Francuska vs. Maroko – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Svjetskog prvenstva

Francuska
Forma:
W W L W W
  • Al Bayt
  • Početak: 14. prosinac 20:00
Maroko
Forma:
W D W W D
Francuska
Prvo poluvrijeme: X2.17
Maroko
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dramatičnih pobjeda u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva, nogometaši Francuske i Maroka u međusobnom dvoboju otkrit će nam ove srijede ime drugog finalista u Kataru.

Momčad Didiera Deschampsa u ovu utakmicu ulazi kao izraziti favorit te branitelj naslova, no Francuzi su itekako svjesni da ih u Al Khoru čeka još jedna teška bitka.

Svejedno, francuski napad definitivno je jedan od najboljih na turniru, a ako itko može probiti čvrstu marokansku obranu, to bi mogao biti Olivier Giroud, centralni napadač koji je u stanju atraktivno poentirati, ali i u trčati u prazan prostor te spustiti loptu svojim suigračima.

Tu je naravno i najbolji strijelac turnira Kyliana Mbappé, kojem neće biti lako doći po prostora pokraj sjajnih marokanskih bekova, što vrijedi i za Ousmanea Dembéléa na drugoj strani. No, Deschamps je zato od Antoinea Griezmanna izmislio francuskog Modrića, koji se povukao prema nazad i donosi loptu u fazu napada te dijeli asistencije, što se pokazalo genijalnim rješenjem, s obzirom na ozljede koje su izbor veznjaka u Francuskoj suzile na minimum.

Jedine slabosti francuske reprezentacije pojavljivale su se dosad u obrani, koja je olako protiv Engleske radila penale, ali nije uvijek izgledala besprijekorno niti protiv Australije, Danske, Tunisa i Poljske. Zbog toga Hugo Lloris ima više posla na ovom turniru nego što je navikao i to je nešto što će Deschamps morati popraviti u završnici SP-a, inače bi Francuzi mogli ući u neočekivane probleme.

S druge strane, Maroko pod Walidom Regraguijem nadmašio je sva očekivanja i postao prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva.

Marokanci nisu primili gol protiv Hrvatske, Belgije, Španjolske i Portugala, što dovoljno govori o njihovoj čvrstini, a posebno impresivan je Bono među vratnicama, koji ne samo što skida penale kad dođe do raspucavanja, već svojim reakcijama daje sigurnost vlastitim braničima i u regularnom vremenu.

Achraf Hakimi dosad je odigrao besprijekoran turnir, a sada još mora zaustaviti Mbappéa da kompletira svoju kolekciju, dok je u fazi napada izuzetno opasan Youssef El-Nesyri, čiji nebeski skok je dotukao moćni Portugal.

Najveći problem Maroka je nakupljeni umor, s kojim su došle i ozljede pa ostaje otvoreno pitanje koliko su spremni za ovu utakmicu Hakim Ziyech, Noussair Mazraoui i Naif Aguerd, no čini se da je Regragui osmislio taktiku koju je teško probiti tko god stao u obranu Maroka, zbog čega nas čeka izuzetno uzbudljiva utakmica na stadionu Al Bayt

Prethodni dvoboji:
16.11.07 Francuska2:2Maroko PRI
20.01.99 Francuska1:0Maroko PRI

Izostanci i ozljede:

Francuska: Lucas Hernandez (ozljeda koljena), Karim Benzema (ozljeda bedra), Christopher Nkunku (ozljeda koljena), N’Golo Kante (ozljeda tetive), Paul Pogba (ozljeda koljena).

Maroko: Walid Cheddira (crveni karton), Hakim Ziyech (ozljeda mišića), Noussair Mazraoui (ozljeda mišića), Naif Aguerd (ozljeda tetive).

Francuska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Po starom običaju, kladionice u Hrvatskoj odlučile su podcijeniti Maroko i dati ogromnu prednost Francuskoj u ovoj utakmici, no mi ne vjerujemo da će biti lako slomiti ovu sjevernoafričku reprezentaciju.

Dapače, Marokanci će stati u čvrsti blok od samog početka dvoboja, a Francuska također neće žuriti kako bi pronašla pukotinu i postigla pogodak koji bi promijenio tijek utakmice. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 2.17 koju nudi kladionica 20bet.

Smatramo da bi umor ipak trebao u nastavku dvoboja slomiti Marokance, zbog čega djeluje primamljivo ono što nudi Rabona, koeficijent 1.83 na okladu da Francuska zabija više od 1.5 gola na utakmici.

Za one koji favoriziraju Francuze kladionica bet365 ponudila je pak koeficijent 2.10 na okladu da Francuska pobjeđuje bez primljenog gola, a tu je i tečaj 1.79 na okladu da Maroko dobiva više kartona od Deschampsove reprezentacije u ovoj utakmici.

Spomenimo i dvije atraktivne opcije koje nudi kladionica 22bet. Prva je oklada da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 1.79, dok ćete pak dobiti 2.04 na vrlo izglednu okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom.

Što se pak individualnog učinka tiče, koeficijent je 2.87 da će zabiti Olivier Giroud, najizgledniji strijelac u ovoj utakmici, dok je 2.25 na pogodak Kyliana Mbappéa. S druge strane, dobit ćete 6.50 ako ponovo zabije Youssef El-Nesyri.

Za kraj, spomenimo okladu na dosuđen penal, uz kvotu 3.20, što još nismo vidjeli u utakmicama Marokanaca, no nagomilani umor mogao bi dovesti do kobnih pogrešaka, uključujući i one u kaznenom prostoru…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top