Latvija vs. Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
L W L L L
  • Skonto Stadium
  • Početak: 18. studeni 18:00
Forma:
L L W W D
Latvija
Manje od 2.5 gola2.45
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove subote Hrvatska igra prvu od dvije ključne kvalifikacijske utakmice za odlazak na Euro, na gostovanju u Rigi kod Latvije.

Naš izbornik Zlatko Dalić svjestan je da našima igraju isključivo dvije pobjede do kraja kvalifikacija. Ova u gostima protiv najslabije momčadi u grupi trebala bi biti lakše ostvarena od one kod kuće protiv Armenije u utorak. No, Hrvatska je izgledala toliko ranjivo u prethodnim dvobojima protiv Turske i Walesa da više ništa ne možemo uzeti zdravo za gotovo.

Kao i prije mjesec dana, Dalić ima ponešto problema s ozljedama. Bruno Petković ponovo mu neće biti na raspolaganju, kao ni Ivan Perišić koji je teško ozlijedio koljeno. Zato se odlučio osvježiti kadar s nekoliko igrača iz HNL-a, uključujući Marca Pašalića i Marka Pjacu.

Ipak, u udarnoj momčadi očekuju se prokušane snage, s Antom Budimirom kao mogućim rješenjem na poziciji centarfora. U veznoj pak liniji nedostaje Mateo Kovačić pa bi priliku trebao dobiti na njegovom mjestu Mario Pašalić, uz Luku Modrića i Marcela Brozovića bez kojih je danas nezamisliva hrvatska sredina terena.

Bit će promjena i na bočnim pozicijama. Luka Ivanušec trebao bi operirati po lijevoj strani, gdje bi mu se u pozadini mogao pridružiti Joško Gvardiol koji više nije stoper u Manchester Cityju. S druge strane na poziciji beka očekuje se nastup Josipa Stanišića, a Andrej Kramarić trebao bi djelovati bliže suparničkom golu.

Što se pak obrane tiče, tu će Dalić morati odabrati između Martina Erlića i Domagoja Vide, dok na golu ostaje nedodirljiv Dominik Livaković, unatoč dvije nesigurne intervencije u prethodnim utakmicama.

S druge strane, Latvija koju vodi Dainis Kazakevics pokazala je u listopadu da nije potpuno bezazlena. Pobjedom na svom terenu praktički je izbacila Armeniju iz borbe za Euro, a naši se nadaju da se to neće ponoviti u subotu.

Doduše, radi se o momčadi koja nema mnogo zvučnih imena. Mladi Raimonds Krollis napadač je talijanske Spezije i ima najviše potencijala u latvijskim redovima, dok su drugi članovi momčadi malo poznati čak i strastvenim ljubiteljima nogometa.

Svejedno, Latvija na svom Skonto stadionu povremeno igra dopadljiv nogomet, a pod novim izbornikom pokazuje i ponešto čvrstine, zbog čega naši moraju biti na svom maksimumu kako bi osvojili očekivana tri boda…

Prethodni dvoboji:
08.09.23 Hrvatska5:0Latvija EPK
11.10.11 Hrvatska2:0Latvija EPK
03.09.10 Latvija0:3Hrvatska EPK
06.06.01 Latvija0:1Hrvatska SPK
24.03.01 Hrvatska4:1Latvija SPK

Izostanci i ozljede:

Latvija: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska: Mateo Kovačić (ozljeda zgloba), Bruno Petković (ozljeda mišića), Ivan Perišić (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao i u prvoj utakmici, online kladionice na hrvatsku pobjedu ponudile su toliko mali tečaj da se uopće ne isplati igrati dvojku, a nećete si puno pomoći ni klasičnim hendikepom ni okladom poluvrijeme/kraj.

Mi pak smatramo da je Latvija naučila svoju lekciju s Rujevice te će se drukčije postaviti u ovoj utakmici. Očekujemo puno čvršći dvoboj u kojem će se domaćin orijentirati na obranu, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 2.45 kojeg nudi kladionica 20bet.

Bit će to dvoboj koji će krenuti mirno, da bi se kasnije ipak mogao rasplamsati. Zato ima smisla odigrati i ono što nudi kladionica 22bet, da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, što ide uz kvotu 2.00.

Ako pak želite tipovati na našu reprezentaciju, bet365 nudi dvije opcije kako podebljati kvotu. Prva je oklada da Hrvatska pobjeđuje u oba poluvremena, uz kvotu 2.10, a možete odigrati i da Hrvatska zabija u oba poluvremena, što ide uz tečaj 1.72.

Dostupne su i oklade na kornere. Pa ćete tako dobiti 1.85 ako odigrate na više od 9.5 kornera, što možemo zamisliti u utakmici u kojoj neće biti problem doći do suparničkog kaznenog prostora.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 1.90 ako tipujete na Andreja Kramarića, dok je koeficijent 1.95 na pogodak Ante Budimira. Zanimljivo djeluje i 2.50 na Marija Pašalića, dok ćete na kapetana Luku Modrića uzeti kvotu 2.62.

Za kraj, spomenimo i okladu na crveni karton, uz kvotu 6.00, što nije nemoguće kada igraju dvije momčadi različite kvalitete, s domaćim braničima koji bi lako mogli pokupiti dva žuta kartona…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top