Hajduk vs. Osijek – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L W W L W
  • Stadion Poljud
  • Početak: 22. listopad 18:00
Forma:
W L W D L
Hajduk
Oba daju gol: Da1.92
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovog vikenda u HNL-u je na rasporedu novi važan derbi, u kojem Hajduk u svom Splitu ganja pobjedu protiv uzdrmanog Osijeka.

Domaća momčad pod trenerom Ivanom Lekom ispustila je vodeću poziciju na ljestvici porazom na Rujevici u prethodnom kolu. No, još uvijek ima izglede doći do prvog naslova još od 2005. godine i nema namjere posustati već u ovoj fazi sezone.

Hajduku je dobro došla reprezentativna pauza nakon dvoboja s Dinamom i Rijekom, jer vratio se u kadar Amerikanac Rokas Pukštas, nakon dva mjeseca izbivanja zbog ozljede koljena. Važna je to vijest za Leku, jer upravo ovaj mladi veznjak najzaslužniji je za odličan start sezone splitskog kluba u kolovozu.

U napadu se Marko Livaja nada da će prekinuti svoj post u HNL-u koji traje još od utakmice s Rudešom potkraj osmog mjeseca, a bit će zanimljivo vidjeti koga će još Leko pridodati ofenzivi. Emir Sahiti trebao bi startati od prve minute, a minutaži se nada i Leon Dajaku, kao splitsko pojačanje iz Bundeslige.

Naravno, mnogo toga ovisit će u ovom susretu o igri Hajduka u obrani. Ove sezone splitska momčad definitivno izgleda bolje u zadnjoj liniji nego u prethodnoj. Bilo je utakmica u kojima Lekina družina nije primila pogodak, no i nekoliko gafova koji su rezultirali nespretnim golovima u mreži golmana Ivana Lučića.

S druge strane, Osijek nakon velike krize pokušava podići formu pod novim trenerom Zoranom Zekićem. Posla je pred talentiranim stručnjakom mnogo, o čemu svjedoče porazi u prijateljskim utakmicama prošlog tjedna od Širokog Brijega i Vukovara.

Osječani igraju ove sezone vrlo ofenzivno i zabijaju dosta golova, a jednak broj ih i primaju. U napadu se ističu Ramon Mierez i Kristijan Lovrić, igrači od kojih se očekuje da nešto naprave i u ovom derbiju, dok im se ove sezone na odličan način priključivao Mijo Caktaš.

Osijek je ostao bez Mihaela Žapera kojeg mu je ovog ljeta preoteo Hajduk i bit će to dodatni motiv za gostujuću momčad da se pokaže u ovom derbiju. Pred Petrom Pušićem i Ivanom Fiolićem je mnogo posla u sredini terena, a tu je i iskusni Vedran Jugović kojeg bi Zekić također mogao poslati na teren.

U svakom slučaju, na stadionu Poljud očekuje nas vrlo zanimljiva utakmica ove nedjelje, u kojoj golovi definitivno ne bi smjeli izostati…

Prethodni dvoboji:
13.05.23 Hajduk3:0Osijek HNL
12.03.23 Osijek0:2Hajduk HNL
01.03.23 Osijek1:2Hajduk KUP
05.11.22 Hajduk3:1Osijek HNL
28.08.22 Osijek2:1Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Ferro (ozljeda zgloba), Filip Uremović (ozljeda mišića).

Osijek: Kristijan Fućak (ozljeda koljena), Domagoj Bukvić (kartoni).

Hajduk zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Osijek ima kvalitetne pojedince u svojoj momčadi, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Hajduk izrazitim favoritom u ovoj utakmici, do te mjere da se gotovo ne isplati igrati jedinicu na domaćina.

Mi vjerujemo da neće ići sve glatko za splitsku momčad. Osijek se dosad pokazao kao momčad koja je u stanju zaprijetiti suparničkom golu, čak i protiv najjačih ekipa. Predviđamo da će i jedni i drugi imati odlične prilike za postizanje pogotka, zbog čega je naša preporuka oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.92 kojeg nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici na Poljudu, na što možete dobiti kvotu 1.96 u kladionici 22bet. Druga opcija je oklada na gol postignut u oba poluvremena, na što možete dobiti tečaj 1.80.

Ako pak favorizirate Lekinu momčad, postoje dvije mogućnosti kako podebljati tečaj u kladionici bet365. Prva je oklada da Hajduk zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.75, dok možete odigrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz tečaj 2.60. To postaje dobitno ako Splićani povedu u prvih 45 minuta i pobijede na kraju.

Kladiti se možete i na kornere. Dobit ćete čak 2.20 ako odigrate na više od 9.5 kornera u ovoj utakmici, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost. Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.85, što je uvijek moguće u hrvatskim derbijima, pogotovo kad igraju dvije momčadi čije su obrane slabije od protivničkih napadača..

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top