Arsenal vs. Manchester City – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L W W D W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 08. listopad 17:30
Forma:
W L L W W
Arsenal
Više od 2.5 gola1.80
Manchester C.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Vrijeme je za trenutno najveći derbi engleskog Premiershipa, u kojem će ove nedjelje snage u Londonu odmjeriti Arsenal i Manchester City.

omaća momčad pod vodstvom Mikela Artete odlično gura posljednjih godina, no i dalje niže isključivo neuspjehe u dvobojima protiv Guardiole. Ipak, posljednjih tjedana čini se kao da su “topnici” u boljoj formi pa bi baš ovo mogla biti prekretnica u odnosu dva kluba.

Situacija u Arsenalovoj svlačionici po pitanju ozljeda se popravlja. Bukayo Saka uspio je ostati zdrav, unatoč problemima u posljednje dvije utakmice Premiershipa, dok se potpuno oporavio opasni brazilski napadač Gabriel Jesus.

Gabriel Martinelli još nije na sto posto, ali ne bi bilo iznenađenje da zaigra, dok je sada na raspolaganju treneru i oporavljeni Leandro Trossard. Dodajmo im još Eddieja Nketiaha pa možemo reći da Arteta ima zaista širok izbor rješenja u ofenzivi.

Što se pak sredine terena tiče, Arsenal je puno dobio dolaskom Declana Ricea, dok Martin Odegaard i dalje igra u vrhunskoj formi. Sve bolji je i Oleksandr Zinčenko, lijevi bek i povremeni defenzivni vezni ove ekipe, dok u obrani i dalje operira pouzdani William Saliba.

Jedina dvojba za Artetu i dalje ostaje pozicija golmana, na kojoj je David Raya odjednom postao prvo rješenje pa ga očekujemo među vratnicama i u ovoj utakmici.

S druge strane, Pep Guardiola može odahnuti nakon vrijedne pobjede u Ligi prvaka protiv Leipziga, jer time je Manchester City prekinuo svoju mini krizu.

Zaboravit će se sad ispadanje od Newcastlea u EFL Cupu, kao i neočekivani poraz od Wolverhamptona u prvenstvu, budući da bi sve promijenio trijumf nad najvećim rivalom ove nedjelje. A da bi to bilo moguće, Erling Haaland morat će odigrati bolje nego što je igrao prethodnih tjedana. Norvežanin već neko vrijeme čeka na pogodak i morat će se ovog vikenda trgnuti.

Dok Haaland miruje, City prema naprijed vuče sjajni Argentinac Julian Alvarez, ključan igrač nebesko plavih u ofenzivi. Phil Foden i Jack Grealish također bi mogli istrčati na stadionu Emiratesa, a nadajmo se i naši reprezentativci Mateo Kovačić i Joško Gvardiol, u dvoboju koji će imati veliku važnost za izgled ljestvice ove jeseni…

Prethodni dvoboji:
06.08.23 Manchester City1:1*Arsenal CS
26.04.23 Manchester City4:1Arsenal PL
15.02.23 Arsenal1:3Manchester City PL
27.01.23 Manchester City1:0Arsenal FAC
01.01.22 Arsenal1:2Manchester City PL

Izostanci i ozljede:

Arsenal: Timber J. (ozljeda koljena).

Manchester City: De Bruyne K. (ozljeda bedra), Rodri (crveni karton).

Arsenal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Za razliku od prethodnih utakmica u kojima je Manchester City bio izraziti favorit, hrvatske kladionice ovaj put mu daju tek manju prednost u odnosu na Arsenal.

Mi pak vjerujemo da ovaj derbi neće biti tvrd, već će obilovati sjajnim potezima, kao i golovima. Možemo zamisliti i jedne i druge kako poentiraju na Emiratesu, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.80 kojeg nudi kladionica 20bet.

Ima smisla i oklada koju nudi kladionica 22bet, da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, na što možete uzeti kvotu 1.97, što se čini izglednim da se pretvori u realnost.

Arsenal u ovom susretu ima bolje izglede nego inače, kad znamo da će gostima ne dostajati De Bruyne i Rodri. Zato će neki poželjeti odigrati i ono što nudi Rabona, okladu da Arsenal zabija više od 1.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 2.28.

Kladiti se možete i na kartone. Kvota je 1.66 da će biti više od 4.5 kartona na utakmici, što je sasvim realno, a među favoritima da dobije opomenu je i Joško Gvardiol, s kvotom 2.87.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, bet365 nudi 3.50 na gol Gabriela Jesusa, dok je kvota 4.00 na gol Bukaya Sake. S druge strane, dobit ćete 2.10 na pogodak Erlinga Haalanda, a 3.50 da će zabiti Julian Alvarez.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 3.03, što je uvijek moguće u engleskim derbijima. Na autogol ćete pak dobiti 8.70, a u posljednje vrijeme pada čak i u ogledima najjačih nogometnih klubova…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top