Dinamo vs. Lokomotiva – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
D D W W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 15. srpanj 20:00
Forma:
L L L W D
Dinamo
Poluvrijeme/kraj: 1/11.90
Lokomotiva
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon nešto više od dva mjeseca pauze Prva HNL vraća se na scenu ovog vikenda, a otvara prvenstvo aktualni prvak Dinamo, koji će na domaćem terenu odraditi gradski derbi s Lokomotivom.

Radi se o utakmici u kojoj je u prošlosti pobjednik bio sasvim izvjestan, ali stvari su se promijenile posljednjih godina pa momčad Ante Čačića definitivno ne može računati na sigurne bodove protiv “Lokosa” i morat će se pomučiti ako želi doći do trijumfa.

Dinamo je novu sezonu započeo osvajanjem hrvatskog Superkupa, ali tek boljim izvođenjem penala protiv Hajduka pa Čačić očekuje ovog petka puno efikasnije izdanje svoje momčadi, s Josipom Drmićem u napadu kao velikim pojačanjem.

“Modri” su zasad zadržali Mislava Oršića, kao i ostale najveće zvijezde, a klub je napustio tek Bartol Franjić u sredini terena pa zagrebački klub s mnogo ambicija ulazi u ljetni dio sezone, u kojem će mu najvažnije biti utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka.

No, Dinamo želi dobro startati i u domaćem prvenstvu, u kojem je doživio poraz na otvaranju prošle sezone protiv Slaven Belupa i nikako ne želi ponoviti ništa slično. Za to će biti potrebno odlično izdanje kompletne ekipe, uključujući i posljednju liniju s Dominikom Livakovićem među vratnicama.

A Lokomotiva je prošle sezone pokazala da može ravnopravno igrati s Dinamom, jer u četiri utakmice čak tri puta je uspjela momčad Silvija Čabraje izbjeći poraz, uz jednu pobjedu.

Na žalost Čabraje, u ovom susretu neće moći računati na jednog od svojih najboljih igrača, Lukasa Kačavende koji je ozlijedio koljeno i vjerojatno neće više nastupati u ovoj kalendarskoj godini.

Ipak, “lokosi” svejedno imaju dovoljno talentiranih pojedinaca u momčadi, sa Sandrom Kulenovićem u napadu koji bi se trebao pobrinuti za postizanje golova. U sredini terena je pak Enis Çokaj koji može svojim potezima napraviti razliku pa Dinamo ne smije opušteno ući u ovaj susret, bez obzira na to što ga čeka utakmica Lige prvaka samo nekoliko dana kasnije.

Lokomotiva se pak nije proslavila u prijateljskim utakmicama i doživjela je uvjerljiv poraz od Ajaxa, no službeni dvoboji ipak su nešto drugo. Zato bismo zaista mogli vidjeti odličnu utakmicu na Maksimiru, u kojoj će domaćin morati odigrati besprijekorno ako želi opravdati svoju ulogu favorita…

Prethodni dvoboji:
01.05.22 Lokomotiva1:1Dinamo HNL
20.02.22 Dinamo0:0Lokomotiva HNL
07.11.21 Lokomotiva1:0Dinamo HNL
21.08.21 Dinamo1:0Lokomotiva HNL
11.04.21 Lokomotiva0:2Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: nema značajnih ozljeda.

Lokomotiva: Lukas Kačavenda (ozljeda koljena).

Dinamo zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Dinamo možda nije bio efikasan u svojem prvom službenom nastupu ove sezone, u Superkupu protiv Hajduka, no vjerujemo da bi se to trebalo promijeniti ovog petka u Maksimiru.

Momčad Ante Čačića pokušat će što prije slomiti Lokomotivu kojoj treba vremena da se uigra na početku sezone, dok su “modri” u puno boljoj formi i silovito će jurnuti od prve minute. Baš zbog toga naša glavna preporuka je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.90 koju nudi bet365, što znači da Dinamo mora povesti u prvih 45 minuta i zatim zadržati prednost do samog kraja.

Kombinacijske oklade također imaju smisla u ovoj utakmici, pogotovo pobjeda Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, na što ćete uzeti kvotu 1.77 u kladionici 20bet.

Za one koji vjeruju da će svih 90 minuta proteći u dominaciji Dinama, tu je oklada na pobjedu bez primljenog gola, na što možete zgrabiti koeficijent 1.92 u kladionici 22bet.

Mnogi u ovom dvoboju očekuju golijadu, a ako se ostvari tada je oklada na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola uz kvotu 2.62 optimalan izbor, dok Rabona pak nudi uz Dinamo da zabija više od 2.5 gola koeficijent 2.20.

Za kraj, spomenimo i okladu na hendikep -1.5, što je još jedan smjer u kojem možete krenuti. Ako Dinamo pobijedi s dva ili više razlike ulovit ćete koeficijent 1.85, što je svakako bolja opcija od vrlo male kvote koja je dostupna uz klađenje na čistu pobjedu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top