Manchester City vs. Liverpool – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W W W W W
  • Etihad Stadium
  • Početak: 01. travanj 13:30
Forma:
L L W W D
Manchester C.
Oba daju gol: Da1.71
Liverpool
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon reprezentativne stanke engleski Premiership vraća se na scenu u velikom stilu, derbijem koji će u subotu odigrati Manchester City i Liverpool.

Riječ je o dvije ekipe koje su posljednjih godina vladale engleskim nogometom, no domaća momčad pod vodstvom Pepa Guardiole ovaj put ulazi u dvoboj kao veliki favorit, ako je suditi prema kvotama koje su postavile hrvatske kladionice.

Manchester City u seriji je pobjeda, no njegov najopasniji napadač Erling Haaland trenutno muku muči s ozljedom prepone, zbog čega bi mogao čak i propustiti ovu utakmicu. No, Guardiola ima širok izbor ofenzivaca pa uvijek može uskočiti mladi Julian Alvarez, a u momčadi je još Riyad Mahrez, strijelac nekih važnih golova ove sezone.

U napad će se definitivno ubacivati i brzonogi Phil Foden, dok sredinu terena drži jedan od najboljih veznjaka današnjice Kevin de Bruyne, a pomaže mu spretni i korisni njemački reprezentativac Ilkay Gündogan.

Guardiola može biti zadovoljan što mu se obrana oporavila od ozljeda pa će Ruben Dias i John Stones predstavljati čvrstu zadnju liniju ispred Edersona, no svejedno neće biti lako zadržati napad koji je nedavno zabio sedam golova Manchester Unitedu.

Istina je, momčad Jürgena Kloppa već se proslavila protiv jedne momčadi iz Manchestera u 2023. godini, ali sve ostalo bilo je za zaborav.

Liverpool teško da će uopće izboriti nastup u Ligi prvaka sljedeće jeseni, što dovoljno govori o njegovim rezultatima koji su kulminirali nedavnim porazom od Bournemoutha.

Međutim, Mohamed Salah i dalje je prvo napadačko ime crvenih, a Darwin Nunez zadnjih tjedana je postao ipak efikasniji nego u prošlosti, zbog čega Liverpool sigurno neće lako pasti u Manchesteru.

Dodajmo Codyja Gakpa koji je igrao impresivno na Svjetskom prvenstvu u Kataru, kao i oporavljenog Dioga Jotu pa postaje jasno da nas na stadionu Etihad čeka uzbudljiva utakmica u kojoj će i gosti imati svojih trenutaka, kao što je to bio i slučaj u prethodnom međusobnim okršajima…

Prethodni dvoboji:
22.12.22 Manchester City3:2Liverpool EFL
16.10.22 Liverpool1:0Manchester City PL
30.07.22 Liverpool3:1Manchester City CS
16.04.22 Manchester City2:3Liverpool FAC
10.04.22 Manchester City2:2Liverpool PL

Izostanci i ozljede:

Manchester City: Haaland E. (ozljeda prepone).

Liverpool: Bajčetić S. (ozljeda mišića), Diaz L. (ozljeda koljena), Ramsay C. (ozljeda koljena), Thiago (ozljeda mišića).

ManCity zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako je Manchester City u ovom dvoboju postavljen za izrazitog favorita, povijest nas uči da to neće ići tako glatko protiv Liverpoola, koji je pobijedio nebesko plave u prethodnom međusobnom dvoboju u Premiershipu u listopadu.

Radi se o derbiju u kojem je ulog velik, no obračuni City i Liverpoola uvijek obiluju golovima i preokretima pa isto očekujemo i ovaj put. Zato je naša glavna preporuka oklada na oba tima daju gol, uz koeficijent 1.71 u kladionici 20bet, što postaje dobitno ako i jedni i drugi barem jednom poentiraju.

Po istoj logici ima definitivno smisla tipovati na golijadu pa će mnogi igrači odigrati na zbroj golova, da će pasti više od 3.5 gola u derbiju, uz primamljivi koeficijent 2.62 u kladionici bet365.

Zanimljivo djeluje i ono što nudi kladionica 22bet, tečaj 1.83 na okladu da će dva gola pasti do 55. minute ili ranije, a kvota je 1.61 da će gol pasti u oba poluvremena.

Ako favorizirate domaćina, postoje dvije opcije koje možete odabrati. Prva je oklada da Manchester City zabija gol u oba poluvremena, uz koeficijent 2.25, dok možete igrati i poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 2.50, što postaje dobitno ako City povede u prvih 45 minuta i zadrži prednost do samog kraja.

Što se strijelaca tiče, dobit ćete 2.50 na gol Juliana Alvareza, a 3.60 ako poentira Riyad Mahrez. S druge strane, kvota je 3.75 da će zabiti Mohamed Salah, a čak 4.50 na gol Darwina Nuneza.

Za kraj, spomenimo i okladu na dosuđen penal, uz koeficijent 2.45, što itekako možemo zamisliti u ovom žestokom engleskom derbiju, u kojem će sigurno biti spornih situacija…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top