Argentina vs. Francuska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Argentina
Forma:
W D W W W
  • Lusail
  • Početak: 18. prosinac 16:00
Francuska
Forma:
W W W L W
Argentina
Oba daju gol: Da2.02
Francuska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Došlo je Svjetsko prvenstvo u Kataru do svog velikog finala, u kojem će u Lusailu snage odmjeriti reprezentacije Argentine i Francuske.

Nakon poraza od Saudijske Arabije na otvaranju turnira, nije se činilo kako bi Lionel Scaloni i njegova družina mogli otići do samog kraja, no Argentina je igrala sve bolje i bolje iz utakmice u utakmicu te se sada nalazi na korak do svjetske titule.

Naslov prvaka svijeta jedino je što nedostaje Lionelu Messiju u karijeri i itekako ga želi osvojiti, a u Kataru je zabio pet golova, od kojih tri s bijele točke pa ga mnogi vide kako najizglednijeg strijelca i u velikom finalu.

Argentina je pak dobila sjajnog napadača i u Julianu Alvarezu, koji je svojim golovima i izborenim penalom dotukao Hrvatsku, a Scaloni na klupi još ima sjajne ofenzivce poput Angela di Marije, Lautara Martineza i Paula Dybale, koji mogu okrenuti utakmicu ako ih pošalje na travnjak.

Jedan od argentinskih junaka svakako je Emiliano Martinez među vratnicama, koji će biti pred najvećim izazovom u finalu, protiv jednog od najboljih napada današnjice.

A velika bitka vodit će se i u sredini terena, gdje će Enzo Fernandez i Alexis Mac Allister pokušati uspostaviti ravnotežu i gurnuti svoje napadače u izgledne situacije, kakvih nije nedostajalo u prethodnim utakmicama protiv Nizozemske i Hrvatske.

S druge strane, Francuzi su se pod Didierom Deschampsom još jednom probili do finala, unatoč brojnim ozljedama i izostanku Zlatne lopte, Karima Benzeme.

Pokazalo se da francuski izbornik svejedno ima odličan kadar na raspolaganju, s Kylianom Mbappéom u glavnoj ulozi, koji je pet puta poentirao na ovom turniru i nada se da će uspjeti to ponoviti protiv Argentine.

Odličan turnir odigrao je i Olivier Giroud, strijelac važnih golova u nokaut fazi natjecanja, a besprijekoran posao odrađuje Antoine Griezmann u sredini terena, kojeg je Deschamps povukao nazad i time nije pogriješio.

Francuska slabost mogla bi biti obrana koja je pokazivala nesigurnost u gotovo svakoj utakmici na turniru. Na njihovu sreću, Hugo Lloris uvijek je bio na visini zadatka i morat će biti i na stadionu Lusail Iconic ove nedjelje, u najiščekivanijoj nogometnoj utakmici u 2022. godini…

Prethodni dvoboji:
30.06.18 Francuska4:3Argentina SP
11.02.09 Francuska0:2Argentina PRI
07.02.07 Francuska0:1Argentina PRI
06.06.78 Argentina2:1Francuska SP
15.07.30 Argentina1:0Francuska SP

Izostanci i ozljede:

Argentina: Papu Gomez (ozljeda gležnja).

Francuska: Lucas Hernandez (ozljeda koljena), Karim Benzema (ozljeda bedra), Christopher Nkunku (ozljeda koljena), N’Golo Kante (ozljeda tetive), Paul Pogba (ozljeda koljena).

Argentina zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Završava ovaj reprezentativni ciklus, koji smo započeli tako što smo pogodili točan rezultat u pobjedi Hrvatske protiv Saudijske Arabije. Imali smo i par lijepih prognoza u grupnoj fazi, u utakmici Japana i Njemačke, kao i onoj Tunisa i Francuske, no u nokaut fazi su se sportske kladionice zadnje smijale i jedva čekamo to im vratiti na klupskom nogometu.

No, prije toga još moramo dati našu prognozu velikog finala. Znamo da su finala SP-a često tvrda i pobjednika su u zadnjih 30 godina uglavnom odlučivali penali ili jedan postignuti gol, no vjerujemo da bi se ovaj put moglo ponoviti ono što smo vidjeli u Rusiji, kada je na utakmici Francuske i Hrvatske palo šest golova.

Smatramo da su napadači bolji dio i jedni i druge momčadi, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz kvotu 2.02 koju nudi kladionica 20bet, što znači da i jedni i drugi moraju postići pogodak u regularnom dijelu utakmice.

Iako su na kladionicama izgledi za pobjedu i jednih i drugih jednaki, vjerujemo da su Messi i suigrači ipak u maloj prednosti. Zato djeluje zanimljiva kvota 2.90 koju nudi kladionica Rabona, da Argentina zabija više od 1.5 gola u regularnom dijelu finala.

Ima smisla i oklada da će Argentina dobiti više kartona, uz kvotu 2.20, jer igra u pravilu grublje od svojih protivnika. Neki će odigrati i okladu koju nudi kladionica 22bet, da će gol pasti u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 2.13, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost.

Što se strijelaca tiče, kvota je 3.90 da će isti igrač zabiti dva ili više golova u finalu. Kladionica bet365 nudi pak 2.62 da će zabiti Lionel Messi, dok je tečaj 3.75 na pogodak Juliana Alvareza. S druge strane, dobit ćete 3.00 na gol Kyliana Mbappéa, a 4.00 ako poentira Olivier Giroud.

Za kraj, spomenimo još klađenje uživo, jer pravi odnos snaga Argentine i Francuske najlakše ćemo detektirati kad akcija krene s centra. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta regularnog vremena, na čemu će se kvota kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, pogotovo ako neka od momčadi uđe u ovu fazu utakmice s minimalnom prednošću…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top