Poljska vs. Češka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
D W L W L
  • PGE Arena
  • Početak: 17. studeni 20:45
Forma:
W L D D W
Poljska
Oba daju gol: Da1.94
Češka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Grupa E kvalifikacija za Euro ulazi u svoju ključnu fazu, a sve bi mogla riješiti već utakmica u petak u Varšavi, u kojoj igraju Poljska i Češka.

Domaća reprezentacija koju vodi izbornik Michal Probierz dovela se u situaciju da više ne ovisi o vlastitoj sudbini. Fijasko protiv Moldavije učinio je u listopadu svoje pa Poljska sada treba trijumf protiv Češke, ali i dodatni posrtaj nekog od rivala, budući da i Česi i Albanci imaju utakmicu više.

Drugim riječima, Poljaci moraju pod svaku cijenu ići na pobjedu ovog petka, no ni to neće biti lako izboriti. Forma reprezentacije je loša, a jedina dobra vijest je povratak oporavljenog Roberta Lewandowskog, legendarnog kapetana koji će pokušati pogurati svoje suigrače prema vrijednom trijumfu.

Poljaci u svojim redovima imaju bolje igrače nego što to izgleda na terenu. U sredini je odlični Piotr Zielinski, a Sebastian Szymanski i Nicola Zalewski vrlo su talentirani ofenzivci koji bi trebali biti podrška Lewandowskom u ovoj utakmici.

Izbornik Probierz na raspolaganju ima i ponešto iskusnih pojedinaca, kao što je Wojciech Szczesny na golu, još jedan od Poljaka koje poznaju svi ozbiljni ljubitelji nogometa. U obrani pak igra i cijenjeni Jan Bednarek iz Southamptona pa možemo reći da ova reprezentacija može biti ozbiljan protivnik svakome, kada bi se napokon posložila kako treba.

S druge strane, Češka pod vodstvom Jaroslava Šilhavýja grabi prema Euru, jer čak i u slučaju poraza u Varšavi ima dvoboj s Moldavijom kod kuće kojim može u zadnjem kolu preskočiti Poljake.

Svejedno, Česi se žele pokazati već u petak i riješiti sve dvojbe, a u tome bi im trebao pomoći Adam Hložek iz moćnog Bayera, kao i Jan Kuchta kojeg smo upoznali tijekom Dinamovih europskih pustolovina ove jeseni.

Tomaš Souček iz West Hama gospodarit će pak gostujućom veznom linijom, a tu su još Adam Kral i David Jurašek kao igrači koji donose kvalitetu na teren.

U svakom slučaju, na PGE Narodowy stadionu čeka nas izuzetno neizvjesna i zanimljiva utakmica, u kojoj čvrste Poljake čeka mnogo posla protiv poletne Češke…

Prethodni dvoboji:
24.03.23 Češka3:1Poljska EPK
15.11.18 Poljska0:1Češka PRI
17.11.15 Poljska3:1Češka PRI
16.06.12 Češka1:0Poljska EP
10.10.09 Češka2:0Poljska SPK

Izostanci i ozljede:

Poljska: nema značajnih izostanaka.

Češka: Lukas Sadilek (ozljeda mišića), Patrik Schick (ozljeda lista).

Poljska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na stanje s ozljedama i imperativ pobjede kod domaćina, kladionice u Hrvatskoj odlučile su se proglasili Poljsku favoritom u ovoj važnoj utakmici.

Međutim, mi smatramo da će Česi također doći na svoje u otvorenoj igri u kojoj sve osim trijumfa ne ide na ruku Poljacima. Vjerujemo da će se i jedni i drugi naći u odličnim prilikama za postizanje pogotka, zbog čega je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.94 kojeg nudi kladionica 20bet.

Radi se o dvoboju u kojem će se Poljacima žuriti doći do pozitivnog rezultata, što će otvoriti prostora za obje ekipe. Zato ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da gol pada u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 2.01.

Ako pak tipujete na domaćina, bet365 vam nudi okladu da Poljska pobjeđuje bar u jednom poluvremenu, što ide uz kvotu 1.75, dok ćete na čistu pobjedu Poljske dobiti tečaj 2.44.

Tu su i kombinacijske oklade za oprezne igrače. Izdvajamo okladu 1X na Poljsku uz više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti primamljivi koeficijent 1.96, što definitivno možemo zamisliti da se pretvara ovog petka u realnost.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete 2.10 ako tipujete na Roberta Lewandowskog, dok je kvota čak 5.00 na pogodak Piotra Zielinskog. S druge strane, kvota je 4.00 na gol Adama Hložeka, a 7.00 da će zabiti Tomaš Souček.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz koeficijent 2.88, a tu je i autogol koji ide uz kvotu čak 9.00, no nikog ne bi iznenadilo da se dogodi baš tijekom ovog žestokog obračuna u Varšavi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top