Chelsea vs. Liverpool – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
L D W W W
  • Stamford Bridge
  • Početak: 04. travanj 21:00
Forma:
L L L W W
Chelsea
Prvo poluvrijeme: X2.27
Liverpool
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Engleski Premiership ovog tjedna ne miruje, a već u utorak nas čeka prava poslastica u Londonu, gdje će snage odmjeriti Chelsea i Liverpool.

Bit će to sudar dva engleska velikana koji ove sezone predstavljaju pravo razočaranje u elitnom rangu otočkog nogometa, jer Chelsea se nalazi tek na 11. mjestu, a neuvjerljivi Liverpool nakon poraza od Manchester Cityja pao je na osmo mjesto.

Domaći trener Graham Potter nije ništa napravio otkad je zamijenio Tuchela prošle jeseni, a jedina nada klubu je Liga prvaka, u kojoj će uskoro odmjeriti snage protiv Real Madrida.

Remi s Evertonom i poraz od Aston Ville u posljednje dvije utakmice samo su potvrdili da mnogo toga ne štima u redovima londonskog kluba, kojem niti trenutni kapetan Mateo Kovačić kao da više ne može pomoći, unatoč sjajnoj formi koju je potvrdio golovima u pobjedi Hrvatske protiv Turske.

Ipak, Chelsea je u jakim derbijima znao biti solidan ove sezone i izbjegao je poraz na Anfieldu pa se nada istome i ovaj put. Njegova skupocjena pojačanja koje predvode Mihajlo Mudrik i Enzo Fernandez u tome bi trebala pomoći, iako baš nitko u domaćim redovima ne djeluje kao da bi u ovom trenutku mogao napraviti presudnu razliku na travnjaku.

Oni od kojih se očekuju golovi svakako su Kai Havertz i Joao Felix, trenutno najbolje raspoloženi igrači Chelseaja, ali ovaj put će i obrana morati odigrati na nivou, u kojoj zbog ozljeda nedostaju Thiago Silva i Cesar Azpilicueta.

S druge dane, Liverpool je u seriji tri poraza u nizu i Jürgen Klopp bi najviše volio da ova sezona nikad nije ni započela. Crveni se i dalje pokušavaju ugurati među četiri vodeće momčadi na ljestvici i otići u Ligu prvaka, no to je sve manje izgledno.

Svejedno, visoka pobjeda 7:0 protiv Manchester Uniteda pokazala je da u ovoj momčadi ipak ima potencijala pa se Klopp nada vrhunskom izdanju Mohameda Salaha u ovom susretu, kao i većoj efikasnosti Darwina Nuneza nego što smo navikli otkad je stigao na Anfield.

Ako želi pobjedu trebat će Liverpoolu na stadionu Stamford Bridgeu dobra igra svih linija, od Alissona među vratnicama do Dioga Jote u ofenzivi, a sve govori da nas čeka vrlo neizvjesna utakmica u kojoj bi detalji mogli odlučivati o pobjedniku…

Prethodni dvoboji:
21.01.23 Liverpool0:0Chelsea PL
14.05.22 Chelsea0:0*Liverpool FAC
27.02.22 Chelsea0:0*Liverpool EFL
02.01.22 Chelsea2:2Liverpool PL
28.08.21 Liverpool1:1Chelsea PL

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Azpilicueta C. (ozljeda glave), Broja A. (ozljeda koljena), Silva T. (ozljeda koljena).

Liverpool: Bajčetić S. (ozljeda mišića), Diaz L. (ozljeda koljena), Ramsay C. (ozljeda koljena), Thiago (ozljeda mišića).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Dvoboj Chelseaja i Liverpoola toliko je nezahvalan za prognoziranje da čak ni hrvatske kladionice ne znaju koga proglasiti favoritom pa su dale slične kvote na pobjedu i jednih i drugih, s tek minimalnom prednošću domaćinu.

Iako se radi o efikasnim momčadima koje znaju natrpati mrežu protivnika, njihovi međusobni dvoboji znali su biti iznimno tvrdi pa je u zadnje tri utakmice svaki put bilo 0:0, a dvaput su se u kup natjecanjima pucali penali. Mi vjerujemo da će biti nešto slično i ovaj put pa je naša glavna preporuka oklada prvo poluvrijeme X iliti neriješeno, uz kvotu 2.27 koju nudi kladionica 20bet.

Po istoj logici ima smisla igrati i na zbroj golova, jer sve govori da napadači neće imati mnogo prostora da se razmašu. Zato će mnogi odigrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, na što možete dobiti koeficijent 2.03.

U kladionici 22bet nekoliko je zanimljivih kombinacijskih oklada, od kojih izdvajamo dvoznak 1X na Chelsea uz manje od 2.5 gola na utakmici, na što možete dobiti izdašnih 2.74, a lako bi se moglo pretvoriti u realnost.

Što se klađenja na strijelce tiče, bet365 daje 3.40 ako zabije Joao Felix, a kvota je 3.75 na pogodak Kaija Havertza. S druge strane, na gol Mohameda Salaha dobit će 3.00, a na pogodak Darwina Nuneza tečaj je 3.40.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđeni penal, uz kvotu 2.93, što je uvijek moguće, dok ćete uz okladu na penal i isključenje u Londonu dobiti koeficijent čak 11.00, što nije rijetkost u ovakvim žestokim derbijima…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top