Dinamo vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
D W W D W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 25. veljača 15:00
Forma:
W W W W W
Dinamo
Prvo poluvrijeme: X2.20
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je ove nedjelje veliki derbi HNL-a, u kojem će u Zagrebu snage odmjeriti Dinamo i Rijeka, momčadi koje se nadaju osvajanju titule prvaka.

Domaćin predvođen trenerom Sergejom Jakirovićem s puno samopouzdanja dočekuje utakmicu, nakon što je u četvrtak izbacio Betis iz Konferencijske lige. Bio je to veliki trijumf “modrih” i dokaz da ova momčad ipak nije tako ranjiva, kako se činilo u uvodnim utakmicama u 2024. godini.

Dinamo mora pobjeđivati u domaćem prvenstvu, jer nalazi se na trećem mjestu i kaska za Rijekom i Hajdukom. Zato je ovo jedna od ključnih utakmica za zagrebački klub. To znači da će Bruno Petković morati biti posebno raspoložen, kao igrač koji “modrima” u napadu donosi dodatnu kvalitetu.

Krilni ofenzivci Arber Hoxha i Takuro Kaneko izgledali su impresivno ovog tjedna na europskoj sceni, a sada moraju to ponoviti protiv družine s Kvarnera. Dobru utakmicu morat će odigrati i talentirani Martin Baturina, veznjak koji definitivno ima kvalitetu za najviše nogometne domete.

Što se pak obrane tiče, Kevin Theophile-Catherine i Maxime Bernauer čine se kao vrlo dobra rješenja za zagrebački klub, a tu je i iskusni Stefan Ristovski koji zna kako uspješno odraditi svoje defenzivne zadatke. Među vratnicama se pak ustabilio Ivan Nevistić, junak protiv Varaždina zbog obranjenog kaznenog udarca.

S druge strane, Rijeka pod trenerom Željkom Sopićem ne zna ni za što osim pobjeda u 2024. godini. Svladala je momčad s Rujevice Hajduk u gostima, a namjerava isto napraviti i drugom velikom rivalu.

Sopić na raspolaganju ima širok kadar i mnogo raspoloženih nogometaša. Izdvajamo Marka Pjacu koji je donio kvalitetu na lijevu stranu riječkog napada. Iz Bundeslige su pak stigli Franjo Ivanović i Marco Pašalić, odlični mladi nogometaši. Tu je i Niko Janković koji drži veznu liniju i radi razliku na travnjaku.

U riječkoj igri u posljednje vrijeme sve bitniju ulogu ima Jorge Obregon, strijelac najvažnijih golova u novoj kalendarskoj godini. Obrana pak solidno funkcionira, s Nikom Galešićem i Stjepanom Radeljićem koji odrađuju dobar posao u zadnjoj liniji. Pouzdan je i golman Nediljko Labrović koji će sigurno imati mnogo posla na stadionu Maksimir, u neizvjesnom derbiju kojeg s velikim zanimanjem iščekujemo…

Prethodni dvoboji:
12.11.23 Rijeka2:2Dinamo HNL
27.08.23 Dinamo2:1Rijeka HNL
21.05.23 Rijeka1:2Dinamo HNL
19.03.23 Dinamo1:0Rijeka HNL
13.11.22 Rijeka2:7Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Drmić J. (ozljeda mišića), Emreli M. (ozljeda mišića), Rog M. (ozljeda koljena), Stojković L. (ozljeda koljena), Šutalo B. (ozljeda gležnja).

Rijeka: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, nakon impresivnog trijumfa protiv Betisa online kladionice odlučile su proglasiti Dinamo favoritom u ovoj utakmici.

To ima smisla, no mi očekujemo žestok otpor Sopićeve momčadi. Rijeka je odlično organizirana i neće suparniku prepustiti niti pedalj terena pa očekujemo rovovsku bitku na Maksimiru, pogotovo u prvih 45 minuta. Zato je naša glavna preporuka oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 2.20 koju nudi kladionica bet365.

Znali su se dvoboji Dinama i Rijeke pretvoriti u pravu golijadu, no to ovaj put ne bi smio biti slučaj. Obje momčadi izgledaju čvršće nego u prošlosti, zbog čega će neki igrači odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, što ide uz tečaj 1.85.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, na što možete dobiti kvotu 2.06. Alternativa tome je oklada da gol NE pada u oba poluvremena, uz koeficijent 1.95.

Radi se o utakmici na kojoj nije nemoguće pogoditi ni točan rezultat. Pa ćete tako na rezultat 1:0 dobiti kvotu 6.66, a rezultat 0:1 ide uz tečaj čak 10.00. Na rezultat 0:0 koeficijent je 9.50, a na rezultat 1:1 dobit ćete 5.75.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Rijeke i Dinama bit će lakše detektirati nakon što derbi započne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, uz tečaj koji će se kretati oko 2.00 djeluje obećavajuće, no pojavit će se i druge zanimljive opcije. Zato imajte upaljenu omiljenu kladionicu u nedjelju popodne i reagirajte čim se pojavit tečaj za kojeg vjerujete da prolazi…

U kladionici 20bet igraču se smiješi do 1000 € besplatnih oklada, iskoristivih na HNL-u!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top