Dinamo vs. Rijeka – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
L L D D W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 19. ožujak 17:30
Forma:
W W L W W
Dinamo
Više od 2.5 gola1.74
Rijeka
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Pred nama je novi derbi HNL-a u kojem će Dinamo ove nedjelje na svom stadionu dočekati Rijeku, po prvi put u 2023. godini.

Domaća momčad doživjela je pod trenerom Antom Čačićem dva poraza u nizu, od Šibenika i Istre te je tako zakomplicirala prvenstvo koje se činilo da je već pripalo “modrima”.

Novi neuspjeh doveo bi Čačića na rub otkaza, a momčad dodatno destabilizirao pa će se Dinamo pokušati trgnuti i još jednom pokazao da mu nema ravnog u domaćem klupskom nogometu. Za to bi se trebali pobrinuti domaći ofenzivci predvođeni Josipom Drmićem i Brunom Petkovićem, koji su zajedno zabili 14 pogodaka za zagrebački klub ove sezone.

Dinamo je nedavno ostao bez svog kapetana Arijana Ademija koji odlazi u Kinu, što je gubitak kojeg zasad nije uspio nadoknaditi. Josip Mišić i Luka Ivanušec pokušat će pak osigurati dominaciju svojoj momčadi u sredini terena, a minutaži se može nadati i Luka Menalo na desnoj strani.

Čačić ima na raspolaganju nekoliko kvalitetnih mladih nogometaša u ofenzivi, od kojih izdvajamo Martina Baturinu i Darija Špikića, što pokazuje da klub pametno vodi svoju politiku, no prisutne su kod tih igrača i oscilacije pa se navijači “modrih” nadaju da bi ovaj put u derbiju talenti mogli napokon biti u elementu.

Što se pak Rijeke tiče, pod Sergejom Jakirovićem momčad je živnula u 2023. godini i probila se sve do četvrtog mjesta, koje će najvjerojatnije voditi u Europu sljedećeg ljeta.

Rijeka je skupila više bodova od ijedne druge momčadi u HNL-u u novoj kalendarskoj godini, zahvaljujući čistki koju je Jakirović proveo, ali i odličnom Matiji Friganu u napadu, jednom od najvećih talenata hrvatskog nogometa.

Riječani će se i na Maksimiru postaviti u čvrsti blok i vrebati svoje prilike iz kontri, s inozemnim pojačanjima kao što su Jose Obregon i Prince Ampem, koji bi mogli doći do izražaja.

Tu je i Emmanuel Banda kao još jedan napadač koji može biti džoker kakvog Jakirović treba, dok se svakako puno očekuje i od Nediljka Labrovića među vratnicama, koji mora besprijekorno braniti ako Rijeka želi izbjeći poraz protiv lidera prvenstva.

U svakom slučaju, na stadionu Maksimir čeka nas uzbudljiva utakmica, u kojoj i jedni i drugi vjeruju da mogu doći do vrijedne pobjede…

Prethodni dvoboji:
13.11.22 Rijeka2:7Dinamo KUP
02.09.22 Dinamo3:1Rijeka HNL
10.04.22 Rijeka1:2Dinamo HNL
30.01.22 Dinamo2:0Rijeka HNL
01.12.21 Dinamo1:3Rijeka KUP

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Boško Šutalo (ozljeda zgloba), Kevin Theophile-Catherine (ozljeda mišića).

Rijeka: nema značajnih ozljeda.

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što se moglo i očekivati, kladionice u Hrvatskoj proglasile su Dinamo velikim favoritom u ovom dvoboju, unatoč slaboj formi Čačićeve momčadi, kao i činjenici da nitko nije osvojio više bodova u HNL-u od Rijeke u 2023. godini.

Mi nismo sigurni da je pametno favorizirati domaćina, no kad se sjetimo čak devet golova iz prethodnog susreta ovih momčadi, jasno je da bismo i ovaj put mogli u Maksimiru vidjeti pravi spektakl. Zbog toga je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola na utakmici, uz koeficijent 1.74 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada oba tima daju gol, uz kvotu 2.05 u kladionici 20bet, što možemo zamisliti u dvoboju suparnika koji u ovom trenutku izgledaju potpuno ravnopravno.

Rabona vam pak nudi koeficijent 1.83 na okladu da Rijeka zabija gol u nedjelju, što je sasvim realan scenarij, a kladiti se možete i da će dva gola pasti do 55. minute ili ranije, uz tečaj 1.90 koji bi se lako mogao pretvoriti u realnost.

Za one koji vjeruju da će se Dinamo napokon trgnuti bet365 nudi okladu da Dinamo zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.20, dok ćete za okladu poluvrijeme/kraj 1/1 dobiti kvotu 2.05, koja postaje dobitna ako Čačićeva momčad povede u prvom poluvremenu i pobijedi na kraju utakmice.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer radi se o utakmici u kojoj će još lakše biti detektirati odnos snaga jednom kad nogometaši istrče na travnjak. Oklade na ishod utakmice, broj kornera i tko će sljedeći zabiti bit će lakše pogoditi dok je akcija u tijeku pa svakako imajte uključenu omiljenu kladionicu za vrijeme dvoboja i reagirajte čim se pojavi obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top