Hajduk vs. Varaždin – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava hrvatskog Kupa

Forma:
D W W D L
  • Stadion Poljud
  • Početak: 28. veljača 18:00
Forma:
D L W D L
Hajduk
Hendikep: F+21.97
Varaždin
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što su u subotu odmjerili snage u HNL-u, ovog utorka Hajduk i Varaždin ponovo međusobno igraju, ovaj put u četvrtfinalu hrvatskog Kupa.

Domaća momčad uspjela je pod Mislavom Karoglanom tek remizirati u Varaždinu i tako je propustila priliku preskočiti Rijeku na vrhu ljestvice. Sada Hajduk namjerava to ispraviti u Kupu, u kojem je posljednje dvije sezone osvojio naslov.

Kao i obično, u igri Hajduka mnogo će ovisiti o Marku Livaji, ključnom pojedincu u ofenzivi splitskog kluba. No, u 2024. godini napokon je dobio ozbiljnu podršku na krilu, jer Josip Brekalo definitivno može napraviti razliku na travnjaku.

U momčadi je od ove zime i Laszlo Kleinheisler, poznat po dalekometnim udarcima i prodornosti, a ne zaboravimo ni iskusnog Nikolu Kalinića koji može napraviti razliku kad dobije priliku istrčati na travnjak.

Problem Hajduka u posljednje vrijeme definitivno je igra vezne linije. Rokas Pukštas odlično je otvorio sezonu, no nakon nekoliko ozljeda ipak mu je malo pala forma. Filip Krovinović pak nikad u Splitu nije bio na nivou na kojem je svojedobno bio u Benfici.

Što se obrane tiče, Zvonimir Šarlija imao je nekoliko vrlo dobrih utakmica, ali i on povremeno pokazuje slabosti, kao i njegovi suigrači u zadnjoj liniji. Ivan Lučić zbog toga uvijek ima posla među vratnicama, no nada se da bi u ovoj utakmici ipak moglo biti malo lakše.

S druge strane, Varaždin je pod trenerom Mariom Kovačevićem definitivno napravio velik iskorak i više nije kandidat za ispadanje iz elitnog razreda domaćeg klupskog nogometa.

Dokazao je to i za vikend protiv Hajduka, u utakmici u kojoj je vodio dok nije završio s igračem manje. Leon Belcar pokazao se kao vrlo dobar strijelac, a tu je i Domagoj Drožđek koji je opasan na poziciji desnog krila.

U sredini terena važnu ulogu igra Igor Postonjski, a u obrani Lamine Ba iz Mauritanije sasvim je solidno pojačanje. Dodajmo im svima dobro poznatog Olivera Zeleniku među vratnicama pa postaje jasno zašto Varaždin dolazi u dobrom raspoloženju na Poljudu, gdje ga čeka u utorak veliki izazov…

Prethodni dvoboji:
24.02.24 Varaždin1:1Hajduk HNL
12.11.23 Hajduk3:1Varaždin HNL
26.08.23 Varaždin1:2Hajduk HNL
22.04.23 Hajduk2:0Varaždin HNL
11.02.23 Varaždin1:4Hajduk HNL

Izostanci i ozljede:

Hajduk: Dario Melnjak (ozljeda koljena), Ferro (ozljeda koljena), Mihael Žaper (ozljeda koljena), Ivan Perišić (ozljeda koljena).

Varaždin: nema značajnih izostanaka.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo i očekivali, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Hajduk izrazitim favoritom u ovom dvoboju, do te mjere da se ne isplati igrati na čistu jedinicu.

Međutim, mi vjerujemo da se kiks u subotu neće ponoviti u Kupu. Dapače, Hajduk će učiniti sve kako bi Varaždinu naplatio prethodnu utakmicu s kamatama. Zato je naša glavna preporuka oklada na hendikep F+2 iliti -1.5 na Hajduk, uz kvotu 1.97 u kladionici 22bet. To postaje dobitno ako Splićani pobijede s najmanje dva razlike.

U kladionici 20bet dominiraju pak kombinacijske oklade. Izdvajamo pobjedu Hajduka uz više od 2.5 gola na utakmici, na što možete uzeti kvotu 1.90, što je još jedan smjer u kojem će mnogi igrači krenuti.

Ima smisla i oklada da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.00, jer jednom kad otpor gostiju popusti, mogao bi se ovaj dvoboj pretvoriti u golijadu. S druge strane, zanimljivo djeluje i 1.74 na okladi oba tima NE daju gol, budući da očekujemo tek minimalne izglede Varaždina da zaprijeti domaćem golu.

Za one koji su skloni klađenju na točan rezultat, kladionica Rabona nudi dvije zanimljive opcije. Prva je oklada na rezultat 3:0, uz kvotu 7.00, dok ćete na rezultat 2:0 dobiti kvotu 5.00.

Za kraj, spomenimo i okladu da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, uz kvotu 1.94. To je scenarij koji bi se mogao obistiniti na Poljudu u utorak, u dvoboju od kojeg očekujemo da bude sasvim drukčiji od utakmice odigrane za vikend…

U kladionici 22bet bonus dobrodošlice od 122 € iskoristiv je na hrvatskom Kupu!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top