Bodø/Glimt vs. Dinamo – Tipovi za klađenje i najava Lige prvaka

Forma:
W D W W W
  • Aspmyra Stadion
  • Početak: 16. kolovoz 21:00
Forma:
W W D W W
Bodø/Glimt
Više od 2.5 gola1.71
Dinamo
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon dva trijumfa protiv bugarskog Ludogoreca Dinamo se našao na pragu ulaska u grupnu fazu Lige prvaka, no posljednja prepreka mu je norveški Bodø/Glimt, najteži protivnik s kojim će se susresti u ovoj fazi sezone.

Momčad Ante Čačića puna samopouzdanja dočekuje ovu utakmicu, nakon 4:1 pobjede u derbiju protiv Hajduka u subotu kojom je učvrstila svoje vodeće mjesto u domaćem nacionalnom prvenstvu.

Sada se još Dinamo mora obračunati s Norvežanima, što neće biti jednostavno, jer Bodø/Glimt jedna je od najefikasnijih momčadi posljednjih godina u Europi, a svima ostaje u sjećanju kako je prošle jeseni pregazila Mourinhovu Romu, od koje je doduše kasnije ispala u nokaut fazi Europske konferencijske lige.

No, nije Bodø/Glimt nepobjediv i Dinamo će pokušati na gostovanju u Norveškoj brzim golovima kao i u Razgradu umrtviti protivnika, za što bi trebao biti zadužen Josip Drmić u napadu, koji je doveden upravo zbog ovakvih važnih utakmica.

U ofenzivi Čačić ima niz kvalitetnih rješenja, prije svega Mislava Oršića koji je specijalist za europske izazove, a ne smijemo zaboraviti niti mladog Martina Baturinu koji je prekrasno zabio protiv Hajduka, što će mu još malo povećati vjeru u vlastite mogućnosti.

Ostaje otvoreno pitanje ima li prostora u ovoj utakmici za Brunu Petkovića, koji se još uvijek traži, no trener Dinama svakako bi trebao koristiti talentiranog Luku Ivanušeca iako nije u top formi, jer svojim potezima može riješiti ovakav okršaj.

Naravno, tu je i Arijan Ademi kao igrač bez kojeg igra Dinama u ofenzivi i defenzivi ne funkcionira kako treba, a svakako će se tražiti i bolje reakcije Dominika Livakovića, koji je imao nekoliko slabijih intervencija na početku sezone.

A Bodø/Glimt kojeg vodi trener Kjetil Knutsen možda ne obiluje zvijezdama i nema mnogo igrača kojima se vrijednost uopće procjenjuje na veću od milijun eura, no svejedno je izuzetno opasan.

Posebno su Norvežani efikasni na svom terenu, gdje su utrpali pet komada Žalgirisu u prethodnom kolu, a pokušat će zabiti što više i Dinamu te ga šokirati kao što je to u istoj fazi natjecanja uspio moldavski Šerif prošle godine.

U momčadi vrijedi izdvojiti mladog Huga Vetelsena kao vrlo efikasnog veznjaka koji se ubacuje u ofenzivu, a Amahl Pellegrino najopasniji je napadač ove družine, koji u norveškom prvenstvu zabija u prosjeku pogodak po utakmici. U svakom slučaju, utakmica na Aspmyra stadionu neće biti dosadna i jedva čekamo da počne…

Prethodni dvoboji:
Bodø/Glimt-nikad dosad igrali-Dinamo

Izostanci i ozljede:

Bodø/Glimt: Sondre Fet (ozljeda koljena), Ola Solbakken (ozljeda ramena), Nikita Haikin (ozljeda mišića).

Dinamo: Josip Šutalo (ozljeda mišića).

Dinamo zabija više od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako su kvalifikacije za Ligu prvaka dogurale do svoje ključne faze i ulog je ogroman, svejedno ne možemo očekivati tvrdu šahovsku partiju ovog utorka u Norveškoj.

Naime, i Bodø/Glimt i Dinamo pokazuju već dugo da im je ofenziva bolji dio momčadi, dok u obrani imaju pregršt pukotina. Vjerujemo da će to doći do izražaja i u ovom obračunu pa je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti više od 2.5 gola, uz koeficijent 1.71 kojeg nudi kladionica 22bet.

Po istoj logici ima smisla i oklada da oba tima daju gol, za koju ćete u kladionici bet365 uloviti koeficijent 1.61, a neki igrači odlučit će se pak za okladu na gol u oba poluvremena, uz kvotu 1.63.

Tu su uvijek i kombinacijske oklade koje ćete pronaći u 20bet kladionici, od kojih izdvajamo okladu dvoznak X2 na Dinamo uz više od 2.5 gola na utakmicu, za što ćete dobiti koeficijent 3.25, što možemo zamisliti u ovom dvoboju.

Oklada na dosuđen penal, uz koeficijent 2.64 također ima smisla u jednoj ovakvoj utakmici, a oni koji se ohrabre i odigraju na penal i crveni karton ovog utorka, zgrabit će atraktivni koeficijent 8.00.

Za kraj, svakako spomenimo i uživo klađenje, jer najlakše će biti procijeniti tko je bliži pobjedi nakon što jednom akcija započne na travnjaku. Oklade na ishod utakmice, zbroj golova i tko će sljedeći zabiti bit će lakše uz live uplate pa imajte omiljenu online kladionicu otvorenu na svom mobitelu dok je dvoboj u tijeku i zgrabite obećavajući koeficijent čim se pojavi u ponudi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top