Leeds vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L L W W L
  • Elland Road
  • Početak: 28. prosinac 21:00
Forma:
W L W W W
Leeds
Poluvrijeme/kraj: 2/21.83
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Približavamo se kraju kalendarske godine u Premiershipu, a jedan od posljednjih dvoboja u 2022. godini igrat će Leeds i Manchester City, koji je na rasporedu ove srijede.

Momčad Pepa Guardiole ovom utakmicom namjerava započeti svoj lov na Arsenal na vrhu ljestvice, koji je uspio nebesko plavima pobjeći čak 5 bodova u jesenskom dijelu prvenstva, što je zapravo bilo veliko iznenađenje.

No, Manchester City neće se samo tako odreći titule prvaka Engleske, pogotovo kad znamo da sada u svom kadru ima Erlinga Haalanda, strijelca čak 18 golova u 13 nastupa ove sezone, što pokazuje koliko je dobar posao njegovim transferom klub napravio tijekom ljeta.

Malo je igrača Cityja koji su se vratili u klub sretni i zadovoljni nakon Svjetskog prvenstva. Ilkay Gündoğan i Kevin de Bruyne itekako su željni vratiti se pobjedničkim navikama, a Riyad Mahrez koji je SP gledao na TV ekranu posebno je motiviran, što je pokazao prekrasnim golom prošli četvrtak protiv Liverpoola.

Guardiolin problem je Kalvin Phillips koji se nekako uspio udebljati dok je bio u reprezentativnom okruženju, no zato bi Phil Foden, Kyle Walker i John Stones trebali biti potpuni spremni za ovu utakmicu, što će značajno osnažiti udarnu postavu.

Nathan Ake još je jedan igrač koji u posljednje vrijeme donosi kvalitetu na travnjak Guardiolinoj momčadi, a bit će zanimljivo vidjeti i koliko će nakon SP-a na travnjaku biti raspoloženi Bernardo Silva i Jack Grealish.

S druge strane, Leeds pod trenerom Jesseom Marschom ove sezone spada u donji dom elitnog engleskog klupskog ranga, a ako se ne trgne, nije nemoguće ni da ispadne iz lige.

Otkad je klub napustio Raphinha Leeds djeluje neuvjerljivo na travnjaku, a još je veći problem obrana, koja prima više pogodaka nego što napad može postići.

No, Marsch je u španjolskom centarforu Rodrigu pronašao solidnu zamjenu za skupocjenog Brazilca, a solidno izgleda i mladi Crysencio Summerville, na kojeg će također morati posebno paziti gostujuća obrana.

U svakom slučaju, na stadionu Elland Road čeka nas vrlo zanimljiva utakmica, u kojoj golovi definitivno ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
30.04.22 Leeds0:4Manchester City PL
14.12.21 Manchester City7:0Leeds PL
10.04.21 Manchester City1:2Leeds PL
03.10.20 Leeds1:1Manchester City PL
17.02.13 Manchester City4:0Leeds FAC

Izostanci i ozljede:

Leeds: Adams T. (crveni karton), Bamford P. (ozljeda mišića), Dallas S. (slomljena noga), Sinisterra L. (ozljeda stopala).

Manchester City: Dias R. (ozljeda bedra), Mendy B. (izvan kadra), Phillips K. (nespreman).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Čak 11 golova utrpao je Manchester City Leedsu u posljednje dvije utakmice pa nije iznenađenje što su ga kladionice u Hrvatskoj proglasile izrazitim favoritom, iako igra u gostima.

Mi se s tim slažemo i vjerujemo da će Guardiolina momčad zavladati travnjakom od samog početka, protiv jedne od najslabijih obrana u engleskom Premiershipu. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz koeficijent 1.83 u kladionici bet365, što postaje dobitno ako gosti povedu u prvih 45 minuta i pobijede na samom kraju.

Ovaj dvoboj djeluje kao da bi se lako mogao pretvoriti golijadu pa ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola, uz kvotu 2.12 koju nudi kladionica 20bet.

U kladionici 22bet naći ćete pak umjerenu verziju prethodne dvije opcije, kombinacijsku okladu na pobjedu Manchester Cityja uz više od 2.5 gola na utakmici, za što možete dobiti koeficijent 1.72.

Oni koji favoriziraju goste svakako će poželjeti odigrati i okladu da Manchester City zabija u oba poluvremena, uz kvotu 1.80, dok je koeficijent 2.25 na pobjedu Manchester Cityja bez primljenog gola.

Što se klađenja na strijelce tiče, na gol Erlinga Haalanda dobit ćete samo 1.50, ali kvota raste na 3.00 ako odigrate da će to biti prvi pogodak na utakmici. Na gol Kevina de Bruynea dobit ćete 3.10, dok je s druge strane koeficijent 4.50 da će zabiti Rodrigo.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer koliko može Leeds parirati Manchester Cityju još će biti lakše detektirati jednom kad dvoboj počne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se u darežljivim kladionicama kretati oko 1.85 djeluje obećavajuće, pod uvjetom da prije toga ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top