Chelsea vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W W W L D
  • Stamford Bridge
  • Početak: 21. listopad 18:30
Forma:
W L W W D
DOMAĆIN 3.10
Remi 3.48
GOST 2.32
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon reprezentativne pauze Premiership se vraća na scenu još jednim zanimljivim derbijem, u kojem će u Londonu snage odmjeriti Chelsea i Arsenal.

Domaća momčad polako se diže pod Mauriziom Pochettinom, no još uvijek izgleda prilično neuvjerljivo, unatoč potrošenim stotinama milijuna eura u ljetnom prijelaznom roku. Chelsea je dosad uspio uzeti bod Liverpoolu, no podbacio je u ostalim jakim utakmicama koje je igrao i sada želi dokazati da može ravnopravno igrati s najboljima u Engleskoj.

Mnogo toga u igri domaćih će ovisiti o Raheemu Sterlingu i njegovoj probojnosti. Brzonogi krilni napadač pomoć bi trebao dobiti u centarforu Nicolasu Jacksonu, dok forma posljednjih tjedana napokon raste i Mihajlu Mudriku, skupocjenom ukrajinskom pojačanju.

Ove sezone jedan od ključnih igrača Chelseaja definitivno je Cole Palmer, autor brojnih sjajnih dodavanja, dok u sredini terena još operira Enzo Fernandez od kojeg se tek očekuje da opravda uloženih stotinu milijuna.

Ne zaboravimo ni Moisesa Caiceda koji je doveden kao veliko pojačanje iz Brightona, a tu je još Malo Gusto koji zna biti opasan po desnoj strani. Obrana pak Chelseaja je pokazivala određene slabosti, no u zadnje vrijeme se konsolidirala, s pouzdanim Robertom Sanchezom među vratnicama.

S druge strane, Arsenal je prije dva tjedna pod Mikelom Artetom napokon svladao Manchester City u Premiershipu i tako se probio na vrh engleskog prvenstva.

Sada taj uspjeh mora potvrditi još jednom derbi pobjedom, ovaj put protiv suparnika s kojim je imao mnogo problema u prošlosti. Ozljeda Bukaya Sake definitivno ne ide na ruku “topnicima”, no Arteta ove sezone ima širok kadar, s brojnim igračima sposobnima svojim potezima odlučiti utakmicu.

Vrijedi izdvojiti Gabriela Jesusa koji je sada potpuno spreman i namjerava početi trpati golove. Gabriel Martinelli također se oporavio, a u napadu bi mogao igrati ove subote i Eddie Nketiah.

Najveća snaga Arsenala ove sezone je sredina terena, s odličnim Martinom Odegaardom koji redovito zabija, kao i Declanom Riceom koji je dao sigurnost svojim suigračima. Obrana gostiju također igra na visokom nivou i uspjela je sačuvati mrežu čak i protiv Guardiolinog Cityja, a isto namjerava ostvariti i ovaj put na stadionu Stamford Bridge…

Prethodni dvoboji:
02.05.23 Arsenal3:1Chelsea PL
06.11.22 Chelsea0:1Arsenal PL
24.07.22 Arsenal4:0Chelsea PRI
20.04.22 Chelsea2:4Arsenal PL
22.08.21 Arsenal0:2Chelsea PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Broja A. (izvan kadra), Chilwell B. (ozljeda bedra), Disasi A. (ozljeda bedra), Fofana W. (ozljeda koljena), Lavia R. (ozljeda gležnja), Nkunku C. (ozljeda koljena).

Arsenal: Saka B. (ozljeda mišića), Timber J. (ozljeda koljena), Trossard L. (ozljeda zadnje lože).

Arsenal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Arsenal postiže puno bolje rezultate ove sezone od gradskog rivala, kladionice u Hrvatskoj daju mu tek laganu prednost u ovom dvoboju.

Mi vjerujemo da je kvaliteta pojedinaca, kao i uigranost momčadi još uvijek debelo na strani momčadi iz sjevernog Londona. Chelsea možda pokazuje znakove života, ali teško da će to biti dovoljno protiv ovakvog suparnika, zbog čega je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Arsenala, uz koeficijent 2.32 kojeg nudi kladionica 20bet.

Mogao bi ovo biti čvrst susret u kojem će jedan ili dva poteza odlučiti pobjednika. Zato ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti kvotu 1.90 u kladionici 22bet. Neki će odigrati i da gol NE pada u oba poluvremena, uz tečaj 1.99.

Zanimljivo djeluje i opcija da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.06, što bi se lako moglo pretvoriti u realnost, kad znamo da će se i jedni i drugi oprezno ući u susret pa biti kasnije sve hrabriji.

Što se pak klađenja na strijelce tiče, u kladionici bet365 dobit ćete 3.50 na gol Gabriela Jesusa, dok je kvota 3.75 da će zabiti Eddie Nketiah. S druge strane, 3.10 je koeficijent na Nicolasa Jacksona, a čak 4.00 da će poentirati Raheem Sterling.

Za kraj, spomenimo i jednu veću kvotu. Naime, dobit ćete čak 11.00 ako odigrate da će se na utakmici dogoditi penal i isključenje. To nije potpuno nemoguće u jednom ovakvom žestokom derbiju, pogotovo kad znamo da su i obje ekipe spremne na sve, kako bi zaustavile suparnika u izglednoj prilici…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top