Turska vs. Hrvatska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W W W L D
  • MCH Arena
  • Početak: 28. ožujak 20:45
Forma:
D W L D D
Turska
Manje od 2.5 gola1.71
Hrvatska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Hrvatska nogometna reprezentacija ovog utorka nastavlja svoje kvalifikacije za Euro, u kojima će u Bursi odmjeriti snage s Turskom.

Nakon remija s Walesom na Poljudu izabranici Zlatka Dalića svjesni su da ne smiju izgubiti na neugodnom gostovanju i pokušat će pokazati svoje najbolje lice, protiv protivnika izuzetno motiviranog napokon nešto pokazati na europskoj nogometnoj sceni.

Možda je Dalić razmišljao odmarati Luku Modrića u nekoj fazi dvoboja u Bursi, no nakon primljenog gola u 93. minuti protiv Walesa jasno je da će naš kapetan ponovo biti u punom pogonu, zajedno sa svojim najvažnijim suradnicima Mateom Kovačićem i Marcelom Brozovićem.

Ostaje otvoreno pitanje tko bi mogao zaigrati u napadu, jer Bruno Petković i Marko Livaja imaju problema s ozljedama pa bismo čak mogli mladog Petra Musu gledati od prve minute.

Dalić ima ponešto dvojbi i na desnoj strani, gdje je Andrej Kramarić igrao protiv Walesa i zabio pogodak, no tu su još Mario Pašalić i Nikola Vlašić, kao drukčiji tip igrača koji se možda mogu bolje prilagoditi ovom protivniku.

Što se pak obrane tiče, izbornik će vjerojatno ostati vjeran stoperskom dvojcu kojeg čine Joško Gvardiol i Josip Šutalo, a iako ima kvalitetnih zamjena na klupi, bekovi bi svejedno trebali ostati Josip Juranović i Borna Sosa.

S druge strane, turska nogometna reprezentacija pod izbornikom Stefanom Kuntzom itekako želi izboriti mjesto na jednom velikom natjecanju. Atmosfera u Bursi sigurno će zbog toga biti vatrena, ali i zbog svih strahota koje su pogodile jug zemlje u nedavnom potresu, zbog čega je domoljublje sigurno na svom vrhuncu.

Cenk Tosun jedan je od ofenzivaca na kojeg će naši morati posebno paziti u ovoj utakmici, a na klupi je i mladi Baris Yilmaz te Enes Unal iz Getafea.

Najvažniji turski čovjek na travnjaku trebao bi biti Hakan Calhanoglu kojeg Brozović dobro poznaje iz Intera, a u obrani je Calgar Soyuncu najzvučnije ime, kao dugogodišnji stoper Leicester Cityja.

Turci su započeli kvalifikacije gostujućom pobjedom u Armeniji i svjesni su da bi ih trijumf protiv Hrvatske maksimalno približio odlasku na Euro, no na stadionu Timsah Arena neće to ići tako glatko i sigurno ćemo gledati neizvjesnu i uzbudljivu utakmicu…

Prethodni dvoboji:
13.10.19 Turska3:3Hrvatska PRI
05.09.17 Turska1:0Hrvatska SPK
05.09.16 Hrvatska1:1Turska SPK
12.06.16 Turska0:1Hrvatska EP
15.11.11 Hrvatska0:0Turska EPK

Izostanci i ozljede:

Turska: nema značajnih izostanaka.

Hrvatska: Ivica Ivušić (viroza), Luka Sučić (ozljeda koljena), Bruno Petković (ozljeda mišića), Marko Livaja (ozljeda leđa).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon remija s Walesom online kladionice oprezne su u procjeni tko je favorit u ovom dvoboju pa su Hrvatskoj dali tek laganu prednost.

No, važni okršaji Turske i Hrvatske u posljednjem desetljeću bili su izuzetno tvrdi, a trebalo bi tako biti i ovog utorka, jer i jedni i drugi pod svaku cijenu žele izbjeći poraz. Zbog toga je naša glavna preporuka ista kao i protiv Walesa, oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti koeficijent 1.71 u kladionici 22bet.

Naravno, ima smisla odigrati i na pobjedu Hrvatske, uz kvotu 2.25, koja je već u nekoliko navrata trijumfirala na ovom vrućem gostovanju, uključujući i one famozne dodatne kvalifikacije za Euro 2012. godine.

Za one koji su se spremni kladiti na točan rezultat, Rabona pak nudi čak 6.33 na rezultat 0:1, dok ćete dobiti 8.50 na rezultat 0:2. Na rezultat 1:1 kvota je 5.66, a na rezultat 0:0 dobit ćete 8.00.

Zanimljivo djeluju i kombinacijske oklade koje nudi kladionica 20bet, od kojih izdvajamo okladu X2 na Hrvatsku uz manje od 2.5 gola na utakmici, na koju ćete zgrabiti tečaj 2.20, što definitivno možemo zamisliti kako se pretvara u realnost.

Neki će svakako odlučiti odigrati i prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 2.09, što je sasvim realno u jednoj ovakvoj utakmici, a nije nemoguć ni dosuđen penal, na koji možete dobiti tečaj 2.88.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer trenutni odnos snaga Turske i Hrvatske još će biti lakše detektirati jednom kad dvoboj započne. Oklade na ishod utakmice, broj kornera, broj kartona i tko će sljedeći zabiti bit će lakše pogoditi dok je okršaj u tijeku pa imajte upaljenu omiljenu kladionicu i reagirajte čim se pojavi obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top