Dinamo vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W D L D W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 27. kolovoz 21:05
Forma:
L W W W W
Dinamo
Oba daju gol: Da1.90
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon europskih nastupa u četvrtak, Dinamo i Rijeka ove nedjelje imaju međusobni dvoboj u HNL-u, u kojem ćemo vidjeti koliko su trenerske promjene utjecale na ove suparnike.

Domaću momčad sada vodi Sergej Jakirović, do utorka trener Rijeke, što je izazvalo burne reakcije hrvatske javnosti, jer “modri” su ga preoteli bez ikakve komunikacije s kvarnerskim klubom. Bosansko-hercegovački stručnjak svakako je vrijedna zamjena za Igora Bišćana, a riječku momčad detaljno poznaje i pokušat će iskoristiti njezine slabosti.

U redovima Dinama nema više tri najveće zvijezde. Dominik Livaković ovog je tjedna prodan u Fenerbahče, Josip Šutalo predstavljen je u Ajaxu, dok Luka Ivanušec karijeru nastavlja u Feyenoordu.

Jakirović će zbog toga imati tanku klupu, no stigao je u Dinamo daroviti Luka Stojković iz Lokomotive, dok će rupe u obrani zakrpati Ivan Nevistić na golu i Dino Perić na poziciji stopera.

Očekuje se u ovoj utakmici da još jednom zablista na desnom krilu opasni Dario Špikić, dok konce u veznoj liniji polako preuzima Martin Baturina, talent za kojeg se vjeruje da bi u budućnosti mogao ostvariti jedan od najvećih Dinamovih transfera.

Uz sve njih, Jakiroviću barem do daljnjeg ostaje iskusni Bruno Petković u napadu, a vidjet ćemo hoće li u ovoj utakmici koristiti Josipa Drmića i Antonija Marina, još dvojicu vrlo korisnih ofenzivaca.

S druge strane, Rijeka je ekspresno našla zamjenu za Jakirovića i preuzet će je u ovoj utakmici perspektivni Željko Sopić. Ovaj derbi na rasporedu je za goste samo tri dana nakon teškog gostovanja kod Lillea, no družina s Rujevice odigrala je vrlo dobro u Francuskoj i tako dodatno podigla svoje samopouzdanje.

U redovima Riječana središnja figura trebao bi biti Niko Janković, mladi veznjak koji je na fantastičan način otvorio novu nogometnu sezonu. Veliko pojačanje svakako je Marco Pašalić, strijelac brojnih sjajnih golova koji pokazuje da nije slučajno donedavno bio član Borussije Dortmund.

Nema sumnje, Rijeku čeka teška utakmica na Maksimiru, na stadionu na kojem već dugo nije ostvarila pošten uspjeh. Zato će na visini zadatka u nedjelju morati biti Nediljko Labrović među vratnicama, kao i kompletna njegova obrana, u utakmici u kojoj očekujemo otvoren nogomet i zanimljiva događanja na travnjaku, kao i neizvjesnu borbu za pobjedu…

Prethodni dvoboji:
21.05.23 Rijeka1:2Dinamo HNL
19.03.23 Dinamo1:0Rijeka HNL
13.11.22 Rijeka2:7Dinamo HNL
02.09.22 Dinamo3:1Rijeka HNL
10.04.22 Rijeka2:1Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: nema značajnih izostanaka.

Rijeka: Stjepan Radeljić (ozljeda mišića).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon impresivne pobjede protiv češke Sparte nije iznenađenje da su kladionice u Hrvatskoj proglasile Dinamo izrazitim favoritom za ostvarenje pobjede u ovoj utakmici.

Radi se o dvoboju u kojem će se mnogo toga vrtjeti oko Jakirovića, jer on detaljno poznaje momčad Rijeke, a njegovi bivši igrači itekako mogu dobro pročitati Jakirovićeve trenerske zamisli. Zato očekujemo da će i jedni i drugi dolaziti u prilike za postići pogodak, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.90 kojeg nudi kladionica bet365.

Po istoj logici, ima smisla i kladiti se na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti kvotu 1.86 u kladionici 22bet. Zanimljivo svakako djeluje i oklada da gol pada u oba poluvremena, uz koeficijent 1.72 koji bi se lako mogao pretvoriti u realnost.

Za one koji favoriziraju zagrebački klub, tu su dvije opcije kako podebljati tečaj. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.50, što postaje dobitno ako Dinamo povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju. Odigrati možete i hendikep F+2 iliti -1.5 na Dinamo, uz kvotu 2.56, što donosi dobitak ako “modri” pobijede s dva ili više razlike.

U kladionici 20bet na raspolaganju imate kombinacijske oklade, od kojih vrijedi izdvojiti okladu na pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz primamljivi tečaj 2.33.

Spomenimo za kraj i klađenje uživo, jer trenutni odnos snaga Dinama i Rijeke najlakše će biti detektirati jednom kad derbi počne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, a bit će i drugih zanimljivih opcija tijekom utakmice. Zato imajte otvorenu omiljenu kladionicu u nedjelju navečer i zgrabite kvotu za koju vjerujete da će proći…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top