Rijeka vs. Hajduk – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W W D
  • Rujevica
  • Početak: 07. listopad 18:30
Forma:
W W L W L
Rijeka
Oba daju gol: Da1.80
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda nastavljaju se derbiji u HNL-u, gdje će snage odmjeriti Rijeka i Hajduk, u borbi za prvo mjesto uoči reprezentativne pauze.

Domaća momčad pod Željkom Sopićem izgleda impresivno posljednjih tjedana i niže pobjede, što joj je donijelo skok na ljestvici iznad Dinama i priliku da skine Hajduk eventualnom pobjedom ove subote.

Čini se da su Riječani mnogo dobili povratkom Marka Pjace u domaći nogomet, jer talentirani krilni napadač igra svoj najbolji nogomet nakon teške ozljede koljena koju je davno zadobio u reprezentativnoj utakmici protiv Estonije. Otkad je Pjaca u ekipi igra Rijeke je živnula, a klub ne zna za ništa drugo osim trijumfa.

Osim Pjace, impresivan na početku sezone definitivno je i Marco Pašalić, pojačanje iz Borussije Dortmund. Mladi ofenzivac istaknuo se s nekoliko sjajnih golova, a sposoban je i asistirati suigračima koji su u izglednoj prilici.

Odličan je ovog ljeta bio i veznjak Niko Janković, najbolji pojedinac u veznoj liniji Rijeke, dok se polako u momčad uklapa još jedan mladi talent u napadu, Franjo Ivanović, vrijedno pojačanje iz Augsburga.

Rijeka ima i solidnu obranu, s Emirom Dilaverom i Matejom Mitrovićem kao najuglednijim pojedincima, dok je pouzdan među vratnicama Nediljko Labrović. Zato nije iznenađenje da bilježi uspjehe u HNL-u ove sezone, no u ovom derbiju morat će odigrati još bolje nego u prethodnim utakmicama, ako želi skinuti s vrha lidera prvenstva.

S druge strane, Hajduk dolazi u Rijeku pun samopouzdanja, nakon još jedne pobjede protiv Dinama prošlog vikenda. Momčad se pod trenerom Ivanom Lekom konsolidirala i zaboravila je poraze protiv Istre i Gorice te sada ponovo sanja o tituli na koju klub čeka još od 2005. godine.

Problem za Splićane je to što Marko Livaja nije zabio u HNL-u još od kraja kolovoza, no navijači vjeruju da bi kapetan mogao proraditi u ovom derbiju. U napad se pak vraća nakon ozljede Leon Dajaku, a Leku sigurno veseli odlična forma Emira Sahitija posljednjih tjedana.

Ozljeda Rokasa Pukštasa još jedan je hendikep s kojim moraju računati Splićani, no momčad i bez njega igra bolji nogomet nego prošle sezone pa možemo očekivati sjajnu utakmicu una Rujevici, u kojoj se i jedni i drugi nadaju pobjedi…

Prethodni dvoboji:
30.07.23 Hajduk1:0Rijeka HNL
16.04.23 Rijeka2:0Hajduk HNL
05.02.23 Hajduk1:2Rijeka HNL
02.10.22 Rijeka0:1Hajduk HNL
14.09.22 Hajduk2:0Rijeka HNL

Izostanci i ozljede:

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

Hajduk: Rokas Pukštas (ozljeda koljena), Elvis Letaj (ozljeda koljena), Luka Vušković (ozljeda mišića).

Rijeka zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U ovom derbiju kladionice u Hrvatskoj ne mogu se odlučiti tko je favorit pa daju podjednake izglede Rijeci i Hajduku da dođu do toliko željena tri boda.

Mi pak vjerujemo da ovaj derbi neće biti tvrd kao što je bio onaj na Poljudu prošlog vikenda. Dapače, smatramo da će i jedna i druga momčad imati pregršt prilika postići pogodak te da će u toj namjeri i uspjeti. Zato je naša glavna preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.80 kojeg nudi kladionica bet365.

Po istoj logici ima smisla očekivati i pokoji gol više, zbog čega će neki igrači odigrati i na zbroj golova, okladu da pada više od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti kvotu 2.02 u kladionici 22bet.

Za one koji favoriziraju domaćina kladionica 20bet nudi kombinacijsku okladu koja bi im mogla odgovarati. Radi se o okladi dvoznak 1X na Rijeku uz više od 1.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 2.01.

Kladiti se u ovoj utakmici možete i na kornere. Zanimljivo djeluje opcija na više od 8.5 kornera, uz kvotu 2.00, što bi se lako moglo ostvariti, unatoč tome što će i jedni i drugi težiti izbijanju lopte što dalje od svog gola.

Mogao bi to biti dvoboj koji će početi oprezno pa se ubrzo rasplamsati. Zato treba uzeti u obzir i okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti koeficijent 2.01.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Rijeke i Hajduka bit će još lakše detektirati, jednom kad započne akcija na travnjaku. Oklada na gol u posljednjih 20 minuta, što će ići uz kvotu oko 2.00 djeluje obećavajuće, a zasigurno će se pojaviti i druge zanimljive opcije tijekom utakmice. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu i reagirajte čim se pojavi kvota za koju vjerujete da prolazi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top