Dinamo vs. Gorica – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava HNL-a

Forma:
W W W L W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 05. kolovoz 21:00
Forma:
W D L D L
Dinamo
Poluvrijeme/kraj: 1/11.83
Gorica
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što se uspješno obračunao u Europi s Astanom, Dinamo ove subote nastavlja svoj gusti raspored utakmica, važnim dvobojem kod kuće protiv Gorice.

Momčad Igora Bišćana polako podiže formu i apsolutni je favorit u ovoj utakmici 3. kola HNL-a, a pobjeda joj je itekako potrebna, budući da je sezonu započela neočekivanim porazom od Hajduka.

Sada Dinamo više nema pravo na posrtaje u domaćem prvenstvu i zasigurno će s jakim snagama pokušati slomiti Goricu, unatoč tome što ga tek nekoliko dana kasnije čeka neizvjestan dvoboj s grčkim AEK-om u Ligi prvaka.

Nakon što je pošteđen protiv Astane, na teren bi se trebao vratiti ovog ljeta najbolji Dinamov nogometaš Luka Ivanušec, strijelac pregršt golova u prethodnim utakmicama. Radi se trenutno o najboljem veznjaku HNL-a koji nije slučajno dogurao do udarne momčadi hrvatske reprezentacije i očekuje se da napravi razliku i ovog vikenda.

U redovima Dinama Bruno Petković trenutno je prvo rješenje u napadu, no mladi Antonio Marin uspio je zabiti u Kazahstanu pa bi možda mogao dobiti veću minutažu u HNL-u. Važan doprinos još se očekuje i od mladih ofenzivnih snaga, Martina Baturine i Josipa Špikića.

Bišćan će u ovom susretu odgovornu igru prije svega tražiti u obrani, u kojoj mnogo kvalitete posjeduju Josip Šutalo i Stefan Ristovski, dok je prethodna utakmica pokazala da je Dominik Livaković i dalje golman vrhunske klase, unatoč gafu koji mu se dogodio na otvaranju sezone u duelu s Markom Livajom.

S druge strane, Gorica je prošle zime bila gotovo već otpisana, no spasila se pod trenerom Željkom Sopićem i sada ima čak više osvojenih bodova od Dinama, nakon dvije odigrane utakmice u domaćem prvenstvu.

To naravno Goricu ne čini favoritom u ovoj utakmici, no uspjela je već dvaput u 2023. godini ostati neporažena protiv “modrih” pa ima razloga s optimizmom iščekivati subotnji derbi. Ipak, svlačionicu je napustio Toni Fruk koji sada igra za Rijeku pa vezna linija trenutno djeluje oslabljeno, što nije dobra vijest uoči dvoboja s prvakom Hrvatske.

U svakom slučaju, Sopić će se na stadionu Maksimir uzdati u čvrstu i organiziranu igru, dok prema naprijed očekuje doprinos Nizozemca Svena Blummela, važnog pojačanja ovog ljeta. Tu je i iskusni Slovenac Tim Matavž, na kojeg će Dinamo definitivno morati pripaziti ako dobije priliku u ovoj utakmici…

Prethodni dvoboji:
28.05.23 Dinamo4:1Gorica HNL
01.04.23 Gorica1:1Dinamo HNL
21.01.23 Dinamo0:0Gorica HNL
10.09.22 Gorica0:1Dinamo HNL
24.04.22 Gorica0:1Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Gabrijel Rukavina (ozljeda gležnja).

Gorica: nema značajnih izostanaka.

Dinamo zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je imao problema u nekim prethodnim utakmicama s Goricom, kladionice u Hrvatskoj svejedno su proglasile Dinamo velikim favoritom u subotu, do te mjere da se ne isplati igrati čistu jedinicu.

No, mi vjerujemo da će “modri” u ovom dvoboju pokazati klubu iz susjednog grada tko je gazda u Hrvatskoj. Očekujemo da će kvaliteta domaćeg sastava rano doći do izražaja, zbog čega je naša glavna preporuka oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz koeficijent 1.83 u kladionici bet365, što postaje dobitno ako Dinamo povede u prvih 45 minuta i zatim sačuva svoju prednost do samog kraja.

Po istoj logici ima smisla i ono što nudi kladionica 22bet, okladu na hendikep F+2 iliti -1.5 na Dinamo, na što ćete dobiti kvotu 1.86, što znači da Bišćanova momčad mora pobijediti s dva ili više golova razlike.

U kladionici 20bet pronaći ćete pak brojne kombinacijske oklade, od kojih vrijedi izdvojiti okladu na pobjedu Dinama uz više od 2.5 gola na utakmici, što ide uz tečaj 1.76, a tu je i oklada da Dinamo zabija u oba poluvremena, na što ćete dobiti koeficijent 2.00.

Očekujemo žestoki tempo od samog početka i pokušaj Dinama da što prije riješi posao, zbog čega zanimljivo djeluje i 1.90 na okladi da dva gola padaju do 55. minute ili ranije, što itekako možemo zamisliti u ovoj utakmici.

Uz sve to, svakako vrijedi spomenuti i okladu na dosuđen penal, na što možete dobiti koeficijent 2.85, uvijek izglednu kad Dinamo igra na svom terenu protiv suparnika koji pod svaku cijenu pokušavaju obraniti vlastitu mrežu…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top