Italija vs. Engleska – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava kvalifikacija za Euro

Forma:
L W W W L
  • Diego Armando Maradona
  • Početak: 23. ožujak 20:45
Forma:
L W W D W
Italija
Prvo poluvrijeme: X2.06
Engleska
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Počinju ovog četvrtka kvalifikacije za nogometni Euro i to s vrlo uzbudljivim dvobojem u Napulju, gdje će snage odmjeriti Italija i Engleska.

Domaća momčad predvođena izbornikom Robertom Mancinijem doživjela je debakl prošlog proljeća i ostala bez mjesta na Svjetskom prvenstvu, godinu dana nakon osvajanja europske krune. Italija ne želi da se išta slično ponovi u ovom ciklusu i pokušat će do ključnih bodova doći već u svojoj prvoj utakmici.

Talijani imaju određenih problema, jer u reprezentaciji nedostaje kvalitetnih ofenzivaca pa će u napadu morati igrati igrači poput Gianluce Scamacce i Domenica Berardija.

Matteo Politano također se nada minutaži, na stadionu na kojem je doživio brojne uspjehe s Napolijem ove sezone, dok je situacija u veznoj liniji ipak bolja za Italiju, jer Mancini na raspolaganju ima Marca Verrattija, kao i mlade talente Manuela Locatellija i Nicolu Barellu.

Leonardo Bonucci i dalje predvodi obrambene redove “azzurra”, a u momčad se nakon teške ozljede vratio i Leonardo Spinazzola, jedan od najboljih bekova današnjice. To je sjajna vijest za domaćina koji među vratnicama ima i Gianluigija Donnarummu pa će biti tvrd orah baš protiv svakog suparnika koji mu se nađe na putu.

A Engleska pod izbornikom Garethom Southgateom i dalje traži svoj prvi trofej nakon 1966. godine, koji joj je za dlaku izmaknuo upravo protiv Italije prije dvije godine u finalu Eura na Wembleyju, u kojem je odlučilo raspucavanje penala.

Sada Englezi kreće u novi ciklus u kojem su ponovo u užem krugu favorita za osvajanje naslova, no pitanje je mogu li opravdati očekivanja. U ovoj utakmici sigurno im neće biti lako, jer Southgate ne može računati na Marcusa Rashforda i Masona Mounta, ali kadar je širok, pogotovo u ofenzivi.

Harry Kane trebao bi biti središnja figura engleske reprezentacije u ovoj utakmici, a Bukayo Saka i Phil Foden također proživljavaju odličnu sezonu i predstavljat će veliku opasnost za talijansku obranu.

Southgate na raspolaganju još ima sjajne veznjake poput Judea Bellinghama i Declana Ricea pa na stadionu Diego Armando Maradona Engleska ide po više od boda, protiv suparnika kojem bi se jako voljela revanširati za jedan od najbolnijih poraza kojeg je ikad doživjela…

Prethodni dvoboji:
23.09.22 Italija1:0Engleska ULN
11.06.22 Engleska0:0Italija ULN
11.07.21 Italija*1:1Engleska EP
27.03.18 Engleska1:1Italija PRI
31.03.15 Italija1:1Engleska PRI

Izostanci i ozljede:

Italija: Federico Chiesa (ozljeda koljena), Federico Dimarco (ozljeda zgloba).

Engleska: Marcus Rashford (ozljeda mišića), Mason Mount (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U ovom dvoboju kladionice u Hrvatskoj nisu se mogle odlučiti tko je favorit pa su dale otprilike jednake izglede za trijumf i jednima i drugima, s obzirom na to da je individualna kvaliteta na strani Engleza, a momčadski duh na strani domaćina.

Radi se o prvoj utakmici kvalifikacijske skupine C u kojoj se očekuje da i jedni i drugi prođu dalje, zbog čega očekujemo miran ulazak obje ekipe u utakmicu koja bi do posljednje minute mogla biti tijesna. Zato je naša glavna preporuka oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz koeficijent 2.06 kojeg nudi kladionica 20bet.

Iako i jedni i drugi imaju u svojim redovima igrače vrhunske klase, ne možemo ovog četvrtka očekivati golijadu u Napulju, jer nije je bilo ni u prethodnim međusobnim dvobojima. Zbog toga će mnogi poželjeti odigrati i okladu na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti kvotu 1.67.

Radi se o dvoboju u kojem ima smisla čak i pogađati točan rezultat. Pa ćete tako u kladionici Rabona dobiti koeficijent 5.50 na rezultat 1:1, dok je 7.50 na rezultat 0:0. Ako se pak odlučiti kladiti na minimalne pobjede, dobit ćete na rezultat 1:0 koeficijent 7.00, dok je na rezultat 0:1 kvota postavljena na 6.66.

Što se klađenja na strijelce tiče, bet365 nudi 2.50 na pogodak Harryja Kanea, dok ćete dobiti čak 5.50 ako poentira Bukayo Saka. S druge strane, na gol Mattea Politana kvota je 4.75, a na Nicola Barellu čak 7.00.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz kvotu 2.88 u kladionici 22bet, što je uvijek moguće u utakmici Italije i Engleske, u kojoj bi baš jedan takav prekršaj mogao odlučiti pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top