Osijek vs. Gorica – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W W W W W
  • Gradski vrt
  • Početak: 16. srpanj 19:00
Forma:
W L L L D
Osijek
Oba daju gol: Ne1.83
Gorica
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je ove subote najzanimljivija utakmica uvodnog kola Prve HNL, u kojoj će snage odmjeriti Osijek i Gorica, dvije momčadi koja već godinama spadaju među najbolje u domaćem nogometu.

Osječani i dalje na svom kormilu imaju Nenada Bjelicu, spremnog pokušati im podariti prvi naslov nacionalnog prvaka u klupskoj povijesti, kojeg je slavonska ekipa već mogla osvojiti u prethodnim sezonama, no nedostajalo im je konstantnosti u ključnim utakmicama.

No, Osijek trenutno djeluje prilično konstantno, jer pobijedio je u sedam prijateljskih utakmica ovog ljeta i definitivno u solidnoj formi otvara novu sezonu, s Kristijanom Lovrićem kao najvećim pojačanjem u 2022. godini, koji je po prvi put odradio zajedničke pripreme s ostatkom momčadi.

Bjelica na raspolaganju ima brojna zanimljiva rješenja prema naprijed, uključujući Antonija Mancea koji je zabio neke važne golove prošle sezone. Mihret Topčagić također dobiva zasluženu minutažu, dok je tijekom ljeta iz Istre stigao i Dion Drena Beljo, kao još jedan ofenzivac koji može napraviti razliku na travnjaku.

Osijek ima zvučna imena i u sredini terena, od kojih treba izdvojiti Miju Caktaša koji je stigao tijekom zime i već imao nekoliko zapaženih utakmica, dok Ivan Fiolić i Darko Nejašmić pokazuju veliki potencijal, a tu je i iskusni Vedran Jugović.

Dodajmo tome Milu Škorića i Dejana Lončara u obrani, kao i Ivicu Ivušića među vratnicama pa postaje jasno da ovaj Osijek ima potencijal boriti se za titulu, ako ga Bjelica posloži kako treba.

A Gorica je krenula u ovoj kalendarskoj godini u suprotnom smjeru, jer prodala je neke važne igrače uključujući spomenutog Lovrića, no na svojoj klupi ima Samira Toplaka, definitivno jednog od najboljih trenera u Hrvatskoj.

Momčad iz Velike Gorice voli velike utakmice i često zagorča život favoritima, a u novoj sezoni za nju će igrati pojačanje iz Dinama, napadač Deni Jurić, dok se od teške ozljede oporavio Joey Suk, što je još jedna odlična vijest za Toplaka.

Gorica ima tanku klupu i to se osjetilo u prijateljskim utakmicama u kojima je doživjela mnogo poraza uoči početka sezone, no udarnih 11 još uvijek zaslužuje respekt, jer tu su između ostalih Toni Fruk i Anthony Kalik, igrači velikog potencijala koji će pokušati zablistati u još jednom derbiju.

Svejedno, u Gradskom vrtu Osijek ostaje u ulozi čvrstog favorita i sve osim pobjede domaćina bilo bi veliko iznenađenje…

Prethodni dvoboji:
21.05.22 Gorica1:1Osijek HNL
13.03.22 Osijek0:0Gorica HNL
04.12.21 Gorica1:1Osijek HNL
19.09.21 Osijek3:2Gorica HNL
07.05.21 Gorica1:0Osijek HNL

Izostanci i ozljede:

Osijek: nema značajnih ozljeda.

Gorica: nema značajnih ozljeda.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da je Gorica prošle sezone zaista namučila Osijek i otkinula mu mnogo važnih bodova, no domaćin se u međuvremenu pojačao, a gostima će faliti prodani igrači poput Babeca, Lovrića i Kotarskog.

Vjerujemo da će dvoboj u Gradskom vrtu proteći u dominaciji Osječana i da će Gorica pokušati čvrstom obranom izboriti bodove, što joj je već jednom uspjelo u 2022. godini u gostima, kada je dvoboj završio 0:0. Baš zbog toga naša je glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz kvotu 1.83 koju nudi kladionica 22bet, što znači da barem jedna momčad u ovoj utakmici neće zabiti pogodak.

Također možemo zamisliti čvrstu utakmicu u kojoj bi jedan trenutak nepažnje ili genijalnosti mogao odlučiti. Zato ima smisla odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.95 kojeg nudi kladionica bet365.

Ako pak odigrate kombinacijsku okladu na pobjedu Osijeka uz manje od 2.5 gola na utakmici, smiješi vam se u kladionici 20bet kvota čak 3.56, što je jedna od opcija koju će mnogi igrači poželjeti odigrati.

A postoje još dva načina kako podebljati koeficijent ako vjerujete da će Osijek pobijediti u ovoj utakmici. Prva je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.40, što znači da domaćin mora povesti u prvih 45 minuta i zatim zadržati svoju prednost do samog kraja. Druga opcija je hendikep -1.5, što znači da Osijek mora pobijediti s dva ili više razlike, a to ide uz primamljivi koeficijent 2.48.

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top