Dinamo vs. Hajduk – Tipovi za klađenje i najava Prve HNL

Forma:
W D W W W
  • Maksimir Stadium
  • Početak: 13. kolovoz 21:05
Forma:
L W W W D
Dinamo
Manje od 2.5 gola1.76
Hajduk
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Nakon uspješnih nastupa u Europi tijekom tjedna, Dinamo i Hajduk ove subote međusobno će odmjeriti snage u prvom velikom derbiju HNL-a ove sezone.

Ovaj put nema odgode derbija, unatoč europskim obavezama oba kluba sljedeći tjedan protiv Bodø/Glimta i Villarreala, što je dobro, jer prošle sezone čekalo se više od pola godine da se odigra takva odgođena utakmica.

Momčad Ante Čačića dočekuje ovaj dvoboj u zaostatku za najvećim rivalom, jer je remizirala s Varaždinom u prethodnom kolu, što znači da Dinamu itekako treba pobjeda protiv Hajduka.

No, “modri” u prethodnih pet međusobnih dvoboja u čak četiri nisu postigli pogodak i više nisu dominantni protiv Splićana kao u prošlosti. Ipak, u svojim redovima sada imaju rasnog napadača Josipa Drmića koji radi razliku na travnjaku i bit će zanimljivo vidjeti hoće li gosti pronaći recept kako ga zaustaviti.

Također, Dinamo ima još pregršt vrhunskih nogometaša, uključujući Mislava Oršića koji je zagorčao život čak i Tottenhamu, dok se treneru nameće i mladi Martin Baturina, kao još jedno kvalitetno rješenje prema naprijed.

Vezna linija zagrebačkog kluba mogla biti igrati i bolje, s Lukom Ivanušecom koji je izvan forme, no u ovoj utakmici pokušat će se Arijan Ademi i suigrači nametnuti, kako bi stvorili ključnu prevagu vrijednu tri osvojena boda.

A Hajduk može zaista biti zadovoljan kako je otvorio novu sezonu, jer obično ga kroz ljeto slijede katastrofalni rezultati, no trener Valdas Dambrauskas to je preokrenuo i pokazao da zna kako voditi splitsku momčad.

Ključna figura i dalje je Marko Livaja, čovjek koji je već pokazao da može odlučiti utakmicu na Maksimiru pa nije slučajno da je postao omiljen među splitskim navijačima.

Hajduk ima još opasnih pojedinaca, poput mladog Stipe Biuka, kao i Slovenca Jana Mlakara u napadu, a kada bi u Zagrebu Filipu Krovinoviću sjeo jedan udarac kao protiv Vitorije, to bi Splićanima zlata vrijedilo, u čvrstoj utakmici u kojoj bi o pobjedniku mogle zaista odlučivati nijanse…

Prethodni dvoboji:
09.07.22 Dinamo*0:0Hajduk HSK
21.05.22 Dinamo3:1Hajduk HNL
20.04.22 Hajduk1:0Dinamo HNL
12.03.22 Hajduk0:0Dinamo HNL
05.12.21 Dinamo0:2Hajduk HNL
05.05.21 Hajduk1:1Dinamo HNL

Izostanci i ozljede:

Dinamo: Josip Šutalo (ozljeda mišića).

Hajduk: Marco Fossati (ozljeda mišića), Nikola Kalinić (ozljeda nožnog prsta).

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Ovaj derbi Dinama i Hajduka dolazi usred ljetne europske sezone, s oba kluba koji sanjaju jesen punu jakih međunarodnih utakmica, a ove subote pokušat će ipak prije svega ostati neporaženi.

Vjerujemo da nas čeka još jedna izuzetno tvrda derbi utakmica na Maksimiru, u kojem će i jedna i druga momčad pokušavati sačuvati svoju mrežu netaknutom i zatim jednim ubodom rješavati pitanje pobjednika na drugoj strani. Zato je naša glavna preporuka oklada na zbroj golova, da će pasti manje od 2.5 gola, uz koeficijent 1.76 kojeg nudi kladionica 22bet.

Naravno, Dinamo je ipak momčad s kvalitetom više i igra na svom terenu pa unatoč nekim neuspjesima iz prošle sezone, koeficijent 1.90 kojeg nudi na pobjedu Dinama kladionica Rabona djeluje primamljivo ovog vikenda.

Što se ostalog tiče, ima smisla i kvota 2.10 koju nudi bet365, da će prvo poluvrijeme završiti neriješeno, dok možete odigrati i da gol neće pasti u oba poluvremena, uz koeficijent 1.85 koji bi se lako mogao pretvoriti u realnost.

Kladiti se možete i na kornere pa ćete dobiti lijepu kvotu 2.00 ako bude više od 9 kornera na utakmici, što možemo zamisliti u derbiju Dinama i Hajduka.

Za kraj, spomenimo i okladu na hendikep -1.5 Dinama, koju će zasigurno mnogi igrači poželjeti odigrati, uvjereni da aktualni prvak posjeduje klasu više. U tom slučaju smiješi vam se kvota 3.40 da će domaćin pobijediti s najmanje dva razlike, no možda bi bilo bolje pričekati početne minute utakmice i takvu okladu uplatiti uz klađenje uživo, kada će postati jasnije u kojem će smjeru zaista ići ovaj važan okršaj…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top