Hajduk vs. Dinamo – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W L W L W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 01. listopad 18:00
Forma:
W W W W W
Hajduk
Manje od 2.5 gola1.86
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje na rasporedu je najveći derbi HNL-a, onaj između Hajduka i Dinama u Splitu, u kojem i jednima i drugima itekako treba pozitivan rezultat.

Domaća momčad predvođena trenerom Ivanom Lekom oporavila se protiv Lokomotive od dva prvenstvena poraza u nizu i s dva boda prednosti dočekuje velikog rivala, no i utakmicom više.

Hajduk će morati ići na pobjedu u ovom susretu, a mnogo toga moglo bi ovisiti o inspiraciji Marka Livaje. Kapetan Splićana nije bio pretjerano raspoložen tijekom rujna, no u prethodnom derbiju protiv Dinama zabio je ključan pogodak na putu do preokreta, što navijači kluba s Poljuda priželjkuju i ovog vikenda.

Bit će zanimljivo vidjeti za kojim će još rješenjima Leko posegnuti u napadu. Leon Dajaku istaknuo se dosad s nekoliko pogodaka, a tu je sada i Aleksandar Trajkovski, Makedonac koji je svojedobno zagorčao život Talijanima u kvalifikacijama za SP u Kataru.

Emir Sahiti igra sve bolje u ofenzivi pa ga definitivno možemo očekivati na travnjaku, a sve veću minutažu u sredini dobiva i mladi Niko Sigur, za kojeg bi ovaj derbi bio važno nogometno iskustvo.

Hajduk je na otvaranju sezone odlično igrao u obrani, a onda je popustio. Od Zvonimira Šarlije i Darija Melnjaka očekuje se da ovaj put budu besprijekorni ispred Ivana Lučića, jer bez čvrstine u defenzivi je nemoguće pobijediti Dinamo.

S druge strane, trener “modrih” Sergej Jakirović uspio je povezati nekoliko pobjeda i vratiti klub u vrh ljestvice. No, trenutno ga muči nekoliko ozljeda, što bi se moglo osjetiti na ovom teškom gostovanju.

Dinamo je ostao bez ozlijeđenog Stefana Ristovskog, a od ranije ne može računati na prodanog Josipa Šutala. To znači da bi u obrani mogli igrati Dino Perić i Boško Šutalo, što je dvojac koji nije dosad odigrao mnogo zajedničkih utakmica.

U ofenzivi Jakirović može biti zadovoljan što je Josip Drmić u prethodnom kolu oživio svoju sezonu hat-trickom, jer Bruno Petković još nije potpuno oporavljen i pitanje je može li igrati cijelu utakmicu u Splitu.

Dinamu će svakako dobro doći povratnik Arijan Ademi u sredini terena, a od mladih igrača kao što su Martin Baturina i Josip Špikić se očekuje da svojim potezima slome protivnika, u derbiju u kojem ni jedni ni drugi ne mogu računati na velik broj prilika pred golom suparnika…

Prethodni dvoboji:
21.07.23 Dinamo1:2Hajduk HNL
15.07.23 Dinamo1:0Hajduk SK
30.04.23 Hajduk0:0Dinamo HNL
26.02.23 Dinamo4:0Hajduk HNL
21.10.22 Hajduk1:1Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Stefan Ristovski (ozljeda mišića), Lukas Kačavenda (ozljeda zgloba), Luka Stojković (ozljeda koljena).

Dinamo: Elvis Letaj (ozljeda koljena), Rokas Pukštas (ozljeda koljena).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Uoči derbija na Poljudu hrvatske kladionice ne mogu se odlučiti tko je favorit. Neke su proglasile Hajduk izglednijom momčadi da ostvari pobjedu, a većina je ipak na strani Dinama.

Mi pak smatramo da će poljudski derbi izgledi kao i mnogi u prošlosti – čvrst, nervozan, s minimalnim brojem čistih prilika za suparnike. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.86 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada da gol NE pada u oba poluvremena, što ide uz kvotu 1.97, a dio igrača će odigrati da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz tečaj 2.08, što je sasvim realan scenarij u ovoj utakmici.

Unatoč dobrom startu sezone, Hajduk ipak ima kvalitetu manje u odnosu na trenutnu “modru” momčad. Zbog toga djeluje zanimljivo i kombinacijska oklada koju nudi kladionica 20bet, dvoznak X2 na Dinamo uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti primamljivi koeficijent 2.49.

Neki će poželjeti pogađati i točan rezultat. Pa će vam kladionica Rabona ponuditi 5.50 na rezultat 1:1, dok je kvota čak 9.00 na rezultat 0:0. Ako pak odigrate rezultat 1:0, tečaj je 8.50, dok ćete 7.50 dobiti ako odigrate rezultat 0:1.

Za kraj, spomenimo još dvije oklade. Prva je oklada na više od 8.5 kornera u kladionici bet365, uz koeficijent 2.10, što možemo očekivati u ovom derbiju. Druga opcija je oklada na dosuđen penal, uz tečaj 2.85, što je sasvim uobičajena pojava kad igraju Hajduk i Dinamo, bilo da je derbi u Splitu ili u Zagrebu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top