Marseille vs. Montpellier – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Ligue 1

Forma:
W D W D L
  • Orange Velodrome
  • Početak: 31. ožujak 21:00
Forma:
W W W D W
Marseille
Oba daju gol: Ne1.90
Montpellier
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dvotjedne reprezentativne pauze ovog vikenda klubovi se vraćaju u akciju, a najzanimljiviju utakmicu u petak igraju u Francuskoj Marseille i Montpellier.

Domaća momčad predvođena Igorom Tudorom predstavlja najozbiljniju alternativu Paris-Saint Germainu na vrhu ljestvice i još uvijek se nada preokrenuti 7 bodova razlike, kako bi se nakon više od desetljeća vratila na francuski tron.

To će biti jako teško izvesti i zato Marseille mora pobjeđivati iz tjedna u tjedan, pogotovo na svom travnjaku. U tome bi mu trebao pomoći probuđeni Alexis Sanchez, iskusni Čileanac koji je utrpao 12 golova u Ligue 1 ove sezone.

U redovima Marseillea još je jedan veteran velikog potencijala, Dimitri Payet u sredini terena, a Tudor u veznoj liniji ima i reprezentativca Mattea Guendouzija, koji se bolje snalazi na jugu Francuske nego u redovima Arsenala.

Jordan Veretout također je važan kotačić sredine terena kluba s Azurne obale, a Tudor u ofenzivi ima dobro nam poznatog Turčina Cengiza Undera, kao i mladog Portugalca Vitinhu.

Dodajmo tome darovitog Nuna Tavaresa u zadnjoj liniji i Pau Lopeza među vratnicama pa dobivamo momčad koja ove sezone predstavlja ugodno iznenađenje u francuskom nogometu.

A nije za podcjenjivanje niti Montpellier, koji dolazi na ovo gostovanje nakon četiri pobjede u zadnjih pet utakmica i trenutno je pod trenerom Michelom Zakarianom momčad s najboljom formom u Francuskoj.

Montpellier je senzacionalno osvojio naslov još u doba kad je za njega igrao Olivier Giroud 2012. godine, a sada predstavlja ozbiljnog prvoligaša u sredini ljestvice, koji igra tvrdo i teško ga je potpuno pregaziti.

Elye Wahi utrpao je 12 golova u francuskom prvenstvu ove sezone, a u napadu je i opasni Tunižanin Wahbi Khazri, kao i iskusni Valere Germain.

Vrijedi još izdvojiti iz vezne linije Tedija Savaniera, strijelca 10 pogodaka u tekućoj sezoni koji je jedan od vođa ove generacije Montpelliera, spremne skupo prodati kožu na stadionu Velodrome, unatoč brojnim ozljedama koje su pogodile momčad posljednjih tjedana…

Prethodni dvoboji:
02.01.23 Montpellier1:2Marseille L1
10.04.22 Marseille2:0Montpellier L1
29.01.22 Marseille*1:1Montpellier CDF
08.08.21 Montpellier2:3Marseille L1
10.04.21 Montpellier3:3Marseille L1

Izostanci i ozljede:

Marseille: Balerdi L. (crveni karton), Harit A. (ozljeda koljena), Kolašinac S. (ozljeda mišića), Ruiz P. (ozljeda lista).

Montpellier: Bertaud D. (ozljeda koljena), Esteve M. (ozljeda mišića), Leroy L. (ozljeda mišića), Makouana B. (ozljeda lista), Maouassa F. (ozljeda zgloba), Tchato E. (ozljeda mišića).

Marseille zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako kladionice u Hrvatskoj u ovoj utakmici proglašavaju Marseille izrazitim favoritom za ostvarenje pobjede, mi vjerujemo da će Tudor i njegovi igrači imati mnogo posla s autsajderom ovog petka.

Montpellier je čvrsta momčad koja će pokušati svesti ovaj dvoboj na što manje pogodaka, a ne bi se žalila ni da dvoboj završi rezultatom 0:0. Smatramo da zbog takve filozofije neće zabiti i jedni i drugi pa nam je glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.90 u kladionici 20bet, što postaje dobitno ako barem jedan golman sačuva svoju mrežu netaknutom.

Po istoj logici ima smisla i kladiti se da u Marseilleu neće biti golijade. Zato će mnogi odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete uzeti kvotu 2.18.

Ima svakako smisla i oklada koju nudi kladionica 22bet, da gol NEĆE pasti u oba poluvremena, na što možete uzeti kvotu 2.22, a zanimljivo izgleda i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.04.

Za one koji favoriziraju domaćina, bet365 nudi okladu na pobjedu Marseillea bez primljenog gola, uz kvotu 2.37, a možete odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.20, što postaje dobitno ako domaćin povede u prvom poluvremenu i zadrži prednost do samog kraja.

Što se klađenja pak na strijelce tiče, dobit ćete 2.50 na gol Alexisa Sancheza, a 3.50 na Cengiza Undera. S druge strane, koeficijent je 4.00 na pogodak Elye Wahija, najizglednijeg strijelca kod gostiju.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.65, što nije nemoguće o utakmici ovakvog intenziteta, u kojoj će Montpellier svim sredstvima braniti vlastitu mrežu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top