Inter vs. Atalanta – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Serie A

Forma:
W W W W W
  • Giuseppe Meazza
  • Početak: 29. veljača 20:45
Forma:
D W W W W
Inter
Više od 2.5 gola1.77
Atalanta
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Talijanska Serie A ovog tjedna ne miruje. Već u srijedu se igraju prvenstvene utakmice, od kojih najviše zanimanja izaziva dvoboj Intera i Atalante.

Domaća momčad pod vodstvom Simonea Inzaghija nezadrživo grabi prema naslovu prvaka. Inter je u velikoj seriji pobjeda i nada se da bi to mogao nastaviti u ovom talijanskom derbiju. Osim kiksa u talijanskom Kupu, crno-plavi briljiraju u 2024. godini svaki put kad izađu na teren pa možemo očekivati da matematički osiguraju Scudetto već negdje u travnju.

Odličnu igru Inter može zahvaliti golgeterskoj formi Lautara Martineza. Argentinac je već utrpao 22 gola u talijanskom prvenstvu pa možemo reći da mu je ovo najbolja sezona u karijeri. Pomoć je pak dobio u Marcusu Thuramu koji također odrađuje odličan posao u ofenzivi i pokazao se kao sjajna kupovina prošlog ljeta. No, trenutno je ozlijeđen.

Marko Arnautović i Alexis Sanchez još su dva kvalitetna rješenja koja Inzaghi ima u ofenzivi, a tu je i iskusni Henrik Mhitarjan koji može biti opasan na krilu. U sredini terena pak čvrsto vlada Hakan Calhanoglu, jedan od najzaslužnijih za uspon Intera u vrh europskog nogometa posljednjih sezona.

Mladi Davide Frattesi također se nada minutaži u ovoj utakmici, dok je bez Nicole Barelle vezna linija Intera postala nezamisliva. Obrana sa Stefanom de Vrijem bit će ovaj put na teškom iskušenju, no 10 uzastopnih pobjeda “Nerazzurra” dovoljno govori o njezinoj kvaliteti.

S druge strane, Atalanta se pod Gian Pierom Gasperinijem već godinama drži u vrhu talijanskog nogometa. Ove sezone ponovo se bori za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

Momčad iz Bergama u dobroj je seriji rezultata i ne zna za poraz u posljednjih 11 utakmica. Ademola Lookman i Gianluca Scamacca odrađuju odličan posao u napadu i zajedno su utrpali 13 golova ove sezone. Podršku dobivaju i od našeg Marija Pašalića, zlata vrijednog igrača u sredini terena.

Brazilac Ederson i Nizozemac Teun Koopmeiners također se redovito ubacuju u ofenzivu i zabijaju golove, a obrana s mladim Giorgiom Scalvinijem nešto je čvršća nego što je bila u prethodnim godinama.

Svejedno, možemo očekivati otvorenu utakmicu na stadionu Giuseppe Meazza, u kojoj impresivnog domaćina čeka jedan od većih izazova u 2024. godini…

Prethodni dvoboji:
04.11.23 Atalanta1:2Inter SA
27.05.23 Inter3:2Atalanta SA
31.01.23 Inter1:0Atalanta COP
13.11.22 Atalanta2:3Inter SA
16.01.22 Atalanta0:0Inter SA

Izostanci i ozljede:

Inter: Acerbi F. (ozljeda lista), Cuadrado J. (ozljeda mišića)Sensi S. (ozljeda mišića), Sommer Y. (bolest), Thuram M. (ozljeda prepone).

Atalanta: nema značajnih izostanaka.

Inter zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

S obzirom na poziciju na ljestvici, kao i trenutnu formu, nije iznenađenje da su online kladionice proglasile Inter favoritom u ovoj utakmici.

Mi pak smatramo da se neće igrati zatvoreni nogomet, kao što je to ponekad slučaj u talijanskim derbijima. Atalanta ne zna igrati na nulu, a Inter voli protivnike koji se žele nadigravati. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.77 u kladionici 20bet.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, okladu da u drugom poluvremenu pada više golova nego u prvom, uz kvotu 2.06. To je uobičajen scenarij na talijanskim utakmicama, pogotovo onima važnima.

Ako pak želite podebljati tečaj na uspjehu domaćina, bet365 nudi nekoliko zanimljivih opcija. Izdvajamo okladu da Inter zabija gol u oba poluvremena, na što ćete dobiti kvotu 2.50. Isti tečaj ide i uz okladu poluvrijeme/kraj 1/1. To postaje dobitno ako Inzaghijeva momčad povede u prvih 45 minuta i pobijedi na kraju.

Kladiti se možete i na kartone. Kvota je čak 2.10 na manje od 4.5 kartona, što možemo zamisliti u ovoj utakmici u kojoj tenzije između suparnika nisu na najvišoj razini.

Što se klađenja na strijelce tiče, tečaj je 2.30 da će zabiti Lautaro Martinez, a 2.60 ako tipujete na Marka Arnautovića. S druge strane, dobit ćete 4.00 na Gianlucu Scamaccu, a 4.75 ako smatrate da će zabiti Ademola Lookman.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz tečaj 2.75, što je čest slučaj u talijanskim derbijima, pogotovo ako u njima igraju moćne momčadi poput Intera…

U kladionici Rabona možete osvojiti 100 € skupljanjem sličica nogometaša Intera!

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top