Brighton vs. Arsenal – Tipovi i koeficijenti za klađenje – Najava Premiershipa

Forma:
W D L W W
  • Emirates Stadium
  • Početak: 31. prosinac 18:30
Forma:
W W L W W
Brighton
Oba daju gol: Da1.70
Arsenal
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Engleski Premiership ima bogat program utakmica na Staru godinu, od kojih posebnu pažnju izaziva dvoboj Brightona i Arsenala, jer ima veliku važnost za vrh ljestvice.

Momčad Mikela Artete impresivno djeluje u završnim mjesecima 2022. godine, što joj je donijelo čak 5 bodova prednost ispred Manchester Cityja i realnu priliku osvojiti naslov prvaka Engleske.

Ipak, Arsenal je primio udarac kad se teško ozlijedio Gabriel Jesus, na kojeg neće moći računati u ključnim mjesecima sezone, zbog čega Arteta trenutno mahnito traži pojačanja u ofenzivi, poput mladog Ukrajinca Mihajla Mudrika.

Međutim, “topnici” su prije nekoliko dana protiv West Hama bili efikasni i sa svojim rezervnim rješenjima, jer krasan gol je zabio Eddie Nketiah, dok su svoju ulogu na travnjaku opravdali Bukayo Saka i Gabriel Martinelli, koji su se također upisali među strijelce.

Arsenal je vrlo dobro organiziran u sredini terena, zahvaljujući odličnoj formi Martina Odegaarda i Granita Xhake, dok je u većini utakmica i obrana na visini zadataka, s pouzdanim Aaronom Ramsdaleom među vratnicama.

No, upravo se Brighton predvođen trenerom Robertom De Zerbijem može pohvaliti da je uspješno porazio Arsenal ove jeseni, kada ga je izbacio iz natjecanja u EFL Cupu.

Brighton zapravo igra vrlo dobro protiv većine suparnika s vrha ljestvice pa je tako izbjegao poraz od Liverpoola u gostima, dok je deklasirao Chelsea kod kuće, koji mu je u uvodnim tjednima sezone “ukrao” trener Grahama Pottera.

U ovoj utakmici De Zerbi neće moći računati na Alexisa Mac Allistera, koji se odmara nakon osvajanja svjetske titule, no spreman je njegov ključni igrač u ofenzivi, Belgijac Leandro Trossard, strijelac 7 golova u Premiershipu ove sezone.

Danny Welbeck još je jedno poznato ime u ofenzivi i itekako se želi pokazati protiv bivšeg kluba, dok je tu i opasni Japanac Kaoru Mitoma, koji je odlično koristio svoju minutažu u prethodnim utakmicama.

U svakom slučaju, na Amex stadionu očekujemo dvoboj dvije izuzetno snažne engleske momčadi, a ako Arsenal ostvari pobjedu, tada zaista postaje prvi kandidat za osvajanje titule…

Prethodni dvoboji:
09.11.22 Arsenal1:3Brighton EFL
09.04.22 Arsenal1:2Brighton PL
02.10.21 Brighton0:0Arsenal PL
23.05.21 Arsenal2:0Brighton PL
29.12.20 Brighton0:1Arsenal PL

Izostanci i ozljede:

Brighton: Mac Allister A. (odmor), Moder J. (ozljeda koljena), Webster A. (ozljeda mišića).

Arsenal: Jesus G. (ozljeda koljena), Nelson R. (ozljeda bedra).

Arsenal zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon što je Brighton svladao Arsenal u prethodnom dvoboju, online kladionice odlučile su ponuditi prilično visoku kvotu na lidera u Premiershipu, no nismo sigurni da će sve ići glatko za goste.

Vjerujemo da Brighton ima odlična oružja prema naprijed, o čemu svjedoči 7 golova koje je utrpao Liverpoolu i Chelseaju ove jeseni, dok će svakako i Arsenal imati svoje šanse poentirati. Zato je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada oba tima daju gol, uz koeficijent 1.70 u kladionici 20bet.

Po istoj logici, ima svakako smisla očekivati i značajan broj postignutih pogodaka na ovoj utakmici, zbog čega će mnogi odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz kvotu 1.84.

Za one koji lagano favoriziraju Arsenal, kladionica 22bet nudi kombinacijsku okladu X2 na Arsenal i više od 1.5 gola na utakmici, na što možete dobiti tečaj 1.71 koji djeluje obećavajuće, dok će vam Rabona dati 1.95 na okladi Arsenal zabija više od 1.5 gola.

Spomenimo i klađenje na kornere, jer na više od 9.5 kornera na utakmici dobit ćete koeficijent 1.73, što možemo zamisliti da se pretvara u realnost, dok je na dosuđeni penal kvota 2.64, što ne bi bilo iznenađenje u ovako čvrstoj utakmici.

Ako se odlučite kladiti na strijelce, kladionica bet365 ponudit će vam 3.60 na gol Bukaya Sake, dok je ista kvota i na pogodak Gabriela Martinellija. S druge strane, na gol Leandra Trossarda koeficijent je 4.50, a najizgledniji je strijelac u domaćim redovima.

Za kraj, spomenimo i klađenje uživo, jer odnos snaga Brightona i Arsenala još će biti lakše detektirati kad dvoboj počne. Oklada na gol u zadnjih 20 minuta, na što će vam darežljive kladionice ponuditi kvotu oko 2.00, djeluje u ovom trenutku primamljivo, pod uvjetom da ranije ne bude riješeno pitanje pobjednika…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top