Slovačka vs. Island – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W L W L W
  • Tehelné pole
  • Početak: 16. studeni 20:45
Forma:
W D W L L
DOMAĆIN 1.78
Remi 3.60
GOST 4.68
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog četvrtka započinje završna runda grupne faze kvalifikacija za Euro, a zanimljivu utakmicu u Bratislavi igraju Slovačka i Island.

Domaća momčad pod trenerom Francescom Calzonom odlično grabi u ovom ciklusu i jedna je pobjeda dijeli od osiguranja mjesta na Europskom prvenstvu. Slovaci to žele napraviti već u ovoj utakmici, kako bi mogli svoj zadnji nastup opušteno odraditi u ovoj skupini.

Najveća slovačka zvijezda i dalje je stoper Milan Škriniar, novi član Paris Saint-Germaina od kojeg se očekuje da perfektno posloži svoje suigrače u zadnjoj liniji i tako onemogući goste da nešto naprave u ovoj utakmici.

Marek Rodak i Martin Dubravka rješenja su koja Calzona pak ima među vratnicama pa možemo reći da obrambeni dio ove ekipe posjeduje dosta kvalitete, zbog čega se Slovačka i drži odmah do moćnog Portugala u ovoj grupi.

Tu je i Stanislav Lobotka, ugledni veznjak Napolija koji je već uspio izgraditi impresivnu karijeru, a ne zaboravimo ni Ondreja Dudu koji zna kako se ubaciti u ofenzivu i tamo pomoći slovačkim napadačima.

U vršku napada pak važnu ulogu igra Robert Boženik, mladi napadač Boaviste i domaći navijači se nadaju da bi to moglo biti sasvim dovoljno za dolazak do ključne pobjede u ovom kvalifikacijskom ciklusu.

S druge strane, Island kojeg vodi Age Hareide nije ni blizu slavnih dana iz 2016. godine, kada je senzacionalno dogurao do četvrtfinala Europskog prvenstva. Zemlja od 300 tisuća stanovnika jednostavno ne može konstantno proizvoditi vrhunske nogometaše i to se trenutno osjeća u kadru reprezentacije.

Islanđani danas imaju igrače koji uglavnom igraju po švedskoj, danskoj i norveškoj ligi te ponešto članova nizozemskog i belgijskog prvenstva. Među njima svakako vrijedi izdvojiti Hákona Arnara Haraldssona, 20-godišnjeg člana Lillea koji operira na lijevom krilom i predviđaju mu obećavajuću nogometnu karijeru.

Arnór Sigurdsson iz Blackburna te Jón Dagur Thorsteinsson iz Leuvena još su dva zanimljiva rješenja koja Island ima prema naprijed, u utakmici na stadionu Tehelné pole na kojem gostima u borbi za Euro igra isključivo pobjeda…

Prethodni dvoboji:
17.06.23 Island1:2Slovačka EPK
17.11.15 Slovačka3:1Island PRI
12.08.09 Island1:1Slovačka PRI
26.03.08 Slovačka1:2Island PRI

Izostanci i ozljede:

Slovačka: Ivan Schranz (bolestan).

Island: Mikael Anderson (potres mozga).

Slovačka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Na temelju forme igrača i prethodnih rezultata obje reprezentacije, hrvatske kladionice proglasile su Slovačku favoritom u ovoj utakmici, no tečaj na jedinicu nije toliko nizak da bi ga trebalo izbjegavati.

Dapače, vjerujemo da je to i najbolja opcija za klađenje u ovoj utakmici. Slovaci djeluju vrlo uigrano u 2023. godini, dok je Island u velikom padu, zbog čega očekujemo dominaciju domaće momčadi u Bratislavi i trijumf koji ih vodi na Europsko prvenstvo. Dakle, naša glavna preporuka je oklada na pobjedu Slovačke, uz koeficijent 1.78 kojeg nudi kladionica 22bet.

Ako pak želite podebljati tečaj tipovanjem na domaćina, kladionica bet365 vam nudi dvije vrlo zanimljive opcije. Prva je oklada na pobjedu Slovačke bez primljenog gola, uz kvotu 2.62, dok ćete dobiti 3.00 ako odigrate da Slovačka zabija u oba poluvremena.

Iako utakmice reprezentacija znaju biti tvrde, pogotovo one važne, istina je da bi se ovaj susret zapravo lako mogao pretvoriti u golijadu. Zbog toga ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz tečaj 2.13 kojeg nudi kladionica 20bet.

Kladiti se možete i na kornere. Zanimljivo djeluje oklada na više od 9.5 kornera na utakmici, uz kvotu 1.85, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost, jer ni jedni ni drugi neće komplicirati pri otklanjanju opasnosti ispred svog gola.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, kvota je 2.87 da će zabiti za domaćina Robert Boženik, dok ćete dobiti 4.00 ako tipujete na Ondreja Dudu. S druge strane, tečaj je 6.00 da će zabiti Hakon Arnar Haraldsson, najbolji nogometaš Islanda.

Za kraj, spomenimo i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, što ide uz koeficijent 2.13. To djeluje primamljivo, jer jasno je da će i jedni i drugi krenuti opreznije, prije nego se rasplamsa utakmica u kojoj niti jedne niti druge ništa osim pobjede ne bi zadovoljilo…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top