Istra vs. Hajduk – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W L W L L
  • Aldo Drosina stadium
  • Početak: 17. srpanj 21:00
Forma:
D D L D L
Istra
Više od 2.5 gola1.85
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Najzanimljivija utakmica nedjeljnog programa uvodnog kola Prve HNL definitivno se igra u Puli, gdje će Istra odmjeriti snage s prošlosezonskim viceprvakom Hajdukom.

Domaćin je ovog proljeća prilično lako osigurao opstanak, iako često nije briljirao na travnjaku, ali momčad koju vodi Gonzalo Garcia bar je u nekoliko navrata uspjela otkinuti bodove favoritima, uključujući i Hajduk u ožujku.

Mnogo se toga promijenilo u redovima Istre tijekom prijelaznog roka pa nema više Diona Drene Belje u napadu, a vratio se s posudbe i Hassane Bandé, koji nastavlja karijeru u redovima mlade momčadi Ajaxa.

No, Garcia ima nekoliko zvučnih imena u svojim redovima, poput Brazilca Lucasa Moure u napadu koji doduše nema veze sa skupocjenim imenjakom iz Tottenhama.

U Istri je još uvijek iskusni Slavko Blagojević, a i tri španjolska nogometaša od kojih izdvajamo Einara Galileu i Antonija Pereru, koji bi trebali pomoći pulskom klubu da i ove sezone preživi u društvu prvoligaša.

A Hajduk je s druge strane pun samopouzdanja, jer pod trenerom Valdasom Dambrauskasom napokon je prekinuo sušu trofeja i sada cilja na osvajanje titule nacionalnog prvaka.

Prošle subote u hrvatskom Superkupu odigrali su Splićani još jednu ravnopravnu utakmicu s Dinamom i izgubili tek na penale, što će im dati dodatno samopouzdanje na otvaranju sezone, gdje definitivno ciljaju osvajanje sva tri boda u Puli.

U Hajdukovim redovima Marko Livaja ostaje najveća zvijezda, a klub je zasad uspješno zadržao još neke od svojih nositelja igre, poput Lovre Kalinića i Filipa Krovinovića. Doveden je u obranu i daroviti Toni Borevković, dok se ovog ljeta više očekuje od Alexandera Kačaniklića u sredini terena, koji je dugo bio ozlijeđen, no sad je napokon spreman pokazati što zna.

Hajduk ima brojna kvalitetna rješenja prema naprijed, uključujući mladog Stipu Biuka pa Dambrauskasu neće biti problem složiti ofenzivnih udarnih 11 za utakmicu na stadionu Aldo Drosina, u kojoj vjerujemo da golovi neće izostati, a splitski klub definitivno je u ulozi izrazitog favorita…

Prethodni dvoboji:
14.05.22 Hajduk3:1Istra HNL
06.03.22 Istra1:1Hajduk HNL
26.11.21 Hajduk4:0Istra HNL
12.09.21 Istra1:3Hajduk HNL
11.04.21 Istra0:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Istra: Filip Antovski (ozljeda zdjelice).

Hajduk: Nikola Kalinić (ozljeda nožnog prsta), Marco Fossati (ozljeda mišića).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Hajduk posljednji put na stadionu u Puli odigrao 1:1, u utakmici koju je obilježila pogreška sada već bivšeg braniča Nikole Katića, vjerujemo da će ljubitelji nogometa na Aldo Drosini ovaj put vidjeti puno više akcije na travnjaku.

Hajduk ima potencijal zabijati golove, a obrana mu je još uvijek slabija strana i to bi trebalo doći do izražaja ove nedjelje. Baš zbog toga je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, na što bet365 nudi primamljivi koeficijent 1.85.

Za one koji vjeruju da će Hajduk lako do pobjede kod Istre postoje dvije opcije kako do poštene kvote. Prva mogućnost je oklada poluvrijeme/kraj 2/2, uz kvotu 2.30, što znači da Splićani moraju povesti u prvom poluvremenu pa zadržati prednost do samog kraja. Tu je i oklada na hendikep -1.5 na goste, što znači da Splićani moraju pobijediti barem dva razlike kako bi kvota 2.33 koju nudi 22bet postala dobitna.

Naravno, tu su i kombinacijske oklade, od kojih izdvajamo pobjedu Hajduka uz više od 2.5 gola na utakmici, jer ćete zgrabiti primamljivu kvotu 2.16 u kladionici 20bet, na opciji koja se čini sasvim realnom.

Spomenimo još okladu na gol postignut u oba poluvremena, uz koeficijent 1.70, što je još jedan smjer u kojem možete krenuti, a da će Hajduk zabiti gol u oba poluvremena još je veća kvota, 2.33.

Za kraj, ne zaboravimo niti klađenje uživo, jer prvenstvo tek počinje i zasigurno će biti lakše pogoditi tijek događaja dok se utakmica odvija pred našim očima. Mnogo je oklada koje bi mogle doći u obzir, a mi izdvajamo gol u posljednjih 20 minuta, na kojem bi kvota mogla biti oko 2.00, pod uvjetom da pitanje pobjednika ne bude već ranije riješeno…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top