Chelsea vs. Tottenham – Tipovi za klađenje i najava Premiershipa

Forma:
W W W L D
  • Stamford Bridge
  • Početak: 14. kolovoz 17:30
Forma:
W L W D W
Chelsea
Dvoznak: 2X1.70
Tottenham
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ove nedjelje uživat ćemo u prvom velikom derbiju nove sezone Premiershipa, kada na teren istrče gradski rivali Chelsea i Tottenham, koji su s velikim ambicijama ušli u englesko prvenstvo i žele to potvrditi vrijednom pobjedom.

Trener Thomas Tuchel možda nije uspio prošle sezone ponoviti velike uspjehe koje je ostvario s Chelseajem nakon što ga je preuzeo, no sada je spreman vratiti momčad na postavke iz sezone u kojoj je osvojila Ligu prvaka i još jednom pokušati osvojiti titulu u Engleskoj.

Chelsea je ovog ljeta ostao bez Romelua Lukakua koji se nije uspio uklopiti u igru londonskog kluba i svima je drago što je otišao, a u napad je stigao brzonogi Raheem Sterling, svjestan da dobiva sve manje minutaže u Manchester Cityju.

Napad plavih ostao je i bez Time Wernera koji se vratio u Njemačku, no tu su brojni krilni ofenzivci poput Christiana Pulišića, Calluma Hudson-Odoija i Hakima Ziyecha, koji predstavljaju prijetnju za svaku obranu.

U sredini terena Chelsea je zadržao svoje zvijezde, uključujući i Matea Kovačića koji igra sve bolje iz sezone u sezonu, a tu je i Kai Havertz koji se uvijek može ubaciti pred gol protivnika i riješiti utakmicu.

Što se obrane tiče, Tuchelu će faliti u ovoj utakmici Kalou Koulibaly koji je nedavno stigao iz Napolija, ali u momčadi je još uvijek Marcos Alonso, iako ga Barcelona pokušava dovesti u Kataloniju. A Edouard Mendy među vratnicama uzdat će se prije svega u organiziranu igru svojih suigrača i pritisak na protivnika po cijelom terenu, koji bi trebao uroditi dominacijom domaćih na travnjaku.

No, Tottenham nije momčad koju će biti lako nadigrati, jer Antonio Conte je jedan od najboljih trenera današnjice, a uspio je i značajno pojačati momčad ovog ljeta.

Zvučni transfer dolazak je Richarlisona iz Evertona, briljantnog Brazilca koji radi razliku u napadu, a tu je naravno naš Ivan Perišić koji je ostvario svoj san i postao član jedne od najboljih ekipa u Premiershipu.

Tottenham je uspio zadržati Harryja Kanea, a ne zaboravimo niti nezaobilaznog Heung-Min Sona, kao ni ostale kvalitetne igrače koje Conte ima na svim pozicijama, što navijače Spursa čini vrlo optimističnima na početku nove sezone.

Baš zbog toga utakmica na Stamford Bridgeu bit će utakmica istine za Tottenham, ali i za Chelsea, koji žele pokazati da su vrijedni naslova prvaka, a osvojena tri boda ove nedjelje tome bi išli u prilog…

Prethodni dvoboji:
23.01.22 Chelsea2:0Tottenham PL
12.01.22 Tottenham0:1Chelsea EFL
05.01.22 Chelsea2:0Tottenham EFL
19.09.21 Tottenham0:3Chelsea PL
04.08.21 Chelsea2:2Tottenham PRI

Izostanci i ozljede:

Chelsea: Koulibaly K. (ozljeda mišića).

Tottenham: Skipp O. (ozljeda noge)..

Chelsea zabija manje od 1.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Znamo da je Chelsea prethodnih sezona predstavljao sam vrh europskog nogometa i nikome nije bilo lako igrati na Stamford Bridgeu, no momčad je ipak u svojevrsnom padu i vjerujemo da Tottenham ima kvalitetu uspješno parirati domaćinu.

Očekujemo neizvjesnu utakmicu u kojoj malu prednost dajemo Spursima, jer su ipak bolje posložili momčad ovog ljeta i željniji su osvajanja trofeja pa smatramo da mogu u nedjelju izbjeći poraz. Baš zbog toga naša je glavna preporuka oklada dvoznak X2 na Tottenham, uz koeficijent 1.70 kojeg nudi 22bet, kladionica na kojoj se uvijek isplati igrati dvoznak na autsajdera.

Vjerujemo da nas u Londonu čeka tvrda utakmica u kojoj neće biti lako poentirati, bez obzira na iznimnu kvalitetu pojedinaca u obje ofenzive. Zato će mnogi igrači poželjeti igrati i na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz kvotu 1.90 koju nudi bet365.

Po sličnoj logici ima smisla i igrati da gol neće pasti u oba poluvremena, uz kvotu 1.98, kao i da oba tima NEĆE zabiti gol, za što ćete dobiti tečaj 2.06.

Što se pak strijelaca tiče, dobit ćete čak 8.25 u kladionici 20bet ako zabije Ivan Perišić, a 10.96 ako poentira Mateo Kovačić. Na gol Richarlisona je kvota 3.97, a uz Harryja Kanea dobit ćete 2.77.

Za kraj, spomenimo i mogućnost klađenja na dosuđen penal, za što ćete dobiti kvotu 3.17, a čak 10.50 ako se dogode penal i crveni karton, što itekako možemo zamisliti u ovoj utakmici, u kojoj će se pod svaku cijenu braniti vlastita mreža…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top