Engleska vs. Ukrajina – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
W L W W D
  • Wembley Stadium
  • Početak: 26. ožujak 20:45
Forma:
W D W L D
Engleska
Više od 2.5 gola1.75
Ukrajina
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon uzbudljivog derbija u Napulju ove nedjelje nastavlja se akcija u neizvjesnoj skupini C kvalifikacija za Euro, u kojoj će snage u Londonu odmjeriti Engleska i Ukrajina.

Domaći izbornik Gareth Southgate može biti zadovoljan nakon velike pobjede protiv Italije u gostima, no to će biti uzalud ako ne izbjegne poraz u okršaju s Ukrajincima, vrlo motiviranima pokazati se na europskoj nogometnoj sceni.

Englezi se nadaju da će ponovo zablistati Harry Kane, iskusni napadač koji je protiv Italije postavio novi rekord u broju postignutih golova u dresu svoje reprezentacije. Opasnost u napadu definitivno će predstavljati i Bukayo Saka, briljantan u utakmicama Arsenala ove sezone, a Southgate tek mora donijeti odluku koga će staviti na lijevu stranu, Jacka Grealisha ili Phila Fodena.

Jude Bellingham prvo je ime vezne linije Gordog Albiona, a tu je i Declan Rice pa možemo očekivati da će Englezi biti ti koji će diktirati tempo igre.

Što se pak obrane tiče, tu se i dalje Harry Maguire drži na poziciji stopera, a Luke Shaw dobio je crveni karton protiv Italije pa će morati preskočiti ovaj dvoboj, no Southgate ima pregršt kvalitetnih rješenja na poziciji bekova pa se to zapravo i neće previše osjetiti.

Ostaje tek otvoreno pitanje hoće li minutažu dobiti neki od talenata s klupe, poput Ivana Toneyja koji briljira u dresu Brentforda ove sezone ili Marca Guehija koji pokazuje veliki potencijal u dresu Crystal Palacea.

S druge strane, ukrajinska nogometna reprezentacija velika je nepoznanica, jer nije igrala u četvrtak, a znamo kakva je u situacija u zemlji čiju selekciju vodi izbornik Rustan Rotan, s nogometnom ligom koja teško može normalno funkcionirati pod granatama.

U Engleskoj igraju neki vrhunski ukrajinski igrači poput Mihajla Mudrika i Olega Zinčenka pa je jasno da domaćina čeka izuzetno žestok otpor protivnika koji u najmanju ruku želi zabiti na Wembleyju, kako bi gol posvetili svojoj domovini.

Rotan na raspolaganju ima još nekoliko cijenjenih nogometaša, od kojih izdvajamo Ruslana Malinovskog iz Marseillea i Olega Cigankova iz Girone. U obrani je još jedan talent iz Premiershipa, Evertonov Vitalij Mikolenko pa Ukrajinci s mnogo samopouzdanja ulaze u ovu veliku utakmicu, protiv suparnika koji spada u red najboljih u Europi…

Prethodni dvoboji:
03.07.21 Ukrajina0:4Engleska EP
10.09.13 Ukrajina0:0Engleska SPK
11.09.12 Engleska1:1Ukrajina SPK
19.06.12 Engleska1:0Ukrajina EP
10.10.09 Ukrajina1:0Engleska SPK

Izostanci i ozljede:

Engleska: Marcus Rashford (ozljeda mišića), Mason Mount (ozljeda mišića).

Ukrajina: Andrij Jarmolenko (ozljeda stražnje lože).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što je to uobičajeno kad igraju Englezi, kladionice u Hrvatskoj proglasile su domaćina tolikim favoritom da se apsolutno ne isplati tipovati na Southgateovu družinu.

Puno je bolje otići u smjeru prognoziranja hoće li utakmica biti golijada ili neće. Nema sumnje, Ukrajinci se ne dolaze isključivo braniti na Wembley, a domaćin ima kvalitetu bez milosti kazniti svaku pogrešku emotivnog protivnika. Zbog toga vjerujemo da pogodaka neće nedostajati pa je naša prognoza oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što možete dobiti kvotu 1.75 u kladionici 20bet.

Po istoj logici svakako izgleda privlačno ono što nudi Rabona, kvotu 2.05 na okladu da Ukrajina zabija pogodak, što je scenarij koji itekako možemo zamisliti, bez obzira na kvalitetu engleske nogometne reprezentacije.

Ako pak favorizirate domaćina, bet365 vam nudi dvije zanimljive opcije. Prva je da Engleska zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.00, a možete se kladiti i poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 1.80, što postaje dobitno ako Englezi povedu u prvom poluvremenu i zadrže prednost do samog kraja.

Zanimljivo djeluje i klađenje na kornere, da će biti više od 8.5 kornera na utakmici, na što možete dobiti kvotu 1.70, a tu je i oklada da Ukrajina dobiva više kartona, uz kvotu 1.88 što je sasvim realan scenarij ove nedjelje.

Što se klađenja na strijelce tiče, dobit ćete samo 1.66 na gol Harryja Kanea, ali to postaje 3.60 ako se kladite da će zabiti prvi gol na utakmici. Na pogodak Bukaya Sake dobit ćete pak 3.25, dok je s druge strane čak 8.00 na pogodak Mihajla Mudrika, koji bi mogao zablistati u ovom dvoboju.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer radi se o utakmici u kojoj bi se mogle pojaviti vrlo zanimljive oklade dok dvoboj traje. Oklada da gol pada u posljednjih 20 minuta, uz kvotu koja će se kretati oko 1.85 djeluje primamljivo pa svakako pratite razvoj događaja i reagirajte ako uočite obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top