Real Sociedad vs. Barcelona – Tipovi za klađenje i najava La Lige

Forma:
W L L W W
  • Reale Arena
  • Početak: 21. kolovoz 22:00
Forma:
D W W D W
DOMAĆIN 3.36
Remi 3.60
GOST 2.15
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Španjolska La Liga polako se zahuktava, s vrlo zanimljivim dvobojem koji će se ove nedjelje igrati u San Sebastianu, gdje domaći Real Sociedad dočekuje Barcelonu.

Gostujuća momčad predvođena trenerom Xavijem Hernandezom izgledala je impresivno tijekom ljeta, no odmah je na otvaranju sezone podbacila kod kuće i odigrala bez pogodaka protiv Rayo Vallecana.

Odmah su se probudili kritičari pa će Barcelona pokušati pobjedom ispraviti svoju pogrešku i preskočiti domaćina na ljestvici, koji je startao gostujućom pobjedom kod Cadiza. A čovjek koji bi trebao napraviti razliku na travnjaku definitivno je Robert Lewandowski, po mnogima trenutno najbolji centarfor na svijetu, koji je dres Bayerna zamijenio katalonskim ovog ljeta.

Lewandowski je tako postao vođa napada Barcelone i čovjek od kojeg se očekuje tridesetak golova ove sezone, a Barca ima i pregršt drugih sjajnih ofenzivaca, uključujući Ferrana Torresa, Memphisa Depaya i Pierrea-Emericka Aubameyanga.

Ousmane Dembele čini se da se oporavio od ozljeda koje su ga mučile prošle godine, a u sastavu je napokon i Ansu Fati, mladi napadač koji je već pokazao da ima ogroman potencijal.

Barcelona će u ovoj utakmici morati igrati bez Sergija Busquetsa koji je dobio crveni karton protiv Raya, no u sastavu je Pedri kao ključan igrač sredine terena, dok bi minutažu trebao dobiti i Frankie de Jong, kojeg klub pokušava prodati, ali zasad još konkurira za sastav.

Bit će zanimljivo vidjeti i kako će se u Baskiji snaći još dva ugledna pojačanja, Raphinha koji je stigao iz Leedsa i Franck Kessié koji je bio jedan od najboljih igrača Milana pa Xavi zaista može reći da ima momčad krcatu zvijezdama, koja je favorit protiv gotovo svakog.

A Real Sociedad također ima svoje adute i trener Imanol Alguacil sigurno će tražiti pobjedu u ovoj utakmici, pred strastvenim baskijskim navijačima koji posljednjih godina uživaju u usponu ovog kluba u vrh ljestvice La Lige.

Mikel Oyarzabal najveća je zvijezda ovog Reala, ali još je u fazi oporavka od teške ozljede. Tu su pak mladi napadači Alexander Isak i Mohamed Cho spremni zaprijetiti obrani Barcelone, koja nije jedna od najsolidnijih u Španjolskoj.

U momčadi su još iskusni Asier Illarramendi i David Silva, a Sociedad će se na svom stadionu Reale Arena prije svega uzdati u čvrstu i organiziranu igru, s ciljem frustrirati igrače Barcelone i natjerati ih u pogreške…

Prethodni dvoboji:
21.04.22 Real Sociedad0:1Barcelona LL
15.08.21 Barcelona4:2Real Sociedad LL
21.03.21 Real Sociedad1:6Barcelona LL
13.01.21 Real Sociedad1:2Barcelona SC
16.12.20 Barcelona2:1Real Sociedad LL

Izostanci i ozljede:

Real Sociedad: Oyarzabal M. (ozljeda koljena), Rico D. (ozljeda mišića).

Barcelona: Busquets S. (crveni karton), Dest S. (izvan sastava), Kounde J. (izvan sastava).

Barcelona zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Barcelona ima neka neugodna iskustva sa svojih gostovanja u Baskiji, ali u pravilu dobro prolazi u San Sebastianu, što se ponovilo i potkraj prošle sezone.

A Barca sada izgleda još moćnije i impresivnije nego uoči te utakmice u travnju, zbog čega očekujemo da još jednom opravda ulogu favorita. Zato je naša glavna preporuka oklada na pobjedu Barcelone, uz primamljivi koeficijent 2.15 kojeg nudi kladionica 20bet.

U utakmicama Barcelone uvijek se može računati na golove, zbog čega ima smisla i oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.81 koja bi se lako mogla pretvoriti u realnost.

Kombinacijska pak oklada na pobjedu Barcelone uz više od 2.5 gola na utakmici ide uz odličnu kvotu 3.15, što će mnogi igrači definitivno pokušati odigrati.

U kladionici bet365 kladiti se možete i na strijelce, a na pogodak Roberta Lewandowskog dobit ćete čak 2.20, koliko niste mogli dobiti niti u jednoj utakmici Bayerna prošle sezone.

A ako se zvijezde Barcelone zaista raspucaju, u 22bet kladionici možete uzeti čak 3.72 na hendikep -1.5 Barcelone, što znači da gostujuća momčad mora pobijediti s barem dva razlike.

Za kraj, spomenimo okladu na dosuđeni penal, uz koeficijent 2.50, kao i kvotu 8.00 da će pasti autogol, što su još dva scenarija koja možemo zamisliti u ovakvoj utakmici, u kojoj će domaćin igrati oštro i pod svaku cijenu pokušavati sačuvati mrežu netaknutom…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top