Hrvatska vs. Maroko – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Hrvatska
Forma:
L D D D W
  • Khalifa International
  • Početak: 17. prosinac 16:00
Maroko
Forma:
L W D W W
Hrvatska
Manje od 2.5 gola1.98
Maroko
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uzbudljivo Svjetsko prvenstvo u Kataru polako dolazi svom kraju, a hrvatska reprezentacija ima još jednu utakmicu za odigrati, onu u Dohi ove subote protiv Maroka.

Radi se o dvoboju za brončanu medalju, u kojem izbornik Zlatko Dalić itekako želi pobijediti, kako bi svom srebru iz Rusije dodao još jedno vrijedno odličje na najjačem reprezentativnom natjecanju današnjice.

Hrvatska nije odigrala dobro protiv Argentine u polufinalu, no poraz se brzo zaboravio i pred nama je još jedna velika utakmica, koja predstavlja reprizu dvoboja s kojim su naši otvorili prvenstvo u skupini F, u kojem su tada protiv Marokanaca odigrali 0:0.

Bit će to i najvjerojatnije posljednja utakmice Luke Modrića na SP-u pa će cijela momčad stisnuti da mu priušti oproštaj uz pobjedu. Kao i obično, najveći problem Daliću bit će pronalazak napadačke linije koja je u stanju postići pogodak, s Markom Livajom, Antom Budimirom i Brunom Petkovićem koji se nadaju ulasku s klupe i većoj minutaži u ovom dvoboju.

Očekuje se da bi priliku mogli još dobiti Mislav Oršić i Nikola Vlašić, uz koje je igra naše reprezentacije živnula protiv Argentine, a moglo bi biti i promjena u obrani, gdje Joško Gvardiol ima određenih problema s ozljedama pa bi mladi Josip Šutalo mogao dobiti priliku na velikoj sceni.

Hrvatska će posebno oprezna morati biti na bokovima, koje će zatvarati Borna Sosa i Josip Juranović, protiv protivnika koji igra organizirani i ozbiljan nogomet, s kojim definitivno ima oružja ugroziti Dominika Livakovića.

Istina je, Maroko pod Walidom Regraguijem možda ima dan manje odmora od naših, no raspoloženje u momčadi odlično je unatoč porazu od Francuske i itekako žele osvojiti ovu broncu.

Sjevernoafrička reprezentacija uzdat će se prije svega u Hakima Ziyecha i Youssefa El-Nesyrija u ofenzivi, dok su tu još sjajni bekovi Achraf Hakimi i Noussair Mazraoui, koje će naši pod svaku cijenu morati pokušati ukrotiti.

Golman Bono još je jedna jaka točka ove reprezentacije i neće ga biti nimalo lako svladati, a ozljede u obrani rezultirat će određenim promjenama u stoperskoj liniji, no Maroko će svejedno biti vrlo tvrd protivnik protiv Hrvatske na stadionu Khalifa International, na kojem nas čeka vrlo uzbudljiva utakmica…

Prethodni dvoboji:
23.11.22 Maroko0:0Hrvatska SP
11.12.96 Maroko2:2*Hrvatska PRI

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Gvardiol J. (ozljeda mišića).

Maroko: Aguerd N. (ozljeda bedra), Saiss R. (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako u utakmicama za treće mjesto obično golova ne nedostaje, ovaj put snage će odmjeriti dvije strpljive reprezentacije koje imaju bolja rješenja u obrani, nego u napadu pa očekujemo još jednu čvrstu utakmicu Hrvatske i Maroka, poput one u skupini koja je završila rezultatom 0:0.

Kad vidimo kako su hrvatske kladionice postavile koeficijente, jasno je da postoji nekoliko smjerova u kojima se može krenuti u ovoj utakmici, no mi prije svega vjerujemo u obrambene kapacitete i jednih i drugih, kojima nije nevažno hoće li završiti treći ili četvrti. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola u regularnom vremenu, uz koeficijent 1.98 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici, ima smisla i oklada da oba NEĆE dati gol, uz kvotu 2.17, što znači da barem jedan golman mora sačuvati svoju mrežu netaknutom, a tu je i ono što nudi kladionica 22bet, oklada da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 2.04.

Za one koji favoriziraju našu reprezentaciju, tu je kombinacijska oklada 1X na Hrvatsku uz manje od 2.5 gola u regularnom vremenu, za što možete dobiti primamljivi tečaj 2.57.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, bet365 daje koeficijent 3.75 na pogodak Ivana Perišića, dok ćete dobiti 4.75 ako na oproštaju od SP-a zabije Luka Modrić. S druge strane, kvota na gol Hakima Ziyecha je 3.60, koliko ćete dobiti i ako poentira Youssef El-Nesyri.

Za kraj, spomenimo i da Rabona nudi kvotu čak 3.20 da će dvoboj otići u produžetak, što je sasvim izgledno u utakmicama Hrvatske i Maroka, a 2.94 ćete dobiti ako se okladite da ćemo dosuđen penal vidjeti i prije raspucavanja, što je scenarij koji možemo zamisliti u jednoj ovako čvrstoj utakmici…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top