Hrvatska vs. Turska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W W D D W
  • Opus Arena
  • Početak: 12. listopad 20:45
Forma:
L D W W L
Hrvatska
Manje od 2.5 gola1.72
Turska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Reprezentativna uzbuđenja vraćaju se na program ovog četvrtka, s nama zanimljivom utakmicom kvalifikacija za Euro između Hrvatske i Turske.

Naša reprezentacija pod vodstvom Zlatka Dalića odradila je odličan posao u rujnu, kada je svladala Latviju i Azerbajdžan pa se nalazi u komotnoj poziciji na ljestvici skupine D. No, svejedno si ne smije priuštiti neuspjehe u sljedeće dvije utakmice, kako se situacija ne bi nepotrebno zakomplicirala.

Dalić ima ponešto problema s ozljedama, posebno u napadu. Bruno Petković nije potpuno spreman, a Ivan Perišić i Mislav Oršić još dugo će biti izvan stroja. Da stvar bude gora, Marko Livaja otkazao je nastup i oprostio se od reprezentacije.

To znači da će se naš izbornik vjerojatno u ofenzivi morati osloniti na Andreja Kramarića, dok bi mu podrška mogli biti Mario Pašalić i Petar Musa, s opcijom Diona Drene Belje kao alternativom.

Kako god, barem je zdrava naša udarna vezna linija, s Lukom Modrićem koji je željan igre, kao i Mateom Kovačićem koji jedva čeka zaigrati u Osijeku i zaboraviti na neuspjehe posljednjih tjedana s Manchester Cityjem.

Obrana je pak kompletna, s Dominikom Livakovićem koji je u odličnoj fori u Fenerbahčeu, ali i Josipom Šutalom te Bornom Sosom koji pate zajedno s ostatkom Ajaxa, trenutno najneugodnijim iznenađenjem u europskom klupskom nogometu.

A Turska dolazi na ovo gostovanje željna revanširati se za poraz u ožujku, kada je momčad izbornika Vincenza Montelle izgubila 0:2 od Hrvatske u Bursi.

Kao i Dalić, turski strateg također ima problema s ozljedama, ali i širok broj raspoloženih igrača Galatasaraya i Fenerbahčea, klubova koji izgledaju impresivno na početku nove sezone.

Hakan Calhanoglu ostaje najveća zvijezda ove ekipe i čovjek koji bi svojim potezima u sredini terena trebao dati šansu Turskoj da nešto napravi u Osijeku, dok je u momčadi i talentirani Baris Yilmaz. Montella još ima dva zanimljiva rješenja prema naprijed, Bertuga Yildirima i Orkuna Kokcua, u utakmici na Opus Areni u kojoj bi o pobjedniku mogle odlučivati nijanse…

Prethodni dvoboji:
28.03.23 Turska0:2Hrvatska EPK
13.10.19 Turska3:3Hrvatska PRI
05.09.17 Turska1:0Hrvatska SPK
05.09.16 Hrvatska1:1Turska SPK
12.06.16 Turska0:1Hrvatska EP

Izostanci i ozljede:

Hrvatska: Ivan Perišić (ozljeda koljena), Luka Ivanušec (ozljeda mišića), Bruno Petković (ozljeda mišića), Mislav Oršić (ozljeda koljena).

Turska: Arda Güler (ozljeda koljena), Cengiz Ünder (ozljeda mišića), Enes Ünal (ozljeda zgloba), Caglar Söyüncü (ozljeda mišića), Mert Günok (ozljeda zgloba).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, kladionice u Hrvatskoj favoriziraju našu reprezentaciju i daju joj dobre izglede da pobijedi u ovoj utakmici.

Mi smatramo da to neće ići tako glatko. Radi se o najtežem dvoboju za naše u ovim kvalifikacijama pa očekujemo rovovsku bitku. Obje momčadi su oslabljene, a naši posebno u ofenzivi. Vjerujemo da nas čeka tvrda utakmica pa je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.72 u kladionici bet365.

Mogao bi to biti susret koji će krenuti oprezno, a kasnije se rasplamsati pa ima smisla i oklada koju nudi kladionica 22bet, da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, na što možete uzeti kvotu 2.12.

Zanimljivo djeluje i oklada da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, uz tečaj 1.81, a dio igrača odlučit će se i okladu da na prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, što ide uz koeficijent 2.17 u kladionici 20bet.

Ako pak favorizirate našu reprezentaciju, postoje dvije opcije kako podebljati kvotu. Prva je oklada da Hrvatska pobjeđuje bez primljenog gola, uz koeficijent 2.50, dok možete igrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 2.62. To postaje dobitno ako Dalićeva momčad povede u prvom poluvremenu i sačuva prednost do samog kraja utakmice.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete 2.75 na gol Andreja Kramarića, a 3.75 na okladu da će zabiti Mario Pašalić. S druge strane, kvota je 5.50 na Bertuga Yildirima, a 7.50 ako tipujete na Hakana Calhanoglua.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.88, što definitivno možemo zamisliti kao presudni trenutak u ovom neizvjesnom dvoboju…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top