreacija u sredini terena, kakva ga je krasila prošlog proljeća i osigurala mu mjesto u prvih 11 hrvatske nogometne reprezentacije. On bi također mogao otići ovog ljeta pa svaka dodatna utakmica koju igra za Dinamo zlata vrijedi.

S druge strane, Hajduk pod trenerom Ivanom Lekom pokušava doći još malo bliže rivalu iz Zagreba, a ova utakmica trebala bi pokazati koliko su Splićani konkurentni na otvaranju nove sezone.

Za gostujuću momčad svakako je hendikep što neće moći igrati njezin najbolji igrač Marko Livaja. On je suspendiran nakon što je provocirao navijače Šibenika, slaveći titulu u hrvatskom Kupu. Najbolji strijelac HNL-a može biti zadovoljan što je dobio samo jednu utakmicu kazne, no nju mora odraditi baš u subotu.

Leko će tako u napadu morati potražiti alternative, među kojima vrijedi izdvojiti Jana Mlakara, Slovenca koji može biti vrlo opasan pred protivničkim golom. Emir Sahiti još je jedan koristan igrač u ofenzivi, a velika je nepoznanica Leon Dajaku, mlado pojačanje iz Bundeslige od kojeg Hajduk ima velika očekivanja.

U svakom slučaju, za Hajduk će na stadionu Maksimir biti najvažnije odigrati čvrsto u obrani, u utakmici u kojoj produžetka nema i u slučaju remija odmah će se pristupiti pucanju penala…

Prethodni dvoboji:
30.04.23 Hajduk0:0Dinamo HNL
26.02.23 Dinamo4:0Hajduk HNL
21.10.22 Hajduk1:1Dinamo HNL
13.08.22 Dinamo4:1Hajduk HNL
09.07.22 Dinamo*0:0Hajduk SK

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Gabrijel Rukavina (ozljeda gležnja).

Hajduk: Marko Livaja (suspenzija).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je bilo za očekivati, kladionice u Hrvatskoj daju prednost Dinamu u ovom susretu, kako zbog kvalitete igračkog kadra, tako i zbog izostanka Marka Livaje koje će sigurno faliti Hajduku.

S Bišćanom na čelu domaća momčad definitivno je dobila na stabilnosti i možemo očekivati njezino organizirano i opasno izdanje pred zagrebačkom publikom u subotu. Svi faktori u ovom susretu na strani su “modrih”, zbog čega je i naša glavna preporuka oklada na pobjedu Dinama u regularnom dijelu utakmice, uz koeficijent 1.92 kojeg nudi kladionica 20bet.

Mnogi igrači poželjet će se u ovom susretu kladiti i na zbroj golova. Naime, momčadi još nisu na pravi način uigrane i ne možemo očekivati pregršt stvorenih i realiziranih prilika na ovoj utakmici. Zbog toga ima smisla odigrati okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete uzeti kvotu 1.90.

Po istom principu ima smisla odigrati i da gol NE pada u oba poluvremena, uz kvotu 2.00, što definitivno možemo zamisliti u ovom susretu, u koji niti jedni niti drugi neće ući punom žestinom, pogotovo kad znamo da ponovo na Maksimiru igraju već sljedećeg petka u sklopu HNL-a.

Ako pak želite podebljati kvotu na pobjedu domaćina, tu su dvije zanimljive opcije. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.80, što postaje dobitno ako Dinamo povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju. Druga mogućnost je igrati hendikep F+2 iliti -1.5 na Dinamo, uz kvotu 3.30, što znači da “modri” moraju pobijediti s najmanje dva gola razlike.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.90, što je uvijek moguće kad igraju ovi suparnici, jer u najvećem derbiju hrvatskog nogometa ne biraju se sredstva kako bi se zaustavilo suparničkog napadača…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top