Bayern vs. Borussia Dortmund – Tipovi za klađenje i najava Bundeslige

Forma:
W D W L W
  • Allianz Arena
  • Početak: 23. travanj 18:30
Forma:
W W L D W
Bayern
Poluvrijeme/kraj: 1/11.95
Borussia D.
Ocjena
5/5
Dobitak
Okladi se

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

U njemačkoj Bundesligi preostao nam je još jedan veliki derbi, ove subote u Münchenu, kada će snage po drugi put ove sezone odmjeriti Bayern i Borussia Dortmund.

Bavarci u završnicu sezone ulaze nakon velikog šoka u Ligi prvaka i ispadanja od Villarreala pa se ova sezona u Bayernu neće pamtiti po dobrome, unatoč tituli u njemačkom prvenstvu koju su trener Julian Nagelsmann i njegovi igrači gotovo već osigurali.

Bayernu protiv Borussije trijumf donosi matematičko osiguranje naslova prvaka, a za to bi se trebao pobrinuti Robert Lewandowski, fantastični strijelac koji je utrpao već 32 gola u sezoni Bundeslige i nema namjere na tome stati.

Momčad iz Münchena možda nije u svojoj najboljoj formi, ali ima igrače koji u svakom trenutku mogu riješiti utakmicu, poput Leroya Sanea i Sergea Gnabryja, a tu je i iskusni Thomas Müller koji uvijek nađe način kako pobjeći pažnji obrane.

Nagelsmann ima ponešto problema s ozljedama i falit će mu prije svega Kingsley Coman, no na raspolaganju mu je dovoljno kvalitetnih pojedinaca, koji imaju sve potrebno za pobjedu, ako budu igrali onako kako se od njih očekuje.

S druge strane, u momčadi Borussije vlada prava bolnica, jer čak devet igrača je upitno za ovu utakmicu, uključujući i neke vrlo važne, poput Thorgana Hazarda, Matsa Hummelsa i Giovannija Reine.

To znači da trener Marco Rose nema lak posao u pronalaženju pravih kadrovskih rješenja za ovu utakmicu, ali barem može računati na Erlinga Haalanda, koji je utrpao 18 golova u njemačkom prvenstvu i definitivno spada u uzak krug najboljih napadača svijeta.

Na raspolaganju je još nekoliko odličnih igrača, prije svega kapetan Marco Reus koji je uvijek motiviran odigrati dobro protiv Bayerna, dok su tu još u veznoj liniji Axel Witsel i Emre Can, kao igrači s mnogo utakmica u nogama koji će pokušati uspostaviti ravnotežu na terenu.

Borussia u njemačkom prvenstvu čak i ovakva ozlijeđena uvjerljivo pobjeđuje suparnike iz sredine i iz donjeg dijela ljestvice, no nedavni visoki poraz od Leipziga pokazuje da ima problema kad naiđe na protivnika vrhunske kvalitete. Baš to čeka goste na Allianz Areni ove subote, u njemačkom derbiju koji će definitivno biti zanimljiv zaljubljenicima u nogomet…

Prethodni dvoboji:
04.12.21 Borussia D.2:3Bayern BUN
17.08.21 Borussia D.1:3Bayern SC
06.03.21 Bayern4:2Borussia D. BUN
07.11.20 Borussia D.2:3Bayern BUN
30.09.20 Borussia D.2:3Bayern SC

Izostanci i ozljede:

Bayern: Coman K. (ozljeda mišića), Hernandez L. (ozljeda mišića), Tolisso C. (ozljeda mišića).

Dinamo: Dahoud M. (ozljeda ramena), Hazard T. (ozljeda leđa), Hummels M. (ozljeda bedra), Malen D. (ozljeda Ahilove tetive), Meunier T. (ozljeda bedra), Morey Bauza M. (ozljeda koljena), Passlack F. (ozljeda mišića), Reyna G. (ozljeda bedra), Schmelzer M. (ozljeda koljena), Tigges S. (slomljen gležanj).

Bayern zabija više od 2.5 gola

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Iako Bayern u novoj kalendarskoj godini definitivno ne izgleda kao nepobjedivi stroj iz svoje nedavne prošlosti, vjerujemo da su problemi s kojima se susreće Borussia ipak značajno veći uoči ovog derbija.

Gostima je ozlijeđeno previše kvalitetnih igrača, a Bavarci će se pod svaku cijenu pokušati iskupiti pred svojim navijačima za poraz od Villarreala i jurnut će silovito od prve minute. Zbog toga je naša glavna preporuka za ovu utakmicu oklada poluvrijeme/kraj 1/1, uz kvotu 1.95 koju daje bet365, što znači da Bayern mora povesti u prvom poluvremenu i zadržati prednost do samog kraja.

Posljednjih pet dvoboja Bayerna i Borussije pretvorilo se u pravu golijadu, zbog čega će svakako neki poželjeti odigrati i na zbroj golova, da će pasti više od 4.5 gola, na što ćete u 20bet dobiti koeficijent 2.49.

Naravno, u ovom susretu lako bi mogao biti dosuđen penal, što ide uz kvotu 2.88 u kladionici 22bet, a koeficijent je čak 5.50 da ćemo vidjeti i crveni karton, što se u derbijima zna dogoditi, čak i kad igraju ovakve dvije ekipe.

Što se klađenja na strijelce tiče, na Roberta Lewandowskog je rekordno niskih 1.33, ali i 3.10 ako zabije prvi gol na utakmici, dok ćete na Erlingu Haalandu dobiti 2.05, kao i na Sergeu Gnabryju.

Za kraj spomenimo i klađenje uživo, jer ovo je utakmica u kojoj će biti još lakše predvidjeti ishod dok gledamo što se događa na travnjaku. Oklada na ukupan broj golova bit će lakša dok je akcija u tijeku, kao i prognoza tko će sljedeći dati gol, zbog čega se svakako isplati imati otvorenu omiljenu kladionicu za vrijeme derbija i zgrabiti obećavajući koeficijent čim se pojavi…

Kalkulator šansi za dobitak oklade

% Šanse za dobitak

  • Frakcionalno/UK kvote
  • Decimalno/Europske kvote
  • Moneyline/Američke kvote

Krenimo

  1. Kreiraj profil (Samo za starije od 18 godina)
  2. Izaberi svoj bonus
  3. Kladi se i uzmi

*Uvjeti korištenja primjenjuju se; 18+.

Marjan Veljković

Povjesničar po profesiji i potpuni sportski fanatik, Marjan Veljković je osoba iza našeg bloga koja vam donosi najnovije novosti iz svijeta sporta. Pobrinite se da provjerite i njegove tjedne tipove te Premier League prognoze!

Povezane teme
Back to Top