Manchester City vs. Liverpool – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava EFL Cupa

Forma:
W L W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 22. prosinac 21:00
Forma:
W L W D W
DOMAĆIN 1.94
Remi 3.69
GOST 3.66
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Samo četiri dana nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, u Engleskoj je na rasporedu prava nogometna poslastica, jer snage će u EFL Cupu odmjeriti Manchester City i Liverpool.

Riječ je o dvije momčadi koja su obilježile posljednje godine u Premiershipu, kao i u drugim jakim klupskim nogometnim natjecanjima, a Pep Guardiola itekako iščekuje ovaj dvoboj, jer njegova moćna družina izgubila je posljednje tri utakmice od Liverpoola i želi prekinuti negativnu seriju.

U redovima Cityja neki važni igrači nisu uopće igrali na SP-u i potpuno su svježi, poput Erlinga Haalanda koji se pokazao kao pojačanje iz snova za nebesko plave, jer već je zabio 18 golova u engleskom prvenstvu ove sezone i na tome sigurno neće stati.

Riyad Mahrez još jedan je igrač koji je gledao Svjetsko prvenstvo na televiziji i jedva čeka vratiti se u akciju, a na travnjaku bismo trebali vidjeti i najboljeg veznjaka Premiershipa Kevina de Bruynea, koji je rano ispao u Kataru sa svojom Belgijom.

Ilkay Gündoğan još je jedan igrač koji SP neće pamtiti po dobrome i želi dobrim nastupom u ovoj utakmici isprati gorak okus, a priliku bi mogao dobiti i mladi Cole Palmer u veznoj liniji.

Guardiola će najviše problema imati sa slaganjem obrane, no vjeruje se da će Aymeric Laporte ipak nastupiti, dok zasigurno nećemo na travnjaku vidjeti Rubena Diasa, Bernarda Silvu pa ni engleske reprezentativce Kylea Walkera, Johna Stonesa i Phila Fodena.

Što se pak Liverpoola tiče, trener Jürgen Klopp također neće moći računati na neke važne igrače, što zbog ozljeda, što zbog Svjetskog prvenstva.

Međutim, Mohamed Salah spada među one koji nisu dobili priliku nastupiti u Kataru i veseli se povratku u akciju, kao i Firmino koji bi mu trebao biti partner u napadu.

Luis Diaz i Diogo Jota još uvijek nisu spremni vratiti se na travnjak pa bi Alex Oxlade-Chamberlain mogao biti minutažu, a Klopp će imati problema sastaviti i pristojnu veznu liniju, u kojoj se očekuje nastup Thiaga Alcantare kao čovjeka koji bi trebao vući konce u sredini terena.

U svakom slučaju, očekujemo odličnu utakmicu na Etihadu u kojoj golovi ne bi smjeli izostati, u dvoboju dvije momčadi koje su osvojile EFL Cup u njegovih posljednjih pet izdanja…

Prethodni dvoboji:
16.10.22 Liverpool1:0Manchester City PL
30.07.22 Liverpool3:1Manchester City CS
16.04.22 Manchester City2:3Liverpool FAC
10.04.22 Manchester City2:2Liverpool PL
03.10.21 Liverpool2:2Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Mendy B. (suspenzija).

Liverpool: Arthur (ozljeda mišića), Diaz L. (ozljeda koljena), Diogo Jota (ozljeda lista).

ManCity zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Liverpool pobijedio u prethodne tri međusobne utakmice, uključujući i posljednju koja se igrala kada je Kloppova družina bila u velikoj krizi, vjerujemo da Manchester City ovaj put može slomiti protivnika i revanširati se.

Guardiola na raspolaganju ipak ima bolji kadar za ovu utakmicu koja dolazi tek nekoliko dana nakon završetka SP-a, što bi se trebalo osjetiti na Etihadu. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Manchester Cityja u regularnom vremenu, uz koeficijent 1.94 koji nudi kladionica 20bet.

Neki će poželjeti odigrati i kombinacijsku okladu, od kojih izdvajamo dvoznak 1X na Manchester City uz više od 2.5 gola na utakmici, za što možete dobiti kvotu 2.17.

Za one koji favoriziraju domaćina zanimljivu kvotu 2.50 nudi kladionica bet365, u kojoj se možete kladiti da Manchester City zabija u oba poluvremena ovog derbija.

Ima smisla i oklada na kornere, da će biti više od 9.5 kornera na utakmici, uz kvotu 1.81, a nikog ne bi iznenadio ni dosuđeni penal, uz kvotu 2.35, što nije rijetkost u dvobojima ove dvije momčadi.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 1.80 ako zabije Erling Haaland, a 3.75 ako to bude prvi gol na utakmici. Na pogodak pak Mohameda Salaha kvota je 3.10, a na Kevina de Bruynea čak 4.00.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer nakon mjesec dana duge stanke odnos snaga Manchester Cityja i Liverpoola još će biti lakše detektirati jednom kad akcija započne na Etihadu. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova, broj kornera i tko će sljedeći zabiti bit će lakše prognozirati za vrijeme samog okršaja pa svakako imajte otvorenu omiljenu online kladionicu i brzo reagirajte kad se pojavi obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top