Irska vs. Francuska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W W L W L
  • Aviva Stadium
  • Početak: 27. ožujak 20:45
Forma:
W D W W W
Irska
Oba daju gol: Da2.26
Francuska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavljaju se ovog ponedjeljka kvalifikacije za Euro 2024., u kojima se zanimljiv dvoboj igra u Dublinu gdje će snage odmjeriti Irska i Francuska.

Gostujuća momčad pod izbornikom Didierom Deschampsom čini se da je zaboravila bolan poraz u finalu Svjetskog prvenstva u Kataru, jer protiv Nizozemske je izgledala briljantno u petak u visokoj pobjedi 4:0.

Pod novim kapetanom Kylianom Mbappéom Francuzi izgledaju moćno, a ovaj 24-godišnji napadač možda nije najiskusniji u svojoj reprezentaciji, no definitivno već dugo pokazuje odlike vođe. Uostalom, zabio je pet golova u zadnje dvije utakmice, od kojih je jedna bila finale Svjetskog prvenstva.

Deschamps je napravio nekoliko promjena u odnosu na udarnu momčad koja je igrala u Kataru pa sada Randal Kolo Muani igra od prve minute, dok više prostora dobiva i Kingsley Coman, a legendarni Olivier Giroud priliku mora čekati s klupe.

Važno mjesto u momčadi ima i Antoine Griezmann koji odrađuje posao i u ofenzivi i u defenzivi, a iako je nezadovoljan što kapetanska traka nije pripala njemu, svejedno nastavlja igrati dobro za reprezentaciju i trebale su mu samo dvije minute da zabije Nizozemskoj.

U Francuskoj je najveća novost oproštaj Raphaela Varanea i Huga Llorisa pa u obrani igraju neka nova imena, uključujući Mikea Maignana među vratnicama koji se ne smije opustiti u ovom dvoboju, jer domaćin je itekako motiviran da mu zabije.

Istina je, irska nogometna reprezentacija pod izbornikom Stephenom Kennyjem nada se pozitivnom rezultatu protiv favoriziranog protivnika, kojeg hrvatske kladionice vide kao pobjednika ovog dvoboja.

Irci se ipak neće unaprijed predati, jer polako stvaraju novu generaciju koja bi trebala sljedećih godina predstavljati važniji faktor na europskoj sceni. U napadu imaju Brightonovog mladog ofenzivca Evana Fergusona kojem stručnjaci predviđaju lijepu budućnost, a tu je i Burnleyjev pouzdani veznjak Josh Cullen.

U obrani Irska ima još nekoliko solidnih igrača, od kojih vrijedi izdvojiti Nathana Collinsa iz Wolverhamptona pa će domaćin na Aviva stadionu zasigurno odigrati hrabru utakmicu, u kojoj bi svaki pozitivan trenutak pred francuskim golom za njih bio veliki uspjeh…

Prethodni dvoboji:
28.05.18 Francuska2:0Irska PRI
26.06.16 Francuska2:1Irska EP
18.11.09 Francuska1:1Irska SPK
14.11.09 Irska0:1Francuska SPK
07.09.05 Irska0:1Francuska SPK

Izostanci i ozljede:

Irska: nema značajnih ozljeda.

Francuska: Paul Pogba (ozljeda prepone), Lucas Hernandez (ozljeda gležnja), N’Golo Kanté (ozljeda koljena), Ousmane Dembélé (ozljeda mišića).

Francuska zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Francuska pokazala silnu moć u prethodnoj utakmici protiv Nizozemske, vjerujemo da gostovanju u Irskoj neće pristupiti istim intenzitetom.

Pokazalo se i na Svjetskom prvenstvu da Francuzi redovito primaju golove od slabijih selekcija, poput Australije i Tunisa, a smatramo da bi se to moglo dogoditi i ovaj put protiv izuzetno motiviranih Iraca. Naravno, ne sumnjamo ni u pogodak s druge strane pa je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz primamljivi koeficijent 2.26 u kladionici 20bet.

Po istoj logici smisla svakako ima kladiti se i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz kvotu 2.06, jer očekuje se otvoreni dvoboj u kojem neće biti previše kalkulacija. Posebno dobro djeluje ono što nudi Rabona, tečaj 1.70 da će Francuska zabiti više od 1.5 gola na utakmici, što definitivno možemo zamisliti s obzirom na ofenzivu koju Deschamps ima na raspolaganju.

Za one koji misle kako će gosti dominirati travnjakom od prve do posljednje minute, bet365 nudi koeficijent 2.30 na okladu poluvrijeme/kraj 2/2, što znači da Francuska mora povesti u prvom poluvremenu i pobijediti na kraju. Tu je i oklada da Francuska zabija u oba poluvremena, na što možete uzeti tečaj 2.62.

Kladiti se možete i na strijelce, gdje će mnogi poželjeti igrati na gol Kyliana Mbappéa, jer kvota je izdašnih 2.10, a ovaj daroviti napadač zabija iz tjedna u tjedan. Na Randala Kolo Muanija je koeficijent 2.87, dok ćete dobiti 3.10 ako poentira Antoine Griezmann.

Za kraj, spomenimo još okladu na dosuđen penal u kladionici 22bet, uz kvotu 2.88, što je uvijek moguće kad igraju brzonogi Francuzi, pogotovo protiv neiskusnih obrana poput ove irske, koja će teško izbjeći pogreške kroz svih 90 minuta utakmice…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top