Škotska vs. Norveška – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
D L L L W
  • Hampden Park
  • Početak: 19. studeni 20:45
Forma:
W L W W W
Škotska
Oba daju gol: Da1.96
Norveška
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Posljednje kolo kvalifikacija za Euro donosi nam zanimljiv dvoboj u skupini A, gdje će u Glasgowu snage odmjeriti reprezentacije Škotske i Norveške.

Domaća momčad pod izbornikom Steveom Clarkeom može biti izuzetno zadovoljna ovim kvalifikacijskim ciklusom. Velik niz pobjeda donio je Škotskoj prolazak na Europsko prvenstvo i sada joj još preostaje odigrati ovu završnu utakmicu, u kojoj eventualno može izboriti prvo mjesto, u slučaju da Španjolska neočekivano izgubi kod kuće protiv Gruzije.

Drugim riječima, nema nekog velikog rezultatskog imperativa za Škote, no radi se o ponosnoj izabranoj vrsti koja uvijek želi razveseliti svoje navijače. Hendikep za nju bit će izostanak kapetana Andyja Robertsona koji se još uvijek oporavlja od ozljede ramena. No, Škotska ima i mnoge druge kvalitetne igrače.

Vrijedi izdvojiti Che Adamsa u napadu iza kojeg je nekoliko zapaženih sezona, a tu je i Ryan Christie iz Bournemoutha, još jedan korisni ofenzivac u Clarkeovoj družini.

U sredini terena središnja figura definitivno je opasni John McGinn iz Aston Ville, a ne zaboravimo ni Scotta McTominaya koji je ove sezone među najboljim nogometašima Manchester Uniteda.

Clarke na raspolaganju još ima odličnog defenzivnog veznjaka Billyja Gilmoura te Calluma McGregora iz Celtica, kao jednog od rijetkih igrača iz škotske lige. U obrani pak vlada Scott McKenna, no izostanak Robertsona mogao bi se itekako osjetiti ovog ponedjeljka.

S druge strane, Norveška koju vodi Ståle Solbakken još jednom je podbacila u kvalifikacijama, a eventualni prolazak na Euro pokušat će pronaći u razigravanju u ožujku.

Momčad koja u svojim redovima ima Erlinga Haalanda nije opravdala visoka očekivanja i morat će strpljivo čekati SP 2026. godine da bi napravila značajan iskorak. Što je najgore, napadač Manchester Cityja ozlijedio je gležanj u prijateljskoj utakmici protiv Farskih otoka pa je pitanje hoće li biti na raspolaganju izborniku u ovoj utakmici.

Nije spreman niti Martin Odegaard, ali Norvežani svejedno imaju nekoliko kvalitetnih pojedinaca koji bi mogli pokazati zube na stadionu Hampden Park. Izdvajamo Sandera Bergea iz Burnleyja i Oscara Bobba iz Manchester Cityja, a tu je još i Jørgen Strand Larsen, definitivno sposoban zabiti na ovom teškom gostovanju…

Prethodni dvoboji:
17.06.23 Norveška1:2Škotska EPK
19.11.13 Norveška0:1Škotska PRI
12.08.09 Norveška4:0Škotska SPK
11.10.08 Škotska0:0Norveška SPK
07.09.05 Norveška1:2Škotska SPK

Izostanci i ozljede:

Škotska: Andy Robertson (ozljeda ramena).

Norveška: Erling Haaland (ozljeda gležnja), Martin Odegaard (ozljeda mišića).

Škotska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Na temelju prethodnih rezultata, ali i stanja s ozljedama, kladionice u Hrvatskoj odlučile su proglasiti Škotsku favoritom u ovoj kvalifikacijskoj utakmici.

Međutim, ni jedni ni drugi nemaju imperativ pobjede, a Škoti su pokazali prije tri dana u dvoboju s Gruzijom da postaju ranjivi kad ne igraju potpuno ozbiljno. Zato vjerujemo da će obje momčadi imati pregršt prilika za postizanje pogotka u ovoj utakmici pa je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.96 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici ima smisla odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete uzeti koeficijent 2.19. Neki će se pak odlučiti i na opciju koju nudi kladionica 22bet, da gol pada u oba poluvremena, što ide uz tečaj 1.93.

Oprezni igrači vole kombinacijske oklade koje su dostupne i za ovu utakmicu. Izdvajamo dvoznak 1X na Škotsku uz više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti zanimljivi koeficijent 1.82.

Radi se o utakmici u kojoj nikog ne bi iznenadio niti dosuđen penal, uz kvotu 2.88, jer koncentracija obrambenih igrača neće svih 90 minuta biti na visini. Tu je i autogol, uz tečaj čak 9.00, što je još jedan scenarij kojeg sve češće viđamo čak i na vrhunskom nogometnom nivou.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 3.60 na gol Johna McGinna, a 4.80 ako odigrate da će poentirati Ryan Christie. S druge strane, kvota je 4.90 da će zabiti Jørgen Strand Larsen, što djeluje primamljivo.

Za kraj, spomenimo i uživo klađenje, jer odnos snaga Škotske i Norveške najlakše će biti detektirati jednom kad započne ovaj dvoboj. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, a pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu za vrijeme utakmice i reagirajte kad uočite tečaj za koji ste uvjereni da donosi dobitak…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top