Dinamo vs. Osijek – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
L W W D W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 19. kolovoz 21:05
Forma:
D L D L L
Dinamo
Oba daju gol: Ne1.81
Osijek
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nastavlja se serija teških utakmica za Dinamo, koji ovog vikenda između dva ključna kvalifikacijska dvoboja za plasman u Ligu prvaka mora snage odmjeriti s Osijekom, u utakmici šestog kola Prve HNL.

Momčad Ante Čačića ne briljira na travnjaku ovog ljeta, ali zasad ostvaruje zacrtane rezultate, što je posebno došlo do izražaja nakon visoke pobjede protiv Hajduka u prethodnom kolu.

Sada se Dinamo još mora obračunati s Osijekom kako bi konsolidirao svoje prvo mjesto na ljestvici, što se u ovom trenutku čini jednostavno, ali nikad nije. Širina klupe kojom Čačić raspolaže svakako će pomoći, jer ima u momčadi Josipa Drmića kao veliko pojačanje u napadu i mladog Martina Baturinu kao ugodno otkriće ove sezone, dok iz drugog plana priliku čekaju Bruno Petković i Dario Špikić.

Bit će ovo derbi u kojem će se mnogo očekivati i od Mislava Oršića, igrača koji u najvažnijim utakmicama uvijek igra na vrhunskom nivou, a navijače Dinama veseli i uspon forme Luke Ivanušeca, koji je bio rezerviran u uvodnim utakmicama sezone.

Izrazita slabost Dinama na početku sezone u Prvoj HNL bila je obrana, koja je primila neke golove uz loše reakcije, s Dominikom Livakovićem koji nije uvijek bio na visini zadatka. Ipak, u posljednje vrijeme zadnja linija igra sve bolje, a i reprezentativni vratar dobiva na sigurnosti.

S druge strane, Osijek proživljava svoju najveću krizu otkad ga vodi Nenad Bjelica i već dugo ne zna za pobjedu, niti u domaćem prvenstvu niti u Europi.

Nakon debakla protiv Kizilžara te neuspjeha protiv Slavena, Istre i Varaždina, Osječani se moraju vaditi na najtežem gostovanju, s brojnim zvijezdama koje nisu u najboljoj formi.

Bjelica je na rubu otkaza, a drži ga na životu još samo skupocjeni ugovor pa mu treba veliki trijumf kako bi opravdao povjerenje uprave. Kristijan Lovrić kao važno pojačanje ove zime, kao i mladi Dion Drena Beljo pokušat će se pobrinuti za senzaciju, ali morat će cijela momčad odigrati besprijekorno, ako Osijek želi izvući bodove protiv aktualnog prvaka.

Laszlo Kleinheisler i Mijo Caktaš još su dva igrača od kojih se očekuje da uspješno pariraju Dinamovim zvijezdama i postignu ravnotežu na Maksimiru, u dvoboju u kojem će gostima biti izuzetno teško, s obzirom na nisko samopouzdanje i trzavice u svlačionici…

Prethodni dvoboji:
08.05.22 Dinamo3:0Osijek HNL
27.02.22 Osijek1:0Dinamo HNL
20.11.21 Dinamo1:1Osijek HNL
29.08.21 Osijek0:2Dinamo HNL
21.04.21 Osijek1:1Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Josip Šutalo (ozljeda mišića).

Osijek: nema značajnih izostanaka.

Osijek ne zabija gol

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Dinamo ovog ljeta značajno bolja momčad od Osijeka, ovaj derbi dolazi u trenutku kad je zagrebački klub fokusiran na Ligu prvaka, što bi moglo pomoći gostima da ne dožive još jedan debakl.

Unatoč svim problemima Osječana očekujemo tvrdu utakmicu u kojoj bi jedan potez mogao odlučiti o pobjedniku, zbog čega je naša glavna preporuka oklada oba tima NE daju gol, uz koeficijent 1.81 kojeg nudi 22bet, što znači da na kraju utakmice barem jedna mreža mora ostati netaknuta.

Po istoj logici, ima svakako smisla odigrati i na zbroj golova, da će biti manje od 2.5 postignutih golova na utakmici, uz kvotu 1.87.

Za one koji su sigurni da će Dinamo dominirati tu je oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 2.50 u kladionici bet365, što znači da domaćin mora povesti već u prvom poluvremenu i zatim zadržati prednost do samog kraja.

Kladionica 20bet nudi pak čak 2.45 na pobjedu Dinama bez primljenog gola, a tu je i kombinacijska oklada na pobjedu Dinama uz manje od 2.5 gola na utakmici, na čemu možete uzeti primamljivi koeficijent 3.32.

Od ostalih oklada koje vrijedi izdvojiti, tu je još svakako hendikep -1.5 na Dinamo, uz kvotu 2.52, što će vam donijeti dobitak ako domaćin pobijedi s najmanje dva razlike.

Za kraj, spomenimo uživo klađenje, jer tek kad akcija započne na Maksimiru dobit ćemo jasnu sliku s koliko motivacije Dinamo igra ovu utakmicu, a koliko samopouzdanja još ima u igračima Osijeka. Tada će oklade na ishod utakmice, zbroj golova, hendikep i tko će sljedeći zabiti biti lakše za predvidjeti pa svakako imajte otvorenu omiljenu kladionicu za vrijeme derbija i reagirajte čim se pojavi obećavajući koeficijent…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top