Manchester City vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Community Shielda

Forma:
L W W W W
  • Wembley Stadium
  • Početak: 06. kolovoz 17:00
Forma:
D W L W D
Manchester C.
Dvoznak: 2X2.15
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ljetna stanka polako završava u Engleskoj, a sezonu ove nedjelje u Londonu otvaraju Manchester City i Arsenal, u borbi za ovogodišnji Community Shield.

Radi se o dvoboju prve i druge momčadi Premiershipa prošle sezone, u kojoj su nebesko plavi pod Pepom Guardiolom osvojili naslov engleskog prvaka, kao i titule u FA Cupu i Ligi prvaka.

Nezaboravna sezona Manchester Cityja sada je prošlost, no momčad i dalje izgleda prilično moćno i nikome je neće biti lako pobijediti u 2023. i 2024. godini. Ključno mjesto i dalje će imati Erling Haaland, novi rekorder po broju postignutih golova u elitnom rangu engleskog klupskog nogometa, od kojeg se očekuje trpanje golova i u novoj sezoni.

City u svojim redovima ima i Kevina de Bruynea, veznjaka kojeg mnogi smatraju najboljim na Otoku, dok mu se ovog ljeta priključio i Mateo Kovačić, za kojeg bi se u redovima nebesko plavih samo trebala nastaviti njegova impresivna berba trofeja.

Manchester City je ostao bez Riyada Mahreza koji je otišao u Saudijsku Arabiju, no u ofenzivi ima Juliana Alvareza kao podršku Haalandu, a tu su još Jack Grealish i Phil Foden koji predstavljaju opasnost po bokovima.

Što se pak obrane tiče, ona je također krcata zvijezdama i samo je pitanje dana kada će joj se pridružiti još i Joško Gvardiol, no jasno je da naš daroviti stoper sigurno neće igrati ove nedjelje.

S druge strane, Arsenal pod Mikelom Artetom djeluje ambiciozniji nego ikad prije, čemu svjedoče odlični nastupi u Premiershipu prošle sezone, ali i pojačanja koja su stigla ovog ljeta.

Klub iz sjevernog Londona oborio je vlastiti rekord dovođenjem skupocjenog Declana Ricea, a važan bi mogao biti i Kai Havertz, jedan od ključnih igrača u pohodu Chelseaja na Ligu prvaka.

Uoči ovog dvoboja Gabriel Jesus ima određenih problema s koljenom, no Gabriel Martinelli i Bukayo Saka su spremni, a tu je i Leandro Trossard pa je jasno da “topnici” ovaj put imaju oružja kojima bi mogli ugroziti protivnika s kojim posljednjih godina nemaju previše uspjeha u međusobnim dvobojima.

U svakom slučaju, čeka nas na stadionu Wembley zaista atraktivna utakmica, u kojoj bi nijanse mogle odlučivati o konačnom pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
26.04.23 Manchester City4:1Arsenal PL
15.02.23 Arsenal1:3Manchester City PL
27.01.23 Manchester City1:0Arsenal FAC
01.01.22 Arsenal1:2Manchester City PL
28.08.21 Manchester City5:0Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Ferraresi N. (ozljeda mišića).

Arsenal: Elneny M. (ozljeda mišića), Jesus G. (ozljeda koljena), Pepe N. (ozljeda koljena), Zinčenko O. (ozljeda lista).

ManCity zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Kao što smo već i navikli, kladionice u Hrvatskoj favoriziraju Manchester City s kim god da igra, a to je slučaj i uoči Community Shielda ove nedjelje.

Međutim, Arsenal je svoj posljednji pozitivan rezultat protiv Cityja ostvario upravo u jednoj ovakvoj sličnoj utakmici, još tamo 2020. godine u FA Cupu, a sada ima momčad krcatu kvalitetnim pojedincima i vjerujemo da može parirati moćnom protivniku. Zato je naša glavna preporuka dvoznak X2 na Arsenal u regularnom vremenu, uz koeficijent 2.15 kojeg nudi kladionica 22bet.

Bit će to prvi službeni dvoboj u novoj sezoni i očekujemo da će se Guardiolina momčad još tražiti, zbog čega ima smisla ono što nudi Rabona, koeficijent 2.10 na okladi da Manchester City zabija manje od 1.5 gola u Londonu.

Ako se odlučite za kombinacijsku okladu, u kladionici 20bet širok je izbor opcija za klađenje, od kojih izdvajamo okladu X2 na Arsenal uz manje od 3.5 gola na utakmici, na što možete uzeti izdašnih 2.94.

Zanimljivo još djeluje i oklada da će u drugom poluvremenu pasti više golova nego u prvom, uz kvotu 2.03, što je sasvim realno, jer suparnici će zasigurno oprezno ući u ovu utakmicu.

Što se pak strijelaca tiče, bet365 nudi tek 1.80 da će zabiti Erling Haaland, dok je 2.25 na pogodak Juliana Alvareza. No, s druge strane su bolje kvote pa ćete dobiti čak 4.33 ako odigrate na gol Gabriela Martinellija, a isti je tečaj i na Bukaya Saku.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz kvotu 2.83, što možemo zamisliti u ovoj utakmici u kojoj bi upravo udarac s bijele točke mogao na kraju riješiti pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top